Pilkkeen tarina

Pilke on ollut lapsiperheiden tukena jo neljällä vuosikymmenellä. Lue, miten kahdesta pienestä perheyrityksestä kasvaa suuri ja osaava lapsiperheiden palveluja valtakunnallisesti tuottava yritys.
Pilkkeen kasvutarina rakentuu pienistä ja suurista askeleista. Punaisena lankana eri vuosikymmenten ajan kulkee vahva sitoutuminen lapsen parhaaseen sekä lapsuuden arvon vaaliminen.
Tänä päivänä
Pilke toimii lempeyden voimalla
Pilke on Suomen suurin lapsiperheitä palveleva yritys. Toimimme suomalaisten kuntien kumppanina varhaiskasvatuksessa, koulujen iltapäivätoiminnassa ja perhepalveluissa. Meitä on jo yli 2 600 varhaiskasvatuksen, perusopetuksen iltapäivätoiminnan, lastenhoidon ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Maailma ympärillämme muuttuu, mutta työmme tarkoitus pysyy. Meidän tehtävämme on luoda olosuhteet, jossa lapset oppivat tietojen ja taitojen lisäksi kohtaamaan koko maailman hyväntahtoisesti ja lempeydellä.
2022–2023
Uusi johto ja strategia
Pilke saa uuden toimitusjohtajan, kun Mari Puoskari aloittaa työnsä. Uudistuneen johtoryhmän voimin Pilke päivittää 2023 strategiansa ja uudistuu myös visuaaliselta ilmeeltään. Asiakaslupauksemme on tänään Lempeyden voimalla.
2020
Norjalainen Dibber ja Pilke yhdistävät voimansa
Norjalainen varhaiskasvatuksen perheyritys Dibber ostaa Pilkkeen. Yhdessä omistajansa kanssa Pilke on nyt mukana kehittämässä ja viemässä pohjoismaista varhaiskasvatusosaamista maailmalle. Dibberiä ja Pilkettä yhdistää sama pohjoismainen näkemys varhaiskasvatuksesta ja pedagogiikasta sekä yhteinen lapsen etua ja laadukasta varhaiskasvatusta vaaliva arvomaailma.
2019
Kolmen parhaan yrityksen joukkoon Entrepreneur of the Year -kilpailussa
Pilke pääsee talousalan asiantuntijayritys Ernst & Youngin EY Entrepreneur of the Year -kilpailussa finaaliin kolmen parhaan yrityksen joukkoon Suomessa. Tämä on Pilkkeelle merkittävä tunnustus, sillä yksityisen varhaiskasvatuksen ja lapsiperheiden palvelujen toimiala on sijoittajien näkökulmasta haasteellinen.
2019
Laajentuminen lastenhoidon palveluihin
Pilke ostaa kotipalveluyritys Stellan lastenhoidon liiketoiminnan. Kaupan myötä Pilkkeen toimintaa laajentuu sairaan lapsen kotihoitoon ja lapsiperheiden kotipalveluun. Uusilla palveluillaan Pilke pystyy entistä paremmin auttamaan perheitä yhdistämään lasten ja aikuisten tarpeet sujuvaksi arjeksi.
2017
Oma hirsipäiväkoti aukeaa Auraan
Pilke aloittaa yhteistyön hirsitalovalmistaja Honkarakenteen kanssa. Pilkkeen ensimmäinen hirsipäiväkoti valmistuu Turun Auraan. Tästä alkaa varsinainen hirsipäiväkotien buumi.
2017
Sata Pilke-päiväkotia ja tuhat työntekijää
Pilke juhlii 100:a päiväkotia! Pilkkeestä on kasvanut valtakunnallinen iso yritys, ja päiväkoteja on yhteensä sata. Vuoden lopulla juhlitaan myös toista merkkipaalua, kun pilkeläisiä on yhteensä tuhat.
2015
Pilke kasvaa ja laajenee koko Suomeen
Pilkkeen ensimmäinen uudisrakennettu päiväkoti avataan Turkuun vuonna 2015. Pian sen jälkeen tammikuussa 2016 päästään vieläkin kauemmas, kun Oulussa avautuu ensimmäinen Pilke-päiväkoti.
2014
Pilke-nimi otetaan yhteiseen käyttöön
Kissankulman muksujen ja Parasta pienelle -päiväkotien yhdistyessä toimintaa jatketaan aluksi entiseen malliin. Yritykselle halutaan kuitenkin yhteinen nimi, ja Pilke päiväkodit otetaan käyttöön vuoden 2014 alussa.
2012
2010-luvun alussa Kissankulman muksuilla on kahden päiväkodin lisäksi seitsemän iltapäiväkerhoa eri puolilla Espoota. Mukaan saadaan kotimainen pääomasijoittaja Korona Invest, ja sen turvin Seppälän perhe ostaa neljä kertaa suuremman Parasta pienelle -päiväkotien toiminnan.
2010
Kissankulman muksut ja Parasta pienelle -päiväkodit kasvavat tahoillaan. Kissankulman muksujen perustajaperhe Seppälät pohtii toiminnan laajentamista yrityskaupan avulla. Samaan aikaan toisaalla Parasta pienelle -päiväkotien omistajasisarukset Sari ja Mervi Jaakkola etsivät sopivaa ostajaehdokasta omalle yritykselleen.
2003
Kissankulman muksut Oy perustetaan
Seppälän perhe muuttaa uuteen kotiin, ja perustaa toisen päiväkodin Soukan ostoskeskukselta löydettyihin tiloihin. Näin vuonna 2003 syntyy uusi yritys Päiväkoti Kissankulman Muksut Oy. Perheen toinen päiväkoti Merituulet liittyy mukaan perustettuun yritykseen.
2000
Parasta Pienelle -päiväkoteja perustetaan Uudellamaalla
Parasta pienelle -päiväkodit aloittaa toimintansa Sari Jaakkolan johdolla. Parasta Pienelle -päiväkodit kasvaa vuosien aikana 13 päiväkodin yritykseksi, ja toimii Uudellamaalla muun muassa Espoossa, Vantaalla, Tuusulassa ja Järvenpäässä.
1990
Merituulet-kielikylpypäiväkoti aloittaa Espoon Olarissa
Espoolaisen Seppälän perheen vanhemmat Päivi ja Kai tarvitsevat päiväkotipaikan omille lapsilleen, mutta lähipäiväkoti on täynnä. Seppälät perustavat Merituulet Kielikylpy -nimisen päiväkodin Espoon Olariin. Päiväkodin omistaa samanniminen yhdistys.