Hae päiväkotipaikkaa

Leikitään polttopalloa!

Pilke-vinkit
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
08.06.2016

Tapahtumapohja 600x400 (33)

Ikäsuositus: 3-vuotiaasta eteenpäin

Tarvittavat välineet ja paikka: Pehmeä pallo (voi olla normaalikokoinen tai isompi), paikkana tilava hiekkakenttä tai sisätilat.

Leikin kuvaus: Lapset asettuvat maahan piirretyn ympyrän sisäpuolelle. Polttopallossa yksi (tai useampi pelaaja) yrittää ”polttaa” muita pelaajia osumalla pelaajiin heittämällään pallolla. Ympyrän sisällä olevat lapset yrittävät väistellä palloa. Kun pallo osuu ympyrän sisällä olevaan pelaajaan, hän siirtyy ympyrän ulkopuolelle ja hänestä tulee yksi heittäjistä. Peli jatkuu niin kauan, kunnes ympyrän sisälle jää vain yksi pelaaja. Viimeiseksi ympyrän sisälle jäänyt pelaaja on voittaja.

Mitä taitoja kehittää: Heittotaitoa, silmän ja käden yhteistyötä sekä koordinaatiota, voiman käyttöä, heittotarkkuutta.

Tehtävän muuntaminen: Ympyrän sisällä olevat pelaajat saavat ottaa pallosta kopin käsillään. Näin tehdessä viimeksi ympyrästä poistunut tai kopparin valitsema pelaaja saa palata ympyrään.

• helpottaminen: Suuri ympyrä, jolloin on tilaa väistellä palloa.

• vaikeuttaminen: Monta palloa ja monta polttajaa. Pieni ympyrä, jolloin pallon väistely on vaikeampaa.

Pedagoginen merkitys: Polttopalloa leikkiessään lapsi oppii sinnikkyyttä harjoitellessaan pallon kanssa voimankäytön säätelyä ja tarkkuutta.

Lähde: Valon julkaisusarja nro 11/2015, Rekkaralli ja muita lasten ulkoleikkejä. Tutustu täältä.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 6/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Varhaiskasvatus kesällä sekä varautuminen helteisiin.
Lue lisää
Pilke korjannut Lappeenrannan päiväkoti Tirikan toimintaa
Pilke tiedottaa
Yle kertoo sivuillaan olevassa jutussa, että Lappeenrannassa toimiva päiväkoti Pilke Tirikka on saanut huomautuksen Etelä-Suomen aluehallintovirastolta. Annetun huomautuksen mukaan päiväkodissa ei ollut riittävästi kelpoisuusvaatimukset täyttävää henkilökuntaa 13 päivänä kello 15.30 jälkeen viiden viikon tarkastelujakson aikana. Tarkastelujakso on sijoittunut aikavälille 11.9.-21.11.2023. Lain mukaan varhaiskasvatuksen henkilöstömitoitusta seurataan koko päiväkodin tasolla päivittäin. Mitoituksesta voi poiketa hetkellisesti. Pilke Tirikassa on ollut viime syksynä hetkellisiä ylityksiä iltapäivisin klo 15.30 jälkeen.
Lue lisää
Playschool Lehtisaari: Lämminhenkinen ja yhteisöllinen päiväkoti lähellä kaikkea
Artikkelit
Englannin kieltä, monikulttuurista varhaiskasvatusta - ja ihan tavallista, turvallista, aktiivista päiväkotielämää lähialueen palveluja ja ympäröivää luontoa luonnollisesti hyödyntäen. Lue artikkelistamme, mitä Pilke Playschool Lehtisaaren johtaja Maria Kajanus kertoo päiväkoden arjesta.
Lue lisää