Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tukee Pelastakaa Lapset ry:n toimintaa ukrainalaisten lasten ja perheiden parissa

Pilke tiedottaa
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
14.03.2022

Pilke päiväkodit lahjoittaa rahaa Pelastakaa Lapset ry:n toimintaan. Samalla tärkein työmme Suomessa on kantaa vastuuta palveluidemme piirissä olevien lasten psyykkisestä turvallisuudesta ja luoda lapsille hyvä päivä joka päivä.  

Ukrainassa käytävä sota järkyttää meitä kaikkia. Myös lapset saattavat törmätä aiheen uutisointiin ja tai kuulla sotaan liittyviä keskusteluita. 

Me Pilkkeellä pyrimme turvaamaan lasten psyykkisen turvallisuuden varhaiskasvatuksessa, iltapäiväkerhoissa ja lasten- ja perheiden palveluissa. Emme aktiivisesti keskustele pienten lasten kanssa sodasta, mutta jos lapset tuovat jollain tavoilla asiaa esiin, kuulemme heidän huoliaan ja keskustelemme myös vaikeista asioista ikätasoon sopivalla tavalla. Pääasiallisesti lasten päivien tulee olla täynnä iloa ja mukavia puuhia kavereiden ja aikuisten kanssa. Meidän tärkein tehtävämme on luoda lapsille hyvä päivä joka päivä.  

Pilke tukee Ukrainan lapsia ja perheitä 

Ukrainan lasten ja perheiden hätä koskettaa meitä kaikkia syvästi. Olemme Pilkkeellä päättäneet, että lahjoitamme jokaisen Pilkkeen palveluiden piirissä olevan lapsen puolesta euron Pelastakaa Lapset ry:n toimintaan. Yhteensä lahjoitussumma on 12 396 euroa.   

Voit täältä lukea lisää siitä, miten Pelastakaa Lapset auttaa Ukrainassa. 

Apua ja ohjeita Ukrainan tilanteen käsittelemiseen lapsen tai nuoren kanssa löydät esimerkiksi Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Opetushallituksen, Unicefin sekä Pelastakaa lapset ry:n verkkosivuilta.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 6/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Varhaiskasvatus kesällä sekä varautuminen helteisiin.
Lue lisää
Pilke korjannut Lappeenrannan päiväkoti Tirikan toimintaa
Pilke tiedottaa
Yle kertoo sivuillaan olevassa jutussa, että Lappeenrannassa toimiva päiväkoti Pilke Tirikka on saanut huomautuksen Etelä-Suomen aluehallintovirastolta. Annetun huomautuksen mukaan päiväkodissa ei ollut riittävästi kelpoisuusvaatimukset täyttävää henkilökuntaa 13 päivänä kello 15.30 jälkeen viiden viikon tarkastelujakson aikana. Tarkastelujakso on sijoittunut aikavälille 11.9.-21.11.2023. Lain mukaan varhaiskasvatuksen henkilöstömitoitusta seurataan koko päiväkodin tasolla päivittäin. Mitoituksesta voi poiketa hetkellisesti. Pilke Tirikassa on ollut viime syksynä hetkellisiä ylityksiä iltapäivisin klo 15.30 jälkeen.
Lue lisää
Playschool Lehtisaari: Lämminhenkinen ja yhteisöllinen päiväkoti lähellä kaikkea
Artikkelit
Englannin kieltä, monikulttuurista varhaiskasvatusta - ja ihan tavallista, turvallista, aktiivista päiväkotielämää lähialueen palveluja ja ympäröivää luontoa luonnollisesti hyödyntäen. Lue artikkelistamme, mitä Pilke Playschool Lehtisaaren johtaja Maria Kajanus kertoo päiväkoden arjesta.
Lue lisää