Me olemme Pilke

Yhdistämme lasten ja aikuisten tarpeet sujuvaksi arjeksi

217

päiväkotia, esikoulua ja iltapäiväkerhoa

11 000 +

lasta Pilkkeen palveluiden piirissä

2 600 +

hyvän päivän tekijää

Pilke päiväkodit Oy on kestävästi kasvava ja monipuolisesti suomalaisia lapsiperheitä palveleva yritys. Toimimme suomalaisten kuntien kumppanina varhaiskasvatuksessa, koululaisten iltapäivätoiminnassa ja perhepalveluissa. Palvelemme perheystävällisiä yrityksiä, jotka tarjoavat lastenhoitoa työsuhde-etuna omille työntekijöilleen.

Palveluidemme avulla me autamme perheitä tasapainottamaan lasten ja aikuisten tarpeet sujuvaksi arjeksi. Meidän tehtävämme on luoda olosuhteet, jossa lapset oppivat tietojen ja taitojen lisäksi kohtaamaan koko maailman hyväntahtoisesti ja lempeydellä.

Tutustu Pilkkeen tarinaan!

Toimimme lempeyden voimalla

Me teemme työtämme lempeyden voimalla. Lempeys on läsnäoloa, kuuntelemista ja empatiaa. Me tiedämme, että sillä voi saada aikaan ihmeitä. Suhtaudumme kaikkeen ja kaikkiin lempeydellä, ja tätä taitoa jaamme eteenpäin myös arjessamme.

Kun maailma muuttuu ympärillä hurjaa vauhtia, me tarjoamme turvallisen ja kannustavan ympäristön tulevaisuuden taitojen oppimiselle. Siksi sloganimme on: Lempeyden voimalla – Pilke.

Ohjaamme lempeästi opintielle

Pilkkeen työn sydämen muodostavat sen työntekijät, yli 2 500 varhaiskasvatuksen, lastenhoidon, sosiaali- ja terveysalan sekä muiden alojen ammattilaista.

Me ajattelemme, että kaikki ihmiset oppivat parhaiten silloin, kun oppiminen on osa arkea ja koko elämää. Pilkkeellä lapset kartuttavat tietojaan ja taitojaan, mutta mikä tärkeintä, heistä kasvaa empatiaa huokuvia ihmisiä, joilla on sydän auki maailmalle.

Näemme ja tunnistamme jokaisen lapsen ainutlaatuiset kyvyt ja tuemme hänen vahvuuksiaan. Suhtaudumme työhömme intohimoisesti ja rakennamme turvallisia ja inspiroivia oppimisen polkuja jokaiselle.

Pilke työnantajana

Tutustu Pilkkeen eri palveluihin!

Päiväkodit

Laadukasta varhaiskasvatusta päiväkodeissamme ympäri Suomea. Tarjoamme jokaiselle lapselle mahdollisuuden oppia, ihmetellä, kysellä, leikkiä ja kasvaa. Tutustu ja hae paikkaa!

Lue lisää päiväkodeista

Iltapäiväkerhot

Pienten koululaisten hyvä iltapäivä on ulkoilua, leikkiä, harrastamista, läksyjen tekoa ja välipalaa.

Lue lisää iltapäiväkerhoista

Lastenhoito perheille

Pilkkeen lastenhoitajat auttavat tasapainottamaan perheen arkea ja lasten sekä aikuisten tarpeita.

Lue lisää lastenhoidosta

Lastenhoito yrityksille

Pilke lastenhoito auttaa yrityksiä työn ja perheen yhteensovittamisessa.

Lue lisää lastenhoidosta yrityksille!

Pilke on osa kansainvälistä Dibber-konsernia

Dibberiä ja Pilkettä yhdistää sama pohjoismainen näkemys varhaiskasvatuksesta ja pedagogiikasta sekä yhteinen lapsen etua ja laadukasta varhaiskasvatusta vaaliva arvomaailma.

Mikä on Dibber?

Pilkkeen omistaa kansainvälinen Dibber-konserni. Dibber on maailmanlaajuisesti toimiva perheyritys, jonka kotipaikka on Norjassa.

Dibberillä työskentelee yli 9 000 työntekijää, ja sen tarjoamaan varhaiskasvatukseen osallistuu yli 40 000 lasta.

Dibber toimii Norjassa, Ruotsissa, Suomessa, Latviassa, Saksassa, Yhdistyneissä Arabiemiraateissa, Etelä-Afrikassa ja Hongkongissa.

Dibber.com

Tietoa Dibberistä

  • Dibberin perustajat ovat Randi ja Hans-Jacob Sundby. He ovat varhaiskasvatuksen opettajia ja aviopari.
  • Dibberin ensimmäinen päiväkoti on perustettu Norjassa vuonna 2003.
  • Koko Dibber-konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 500 miljoonaa euroa.
  • Dibber toimii Norjassa nimellä Läringsverkstedet. Se osti Suomessa Pilke-päiväkodit kesällä 2020.
  • Emoyhtiö Suomessa on viralliselta nimeltään Dibber Early Education Finland Oy.

Pilkkeen arvot kertovat siitä, miten teemme työtämme ja keitä varten olemme olemassa.

Lempeä

Teemme työtämme koko sydämellä ja sen tuntevat niin lapset, vanhemmat kuin kollegatkin. Suhtaudumme jokaiseen lempeydellä ja luomme turvallisen, kutsuvan tunnelman.

Utelias

Me olemme elinikäisiä oppijoita. Rakennamme asiantuntijoillemme verkostoa, josta jokainen voi saada tukea ja inspiraatiota työhönsä.

Leikkisä

Pidämme hauskaa, löydämme ilon aiheita pienistäkin jutuista ja nauramme yhdessä. Meillä on pilkettä silmäkulmassa, sillä tiedämme, että leikki tekee hyvää ihan kaikille.

Määrätietoinen

Seuraamme aktiivisesti maailman kehitystä ja vastaamme siihen. Uskallamme unelmoida suuresti ja asettaa itsellemme kunnianhimoisia tavoitteita.

Kannustava

Menemme tavoitteita kohti yhdessä, etsimme ratkaisuja ja tuemme toistemme vahvuuksia. Annamme toisillemme tilaa kasvaa.

Sitoutunut

Teemme työtämme koko sydämellä. Kehitämme varhaiskasvatusta ja omia toimintatapojamme jatkuvasti – olemme alamme edelläkävijöitä.

Vastuullisuus näkyy ja kuuluu toiminnassamme

Rakennamme maailmaa, jossa lapsen on hyvä oppia ja kasvaa. Meille vastuullisuus tarkoittaa laatuun, kestävään kehitykseen, sosiaaliseen vastuuseen ja taloudellisen raportoinnin avoimuuteen liittyviä asioita.

Pilkkeen tuottamaa palvelua rahoitetaan pääosin yhteisistä verovaroista, ja siksi meidän tulee varmistaa, että palveluja ostavat kunnat ja niitä käyttävät perheet ovat tyytyväisiä. Kerromme vastuullisesta toiminnastamme myös lasten perheille osana esittelytilaisuuksia ja vanhempainiltoja.

Näin vastuullisuus näkyy arjessamme

Uusien päiväkotien rakentaminen ja hirsipäiväkodit

Pilke on vuodesta 2012 investoinut 100 miljoonaa euroa päiväkotien rakentamiseen ympäri Suomea, ja rakennuttanut yli 50 päiväkotia.

Kun rakennamme uusia päiväkotirakennuksia, huomioimme niiden suunnittelussa monenlaisia ympäristön kannalta tärkeitä asioita.

Käytämme maalämpöä aina kun se on mahdollista.
Hyödynnämme aurinkoenergiaa joissain kohteissamme.
Asennamme energiaa säästävän led-valaistuksen.
Säädämme ilmastoinnin antureiden avulla mahdollisimman energiatehokkaaksi.
Käytämme luonnonmukaisia materiaaleja kuten hirsi, puukuituiset äänieristelevyt sekä allergisoimattomat lattiapinnoitteet.

Pilke on kehittänyt yhdessä rakennusliike Hoivarakentajat Oy:n kanssa aistiystävällisen ja puhtaan sisäilman hirsipäiväkodin.

Lue lisää

Ympäristökasvatus ja arjen teot Pilkkeen hiilijalanjäljen pienentämiseksi

Pilkkeen vastuu ympäristöstä toteutuu lasten arjessa erilaisin tavoin joka päivä. Ympäristökasvatus on osa varhaiskasvatustamme.

Toiminnassamme käytetään esimerkiksi paljon luonnonmateriaaleja ja huomioidaan uusiokäyttö. Hyödynnämme päiväkotien ja toimipisteiden lähiluontoympäristöä, jossa retkeillään luontoa kunnioittaen ja siitä yhdessä oppien.

Oman päivittäisen toimintamme hiilijalanjälkeä pyrimme pienentämään muun muassa vähentämällä jätteen määrää, pienentämällä ruokahävikkiä toimipisteissämme sekä kierrättämällä ja lajittelemalla toiminnassamme syntyvät jätteet. Vastuullisuus ajattelumme ulottuu myös toimitusketjuihin, ja toivomme lounasruoan toimittajiltamme lähiruoan käyttöä. Päiväkotiruoan suunnittelua ohjaavat muun muassa eettisyys ja ekologisuus.

Kestävää kehitystä tukevat toimintatavat vaihtelevat hieman eri kunnissa sijaitsevien päiväkotien välillä, sillä esimerkiksi kierrätys on eri kunnissa järjestetty eri tavoin.

Koulutamme henkilökuntaamme sekä tarjoamme tietoa ja välineitä, joiden avulla vastuulliset toimintatavat juurtuvat varhaiskasvatustyötä tekevien pilkeläisten arkeen.

Sosiaalinen vastuumme työnantajana

Osa vastuullisuuttamme on työntekijöiden ammatillisen kehittymisen ja työhyvinvoinnin tukeminen. Laadimme vuosittaisen työhyvinvointisuunnitelman, joka tukee henkilöstön työssä jaksamista. Seuraamme sitä, miten tyytyväisiä työntekijämme ovat.
Toimimme työehtosopimusten mukaisesti ja koulutamme esihenkilötyötä tekeviä pilkeläisiä, jotta he osaavat parhaalla mahdollisella tavalla tukea alaisiaan heidän omassa työssään.

Monimuotoisuus näkyy Pilkkeen työyhteisöissä, asiakasperheissä ja lapsiryhmissä. Pilkkeellä on kielipainotteisia päiväkoteja, ja erityisesti englanninkielisten päiväkotiemme yhteisöt ovat kansainvälisiä. Arvostamme monimuotoisuutta ja sitoudumme toiminnassamme tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen.

Pilke työnantajana