Hae päiväkotipaikkaa

Leikitään polttopalloa!

Pilke-vinkit
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
08.06.2016

Tapahtumapohja 600x400 (33)

Ikäsuositus: 3-vuotiaasta eteenpäin

Tarvittavat välineet ja paikka: Pehmeä pallo (voi olla normaalikokoinen tai isompi), paikkana tilava hiekkakenttä tai sisätilat.

Leikin kuvaus: Lapset asettuvat maahan piirretyn ympyrän sisäpuolelle. Polttopallossa yksi (tai useampi pelaaja) yrittää ”polttaa” muita pelaajia osumalla pelaajiin heittämällään pallolla. Ympyrän sisällä olevat lapset yrittävät väistellä palloa. Kun pallo osuu ympyrän sisällä olevaan pelaajaan, hän siirtyy ympyrän ulkopuolelle ja hänestä tulee yksi heittäjistä. Peli jatkuu niin kauan, kunnes ympyrän sisälle jää vain yksi pelaaja. Viimeiseksi ympyrän sisälle jäänyt pelaaja on voittaja.

Mitä taitoja kehittää: Heittotaitoa, silmän ja käden yhteistyötä sekä koordinaatiota, voiman käyttöä, heittotarkkuutta.

Tehtävän muuntaminen: Ympyrän sisällä olevat pelaajat saavat ottaa pallosta kopin käsillään. Näin tehdessä viimeksi ympyrästä poistunut tai kopparin valitsema pelaaja saa palata ympyrään.

• helpottaminen: Suuri ympyrä, jolloin on tilaa väistellä palloa.

• vaikeuttaminen: Monta palloa ja monta polttajaa. Pieni ympyrä, jolloin pallon väistely on vaikeampaa.

Pedagoginen merkitys: Polttopalloa leikkiessään lapsi oppii sinnikkyyttä harjoitellessaan pallon kanssa voimankäytön säätelyä ja tarkkuutta.

Lähde: Valon julkaisusarja nro 11/2015, Rekkaralli ja muita lasten ulkoleikkejä. Tutustu täältä.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 2/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Oppimisympäristöt ja lapsen vasu ja esiopetussuunnitelma. Lue lisää uutiskirjeestämme!
Lue lisää
Lempeyden voima näkyy Pilkkeen arjessa ja kohtaamisissa
Artikkelit
Asiakaslupauksemme Lempeyden voimalla kertoo meidän tavastamme tehdä töitä ja kohdata lapsia ja aikuisia. Lempeyden voima ei ole pelkkä slogan, vaan se on voima, jolla voidaan muuttaa maailmaa. Lue lisää!
Lue lisää
Ruoka ja ruokailu Pilkkeen päiväkodeissa
Artikkelit
Lasten ruokailu päiväkodissa on yksi useimmiten meiltä kysytyistä asioista ennen päiväkodin aloitusta. Tähän artikkeliin olemme koonneet mahdollisimman kattavasti kysymyksiä ja vastauksia ruoasta ja ruokailusta Pilke-päiväkodeissa. Millaista ruokaa päiväkodissa tarjotaan? Miten ruokailu sujuu? Miten erityisruokavaliot ja allergiat huomioidaan? Lue lisää!
Lue lisää