Päiväkodin asiakasmaksut ja hakeminen Espoossa

Infoa espoolaisille perheille palvelusetelin ja Kelan yksityisen hoidon tuen käytöstä varhaiskasvatuksessa

Etsitkö lapsellesi päiväkotipaikkaa Espoossa?

Espoossa on yli 20 yksityistä Pilke-päiväkotia, löydät niiden kaikkien esittelyn ja yhteystiedot tästä.

Jokaisen päiväkodin omalla sivulla on kerrottu, kuinka kyseiseen päiväkotiin haetaan päiväkotipaikkaa, ja mikä on päiväkodin asiakasmaksu, sisaralennukset yms.

Lisäksi osa päiväkodeista on mukana Espoon kaupungin 5-vuotiaiden lasten maksuttoman 20 viikkotunnin varhaiskasvatuksen kokeilussa.

Lue lisää päiväkodin hinnoista ja päiväkotiin hakemisesta Espoossa:

Näin haet päiväkotipaikkaa Pilke-päiväkotiin Espoossa

1. Kun päiväkotipaikan hakeminen on ajankohtaista, tutustu tästä päiväkoteihimme Espoossa

Vaikka monilla alueilla on paljon kysyntää, on päiväkotipaikka mahdollista saada hyvinkin lyhyellä varoitusajalla. Jos toivomassasi päiväkodissa ei ole juuri nyt paikkoja vapaana, voit jättää hakemuksenne jonoon. Tilanne päiväkodeissamme muuttuu joskus nopeastikin, ja silloin tarjoamme vapautuvaa paikkaa jonossa oleville perheille.

2. Ota yhteyttä päiväkodin johtajaan ja sovi tutustumiskäynti, yhteystiedot löydät päiväkodin omalta sivulta

3. Täytä ja lähetä päiväkotihakemus Pilkkeelle

Hakemuksen teet nopeasti ja helposti vain muutamassa minuutissa. Hakemukseen ei tarvita mitään liitetiedostoja, täytä hakemuslomakkeelle:

 • lapsen tiedot
 • yhteystiedot
 • huoltajan/huoltajien tiedot
 • hoidon tarve (kokoaikainen, osa-aikainen, esiopetus, jokin muu)
 • toivottu aloituspäivä
 • lisätiedot (allergiat ja muut lisätoiveet ja -huomiot)

Päiväkotihakemuksen lähettäminen ei vielä sido mihinkään. Teemme palvelusopimuksen, kun päätät ottaa tarjotun päiväkotipaikan vastaan.

Hae päiväkotipaikkaa lapsellesi

4. Lähetettyäsi hakemuksen, päiväkodin johtaja on sinuun yhteydessä 2 arkipäivän sisällä, saat silloin lisää tietoa päiväkodista ja voit kysyä tarkemmin mm. asiakasmaksujen tukimuodoista, ja kuinka haet varhaiskasvatuksen palveluseteliä tai Kelan yksityisen hoidon tukea

5. Hae palveluseteliä tai Kelan yksityisen hoidon tukea 

Yksityisen varhaiskasvatuksen palveluseteli Espoossa

Suomenkieliset, ruotsinkieliset ja osa englanninkielisistä Pilke-päiväkodeista Espoossa ovat palvelusetelipäiväkoteja. Espoon kaupunki osallistuu yksityisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksun kustannuksiin myöntämällä perheelle lapsikohtaisen palvelusetelin, lue tästä lisää Espoon kaupungin sivuilla.

Mitä päiväkoti maksaa?

Espoon palvelusetelipäiväkodeissamme asiakasmaksut ovat samansuuruiset tai korkeintaan 50 euroa / kk / lapsi korkeammat kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Perheet voivat valita itse, mihin yksityiseen päiväkotiin he hakevat päiväkotipaikkaa heille myönnetyllä varhaiskasvatuksen palvelusetelillä.

Päiväkodin hintaan, eli asiakasmaksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika. Kysy näistä lisää päiväkodin johtajalta!

Miten haen varhaiskasvatuksen palveluseteliä Espoossa?

Hae palveluseteliä Espoon varhaiskasvatuksen sähköisessä palvelussa.

 • Kaupunki ilmoittaa perheille suoraan palvelusetelin myöntämisestä.
 • Yksityisen varhaiskasvatuksen palvelusetelin omavastuuosuus lasketaan prosenttiosuutena perheen bruttotuloista aivan samoin perustein kuin kunnallisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksu.
 • Käytännössä perhe maksaa päiväkodin asiakasmaksuna omavastuuosuuden, ja kunta maksaa palveluseteliosuuden Pilkkeelle.
 • Lisätietoja Espoon kaupungin sivuilla: ”Lapsikohtaisen palvelusetelin arvon määrittäminen 1.8.2023 alkaen”

Kelan yksityisen hoidon tuki Espoossa

Osa Pilkkeen englanninkielisistä Espoon päiväkodeista toimii Kelan yksityisen hoidon tuella. Perheet voivat valita itse, mihin enlanninkieliseen yksityiseen päiväkotiin he hakevat.

Espoossa englanninkielisten päiväkotiemme asiakashintaan vaikuttaa Kelan myöntämä yksityisen hoidon tuki, lapsen ikä ja hoitoaika: lisätietoa Espoon kaupungin sivuilta.

Käytännössä perhe maksaa päiväkodin asiakasmaksuna omavastuuosuuden, ja Kela maksaa yksityisen hoidon tuen suoraan Pilkkeelle.

Mitä päiväkoti maksaa?

Perheesi saamien tukien jälkeen päiväkodin hinta, eli asiakasmaksu on noin 150-530 euroa / kk / lapsi riippuen lapsen hoitoajasta.

Miten haen yksityisen hoidon tukea?

Yksityisen hoidon tuen myöntää Kela. Lue tästä Kelan ohjeet yksityisen hoidon tuen hakemisesta.

 • Tukea voi hakea heti, kun lapsi on saanut päiväkotipaikan ja palvelusopimus Pilkkeen kanssa on tehty.

Usein kysyttyä päiväkodin hinnasta

Mitä sinä haluaisit tietää tai kysyä päiväkodeistamme? Asiakkuusjohtajamme Riikka Mattsson työskentelee toimistollamme, ja hän auttaa mielellään.