Tervetuloa Pilke-päiväkotiin!

Jokainen vanhempi haluaa lapselleen vain parasta. Mahdollisuuksia tutkia, ihmetellä, ystävystyä, nauraa kippurassa ja tuntea – ja ymmärtää omia tunteitaan. Paikan, jossa saa kokea itsensä arvokkaaksi. Kasvaa, oppia ja valmistautua kohtaamaan iso maailma. Lapsen ensimmäiset vuodet ovat korvaamattomia: ne luovat perustan ja noina vuosina kehitysaskeleet ovat hurjan suuria.

Pilkkeen yksityiset päiväkodit tarjoavat innovatiivista, aktiiviseen oppimiseen ja ammattitaitoiseen opetukseen perustuvaa varhaiskasvatusta ja esiopetusta päiväkodeissamme ympäri Suomen.

Meillä laadukkaaseen varhaiskasvatukseen kuuluu leikin kautta oppiminen ja lempeä vuorovaikutus.

Näemme ja tunnistamme jokaisen lapsen ainutlaatuiset kyvyt ja tuemme hänen vahvuuksiaan. Suhtaudumme työhömme intohimoisesti ja rakennamme turvallisia ja inspiroivia oppimisen polkuja jokaiselle.

Me olemme Pilke - lue lisää Pilkkeestä yrityksenä

Kaikissa Pilkkeen päiväkodeissa noudatetaan suomalaista varhaiskasvatuslakia ja toimintaamme ohjaa valtakunnallinen varhaiskasvatussuunnitelma. Meille on tärkeää, että henkilökunnallamme on aikaa kohdata lapsi ja perheet aidosti ja yksilöllisesti.

Tervetuloa tutustumiskäynnille lähimpään Pilke-päiväkotiin. Nähdään pian!

Lempeys luo ilmapiirin, jossa kaikilla on hyvä olla

Lempeää ilmapiiriä, joka meillä vallitsee, ei voi olla aistimatta. Sen kokee heti, kun astuu ovesta sisään.

Kun vanhemmat tulevat meille tutustumaan tai tuomaan aamulla lapsiaan, he kiinnittävät ilmapiiriimme poikkeuksetta huomiota ja antavat kiitosta.

Me olemme aidosti läsnä ja täällä kaikilla on turvallinen olo – lempeyden voima välittyy meiltä ihan jokaiselle.

Katariina
päiväkodin johtaja, Helsinki

Hae päiväkotipaikkaa Pilke-päiväkotiin

Hakemuksen teet nopeasti verkossa, eikä se vielä sido mihinkään. Päiväkotihakemuksen voi myös jättää jonoon. Olemme sinuun yhteydessä 2 arkipäivän sisällä, ja sovitaan jatkosta.

Pilke-päiväkodit numeroina

221

päiväkotia, esikoulua ja iltapäiväkerhoa

+11 000

lasta Pilkkeen palveluiden parissa

2600

hyvän päivän tekijää

Ohjaamme lempeästi opintielle

Pilkkeellä toimimme lempeydellä. Se tarkoittaa, että ajattelemme jokaisen ihmisen olevan arvokas omana itsenään. Näemme toistemme vahvuudet ja iloitsemme niistä.

Annamme jokaiselle mahdollisuuden kukoistaa omana itsenään. Lempeä vuorovaikutus tukee meidän jokaisen hyvinvointia.

Lempeä vuorovaikutus tukee myös lapsen kasvua ja sisäistä vakautta. Varhaisilla kokemuksilla on suuri merkitys kaiken tulevan kehityksen kannalta.

Lue lisää!

Millaista on varhaiskasvatus ja esiopetus Pilke-päiväkodeissa?

Varhaiskasvatus tarkoittaa päiväkodin tarjoamaa lapsen kasvatuksen, opetuksen ja hoidon kokonaisuutta. Pilke-päiväkodeissa toimimme valtakunnallisen ja kuntien varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti.

Pilkkeen varhaiskasvatus keskittyy siihen, että lapsella on aina turvallinen ja hyvä olla – ja että ammattilaiset aikuisemme osaavat oikealla tavalla kohdata, aktivoida ja kuunnella häntä.

Jokainen päiväkotimme on paikallinen ja omanlainen, osa paikallista ympäristöä ja aktiivinen osa omaa yhteisöään. Siti aina tuttu ja turvallinen Pilke.

 

Lue lisää varhaiskasvatuksestamme

Pilkkeen varhaiskasvatuksen laatu saa korkeat pisteet asiakasperheiltämme

Haluamme varmistaa korkean laadun kaikessa toiminnassamme Pilke-päiväkodeissa. Vuosittaisessa päiväkotikohtaisessa asiakastyytyväisyyskyselyssä* saamme tärkeää palautetta asiakasperheiltämme toimintamme kehittämiseen.

Hyvä ja turvallinen päiväkodin aloitus on erityishuomionamme, ja selvitämme uusien asiakasperheiden aloituskokemuksia säännöllisesti.

*Pilke-päiväkotien asiakastyytyväisyyskysely 2024: ”Olen tyytyväinen lapseni saamaan varhaiskasvatukseen” (asteikko 1–5, jossa 5 on paras).

favorite
4.12/5

Painotteinen varhaiskasvatus Pilkkeen päiväkodeissa

Monissa päiväkodeissamme on mahdollisuus valita myös eri tavoin painotettua varhaiskasvatusta. Pilke-päiväkotien painotteisuudet ovat kielet, tiede, luonto, liikunta, musiikki, taide ja ilmaisu.

Painotteisuus kirjataan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelmaan ja sen tarkoituksena on herättää lapsen luontainen uteliaisuus ja kiinnostus oppimiseen ja elämyksiin. Painotteinen varhaiskasvatus näkyy monella tavalla päiväkodin arjessa.

Lue lisää päiväkotien painotteisuuksista

Oletko hakemassa ensimmäistä kertaa päiväkotipaikkaa lapsellesi?

Päiväkotitaipaleen aloitus on iso askel pienen lapsen elämässä, ja usein se jännittää koko perhettä.

Me Pilkkeellä haluamme kohdata lapsesi aidosti ja ottaa huomioon hänen yksilölliset taitonsa sekä kiinnostuksensa. Teemme ryhmäkasvatuksesta niin yksilöllistä kuin se voi olla.

Mietitkö, mitä on hyvä tietää päiväkotipaikkaa hakiessa? Tai miten päiväkotiin haetaan? Entä mitä yksityinen päiväkoti maksaa, ja millaista tukea on mahdollista saada yksityisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin?

Tutustu päiväkotiin ennen hakemista

Oletko etsimässä lapselle päiväkotipaikkaa? Suosittelemme aina tutustumaan päiväkotiin paikan päällä, jos vain mahdollista, ennen päiväkotiin hakemista.

Tutustumiskäynnillä pääset kurkistamaan juuri kyseisen Pilke-päiväkodin arkeen, tiloihin ja toimintaan päiväkodin johtajan kanssa; tutustumme puolin ja toisin, vastaamme kysymyksiisi ja kerromme tarkemmin päiväkotiin hakemisesta ja sen aloituksesta.

Kun ensimmäinen päiväkotipäivä lopulta koittaa, lapsi tulee jo valmiiksi tuttuun paikkaan ja tapaa ehkä jo tuttuja kavereitakin.

Päiväkodin aloitus on iso askel koko perheelle

Mitä ensimmäisinä päiväkotipäivinä tapahtuu? Miten lapset sopeutuvat päiväkodin arkeen?

Pilkkeen päiväkodeissa aloittaa vuosittain satoja lapsia, ja jokainen uusi lapsi ja perhe kohdataan aina yksilöllisesti. Näin osaamme valita toimivimmat keinot sujuvan päiväkotiarjen käynnistämiseksi. Myös yhteistyö kotien kanssa on tärkeässä roolissa.

Tietoa ja vinkkejä perheille, kun lapsi aloittaa päiväkodissa, lue tästä lisää!

Soita ja sovi tutustumiskäynti lähimpään Pilke-päiväkotiin!

Tutustu oman alueesi Pilke-päiväkoteihin: karttahakumme avulla voit selata päiväkoteja sijainnin ja painotteisuuksien mukaan.

Päiväkotien ja päiväkodin johtajien yhteystiedot löytyvät kunkin Pilke-päiväkodin omalta sivulta. Tervetuloa, nähdään pian!

Usein kysyttyä varhaiskasvatuksesta ja Pilke-päiväkodeista

Päiväkotipaikan hakeminen on helppoa ja nopeaa - meille voit hakea milloin vain!

Hae päiväkotipaikkaa lapsellesi!

  • Hakemuksen teet nopeasti ja helposti vain muutamassa minuutissa.
  • Täytä hakemuslomakkeemme verkossa, hakemukseen ei tarvita mitään liitetiedostoja.
  • Saat sähköpostiisi kuittauksen hakemuksen vastaanottamisesta, ja Pilkkeen päiväkodin johtaja on sinuun yhteydessä 2 arkipäivän kuluessa.

Hyvä tietää

  • Päiväkotihakemuksen tekeminen ei vielä sido mihinkään. Vasta kun päätät ottaa lapsellesi tarjotun paikan vastaan, teemme erikseen palvelusopimuksen varhaiskasvatuksesta.
  • Päiväkotihakemuksen voi jättää myös jonoon, jos toivomasi päiväkodissa ei ole juuri nyt tilaa. Tilanne päiväkodeissamme muuttuu joskus nopeastikin, ja silloin tarjoamme vapautuvaa paikkaa ensisijaisesti jonossa oleville perheille.
  • Päiväkotiemme johtajat auttavat ja keskustelevat mielellään kaikista päiväkotipaikan hakemiseen ja päiväkodin aloittamiseen liittyvistä asioissa. Ota yhteyttä lähimpään Pilke-päiväkotiisi.

Kysy lisää!

Kysy lisää!
Mitä sinä haluaisit tietää tai kysyä? Asiakkuusjohtajamme Riikka Mattsson työskentelee Vantaan toimistollamme, ja hän auttaa mielellään.