Hae päiväkotipaikkaa

Pilkkeen uusi Opeplus-työtehtävä kiinnostaa varhaiskasvatuksen opettajia 

Artikkelit
eyeglasses
Lukuaika: 3 min
calendar_month
28.03.2024

Pilke pilotoi uutta varhaiskasvatuksen opettajien työnkuvaa, jolle on annettu nimi Ope+.
Uusia ”opeplussia” on jo neljässä Pilkkeen päiväkodissa. Opettajat työskentelevät lapsiryhmissä, mutta heillä on myös erikseen määriteltyjä kehitystehtäviä ja tavoitteita. 

Miten olla varhaiskasvatusalan halutuin työnantaja samalla, kun koko alalla on valtakunnallinen työvoimapula? Pilke houkuttelee varhaiskasvatuksen opettajia kokeilemalla uutta monipuolista tehtävänkuvaa, jolle on annettu nimi Ope+

”Haluamme tarjota mahdollisuuden kehittää ja syventää omaa ammatillista osaamista arjen työssä. Lisäksi tehtävässä saa jakaa omaa osaamistaan ja olla mukana pedagogiikan ja työyhteisön kehittämisessä”, Pilkkeen varhaiskasvatusjohtaja Mirka Laaksonen kertoo.  

Opeplus-työtehtävä on Pilkkeellä uusi, ja sitä pilotoidaan neljässä päiväkodissa. Jos kokeilu toimii, on vastaavia tehtäviä tarkoitus tarjota myös useissa muissa Pilkkeen päiväkodeissa.  

Pilkkeellä uskotaan, että opeplus-tehtävässä kiinnostaa oman ammatillisen osaamisen syventäminen ja kehittäminen, motivoiva ja monipuolinen työnkuva sekä houkutteleva kuukausipalkka, jonka päälle maksetaan kvartaaleittain suoriutumiseen perustuva bonus. 

Työtä lapsiryhmässä sekä pedagogisten kehitystehtävien parissa 

Päiväkodeissa opeplussat työskentelevät lapsiryhmässä varhaiskasvatuksen opettajana. Lisäksi heidän vastuullaan on koko yksikköä koskevia pedagogisia kehitystehtäviä ja näihin sidottuja tavoitteita, jotka asetetaan neljännesvuosittain. Näiden tavoitteiden toteutumisesta maksetaan lisäkorvaus.  

Mirka Laaksonen kertoo, että Pilkkeellä lähdettiin rohkeasti rakentamaan monipuolisen houkuttelevaa, tavoitteellista ja palkitsevaa työnkuvaa.  

”Varhaiskasvatusalan vaikeassa rekrytointitilanteessa on uskallettava kokeilla uutta. Työnkuvan kehittämisen lisäksi pidän tärkeänä, että Ope+ houkuttelee hakijoita myös korkeammalla kuukausipalkalla, joka on kaikkinensa noin 3 400 euroa”, Laaksonen toteaa.  

Perehdytystä ja sparraamista omassa verkostossa 

Ensimmäiset neljä opeplussaa ovat jo aloittaneet Pilkkeen päiväkodeissa. Mirka Laaksosen vetämä Pilkkeen varhaiskasvatuksen asiantuntijatiimi tukee vahvasti uusia opettajia.  

Opeplussista on muodostettu Pilkkeelle oma sisäinen verkosto, joka tapaa säännöllisesti. Uusia opettajia myös perehdytetään yhdessä tehtävään ja sen erityisiin tavoitteisiin.  

”Tapaamme opeplussia säännöllisesti, jotta voimme olla varmoja siitä, että lupaamamme työnkuva, tuki, perehdytys ja tavoitteet toteutuvat”, Mirka Laaksonen sanoo.  

Uusi työnkuva on herättänyt alalla kiinnostusta laajemminkin.  

”Kyllä, olemme ilahtuneina huomanneet, että tästä roolista selvästi ollaan kiinnostuneita. Koska tämä on meillekin uutta, olemme innoissamme siitä, että hakemuksia työtehtäviin on tullut runsaasti.” 

Laaksosen mukaan Pilkkeellä arvioidaan Ope+ -työnkuvan toimivuutta ja tarkastellaan huolella, miten sen tavoitteet toteutuvat.  

”Seuraamme sitä, koetaanko tämä rooli toimivaksi työyhteisöissä ja näkyykö se esimerkiksi siinä, miten tyytyväisiä perheet ovat oman päiväkotinsa toimintaan. Jos kaikki sujuu toivomallamme tavalla, voi opeplussia olla meillä jatkossa huomattavasti enemmänkin”, Mirka Laaksonen sanoo.

Lue lisää:

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Kaisa Vehmanen nimitetty Pilkkeen henkilöstöjohtajaksi
Pilke tiedottaa
VTM Kaisa Vehmanen on nimitetty Pilkkeen uudeksi henkilöstöjohtajaksi. Hän on aloittanut tehtävässään huhtikuun alussa. Kaisa Vehmanen kertoo, että henkilöstöjohtajan tehtävässä...
Lue lisää
Lintuvaaraan aukeaa uusi perhekahvila kotona oleville vanhemmille
Pilke tiedottaa
Mukavia aamupäiviä kahvittelun sekä lasten leikkien ja erilaisten teemapäivien merkeissä Pilke tiedepäiväkoti Sirun tiloihin aukeaa perhekahvila keskiviikkona 3.4.2024. Perhekahvila on...
Lue lisää
Pilke avaa pienen englanninkielisen päiväkodin Kalasataman tornitaloon
Pilke tiedottaa
Englanninkielinen Pilke Playschool Kalasatama -päiväkoti avautuu huhtikuussa 2.4.2024 Helsingin Kalasatamassa. Pienessä ja kodikkaassa päiväkodissa tarjotaan varhaiskasvatusta 40 lapselle. Lapset saavat leikkiä ja...
Lue lisää