Lempeyden voima näkyy arjessamme – ihan joka hetkessä.

Lempeyden voima ei ole vain Pilkkeen slogan – se kertoo meidän tavastamme tehdä töitä ja kohdata lapsia ja aikuisia.

Me tiedämme, että lempeydellä voi saada aikaan ihmeitä. Suhtaudumme kaikkeen ja kaikkiin lempeydellä, ja tätä taitoa jaamme eteenpäin joka päivä.

Maailma ympärillämme muuttuu hurjaa vauhtia, ja siksi me tarjoamme turvallisen ja kannustavan ympäristön tulevaisuuden taitojen oppimiselle.

Lempeys on voima, joka voi muuttaa maailmaa. Lempeyden voimalla on hyvä kasvaa isoksi.

 

Lue, mitä lempeyden voima pilkeläisille tarkoittaa!

Lempeys on kohtaamisia, joista jää hyvä mieli

Minulle lempeyden voima tarkoittaa erityisesti iloisia ja positiivisia kohtaamisia, läsnäoloa. Lempeässä ilmapiirissä jokainen voi olla ihan oma itsensä ja minulla on aikaa kohdata lapset.

Lempeyden voima on myös sitä, että haasteetkin otetaan vastaan positiivisesti. Lempeys lohduttaa.

varhaiskasvatuksen lastenhoitaja
Mariam, Vantaa

Lempeys on syliä, haleja ja kehuja

Sanon "Ihana nähdä sinua taas tänään", kun lapsi saapuu aamulla. Lempeys on läsnä kaikissa arjen pienissä mutta tärkeissä hetkissä.

Se on syliä ja haleja, aikaa pysähtyä lasten äärelle. Lempeys on kehuja ja kannustavaa ilmapiiriä. Jokainen lapsi on yhtä tärkeä.

varhaiskasvatuksen opettaja
Mikko, Kouvola

Lempeys tuo turvaa ja auttaa meitä kaikkia oppimaan

Lempeyden voima näkyy ja kuuluu kaikissa arkisissa kohtaamisissa. Mikään ei korvaa sitä tunnetta, kun saat itkuisen lapsen, kiireisen työntekijän, epävarman vanhemman tai vaikka uuden, eksyksissä olevan ruokatoimittajan hymyilemään.

Lempeys on erilaisten tunteiden, ihmisten ja leikkien äärelle pysähtymistä, läsnäoloa ja luottamusta. Lempeys antaa turvaa myös esimerkiksi oman mielipiteen ilmaisulle, luovuudelle, epäonnistumiselle ja siitä oppimiselle.

Olemmehan kaikki elinikäisellä oppimisen polulla, jolla on helpompi kulkea, kun tulee tilanteessa kuin tilanteessa kohdatuksi lempeästi.

päiväkodin johtaja
Meeri, Pirkkala

Tunnetko jo Pilkkeen?

Me Pilkkeellä tarjoamme suomalaisten kuntien kumppanina yksityistä varhaiskasvatusta, koululaisten iltapäivätoimintaa ja lastenhoidon palveluita. Työmme sydämen muodostavat työntekijämme – porukkaamme kuuluu noin 2 600 esimerkiksi varhaiskasvatuksen, lastenhoidon ja muiden alojen ammattilaista.

Autamme työllämme perheitä tasapainottamaan lasten ja aikuisten tarpeet sujuvaksi arjeksi. Luomme olosuhteet, jossa lapset oppivat tärkeiden tietojen ja taitojen lisäksi kohtaamaan koko maailman hyväntahtoisesti ja lempeydellä.

Tutustu päiväkoteihin ja hae paikkaa!

Pilke-päiväkoteja löytyy noin 60 paikkakunnalta ympäri Suomea. Olisiko Pilke sinunkin valintasi?

Lempeyden voimalla tehdään ihmeitä!


Työystävänä pidän yllä kannustavaa ilmapiiriä ja jakelen kehuja

Johtajana haluan olla esimerkkinä lempeästä vuorovaikutuksesta, arvostavasta kohtaamisesta ja aidosta läsnäolosta hetkessä. Työystävänä otan vastaan ja annan rakentavaa palautetta, pidän yllä kannustavaa ilmapiiriä ja viljelen kehuja sekä lapsille että työystäville.

Perheet arvostavat tapaamme toimia sydämellä. Olemme lähempänä lasta ja perhettä, tunnemme heidät paremmin ja osaamme keskustella avoimemmin.

Autamme osaltamme myös perhettä jaksamaan arjessa - etenkin silloin, kun arki tuntuu liian raskaalta kulkea yksin. Ohjaamme tarvittaessa hakemaan apua yhteistyökumppaneiltamme. Moniammatillinen tiimi toimii parhaimmillaan hyvässä yhteistyössä perheen rinnalla.

päiväkodin johtaja
Katariina, Helsinki