Päiväkodin asiakasmaksut ja hakeminen Helsingissä

Infoa helsinkiläisille perheille Kelan yksityisen hoidon tuen käytöstä varhaiskasvatuksessa

Helsingissä on lähes 20 yksityistä Pilke-päiväkotia eri puolilla kaupunkia, löydät niiden kaikkien esittelyn ja yhteystiedot tästä.

Perhe voi itse valita, mihin päiväkotiin haluaa hakea hoitopaikkaa. Helsinkiläiset perheet voivat hakea Kelasta yksityisen hoidon tukea yksityisen päiväkodin asiakasmaksua varten.

Jokaisen päiväkodin omalla sivulla on kerrottu, kuinka kyseiseen päiväkotiin haetaan päiväkotipaikkaa, ja mikä on päiväkodin asiakasmaksu, sisaralennukset yms.

Lähes kaikissa päiväkodeissamme on 5-vuotiaiden maksuton 4 tunnin varhaiskasvatus, minkä lisäksi Helsingin kaupunki tukee 5-vuotiaiden perheitä 160 eurolla kuukaudessa.

Lue lisää päiväkodin hinnoista ja päiväkotiin hakemisesta Helsingissä:

Näin haet päiväkotipaikkaa Pilke-päiväkotiin Helsingissä

1. Kun päiväkotipaikan hakeminen on ajankohtaista, tutustu tästä päiväkoteihimme Helsingissä

Vaikka monilla alueilla on paljon kysyntää, on päiväkotipaikka mahdollista saada hyvinkin lyhyellä varoitusajalla. Jos toivomassasi päiväkodissa ei ole juuri nyt paikkoja vapaana, voit jättää hakemuksenne jonoon. Tilanne päiväkodeissamme muuttuu joskus nopeastikin, ja silloin tarjoamme vapautuvaa paikkaa jonossa oleville perheille.

2. Ota yhteyttä päiväkodin johtajaan ja sovi tutustumiskäynti, yhteystiedot löydät päiväkodin omalta sivulta

3. Täytä ja lähetä päiväkotihakemus Pilkkeelle

Hakemuksen teet nopeasti ja helposti vain muutamassa minuutissa. Hakemukseen ei tarvita mitään liitetiedostoja, täytä hakemuslomakkeelle:

  • lapsen tiedot
  • yhteystiedot
  • huoltajan/huoltajien tiedot
  • hoidon tarve (kokoaikainen, osa-aikainen, esiopetus, jokin muu)
  • toivottu aloituspäivä
  • lisätiedot (allergiat ja muut lisätoiveet ja -huomiot)

Päiväkotihakemuksen lähettäminen ei vielä sido mihinkään. Teemme palvelusopimuksen, kun päätät ottaa tarjotun päiväkotipaikan vastaan.

Hae päiväkotipaikkaa lapsellesi

4. Lähetettyäsi hakemuksen, päiväkodin johtaja on sinuun yhteydessä 2 arkipäivän sisällä, saat silloin lisää tietoa päiväkodista ja voit kysyä tarkemmin mm. asiakasmaksujen tukimuodoista, ja kuinka haet varhaiskasvatuksen palveluseteliä tai Kelan yksityisen hoidon tukea

5. Hae Kelan yksityisen hoidon tukea 

Kelan yksityisen hoidon tuki Helsingissä

Perheet voivat valita itse, mihin päiväkotiin he hakevat.

Helsingissä on käytössä Kelan myöntämä yksityisen hoidon tuki, joka korvaa perheille yksityisen päiväkodin kustannuksia. Yksityisen hoidon tuki muodostuu lakisääteisestä hoitorahasta, tulosidonnaisesta hoitolisästä ja Helsinki-lisästä,  lisätietoa löydät Helsingin kaupungin sivuilta.

Mitä päiväkoti maksaa?

Helsingissä päiväkotiemme hintaan, eli asiakasmaksuun vaikuttaa Kelan myöntämä yksityisen hoidon tuki, lapsen ikä ja hoitoaika.

  • Kelan laskuria varten kysy päiväkodin hoitomaksun kokonaissumma ja muut lisätiedot aina suoraan päiväkodin johtajalta, päiväkotien yhteystiedot löydät tästä.
  • Käytännössä perhe maksaa päiväkodin asiakasmaksuna omavastuuosuuden, ja Kela maksaa yksityisen hoidon tuen suoraan Pilkkeelle.
  • Asiakasmaksua pienentää mahdollinen tulosidonnainen hoitolisä, tarkista Kelan uudet tulorajat täältä.

Katso tarkemmat hintatiedot päiväkodin sivulta. Luonnossa kotonaan -päiväkotien hinnat löydät tästä.

Miten haen yksityisen hoidon tukea?

Yksityisen hoidon tuen myöntää Kela. Lue tästä Kelan ohjeet yksityisen hoidon tuen hakemisesta.

  • Tukea voi hakea heti, kun lapsi on saanut päiväkotipaikan ja palvelusopimus Pilkkeen kanssa on tehty.

Usein kysyttyä päiväkodin hinnasta

Mitä sinä haluaisit tietää tai kysyä päiväkodeistamme? Asiakkuusjohtajamme Riikka Mattsson työskentelee toimistollamme, ja hän auttaa mielellään.