Hae päiväkotipaikkaa

Pilkkeen päiväkodeissa syödään jatkossa Feelian valmistamaa ruokaa

Pilke tiedottaa
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
04.10.2023

Pilke päiväkodit ja suomalainen ruokapalveluyritys Feelia Oy ovat sopineet yhteistyöstä lounasruoan ja välipalojen toimituksessa. Yhteistyö on jo alkanut Varsinais-Suomen alueella elokuussa ja jatkuu eri puolilla Suomea syksyn aikana. Tavoitteena on, että vuoden 2024 alusta mukana toimituksissa ovat lähes kaikki Pilkkeen päiväkodit. 

Tällä muutoksella Pilke haluaa parantaa päiväkodeissa tarjottavan ruoan laatua, pienentää hiilijalanjälkeä, vähentää hävikkiä ja säästää siten kustannuksissa. 

Feelian Pilkkeelle tuottama ruoka on kotimaista, eikä siinä ole lisäaineita. Feelia ostaa suurimman osan raaka-aineistaan suoraan suomalaisilta viljelijöiltä ja tuottajilta, ja näin ruoka on mahdollisimman tuoretta ja sen raaka-aineiden jäljitettävyys on hyvä. 

Pilkkeen päiväkodeissa on aiemmin käytetty päivittäin toimitettua lämmintä valmisruokaa. Jatkossa ruoka tuodaan päiväkoteihin viikoittain kylmänä ja päiväkotihuoltajat lämmittävät sen tarjoiltavaksi. 

– Viikkotoimituksiin siirtyminen pienentää hiilijalanjälkeämme kuljetusten osalta, ja lisäksi kylmänä meille tulevaa ruokaa voidaan lämmittää vain paikalla olevien lasten mukainen tarvittava määrä, minkä toivomme vähentävän ruokahävikkiä noin 20–30 prosenttia, sanoo Pilkkeen hankinnoista vastaava johtaja Maarit Lunkka. 

Lunkan mukaan Feelian ruoka on läpäissyt myös tärkeimmän kriteerin: lapsilta on tullut paljon positiivista palautetta siitä, että ruoka on hyvää ja maistuvaa. 

Erityisruokavaliot ja allergiat huomioidaan päiväkotiemme ruoan valmistuksessa ja ruokailuissa edelleen entiseen tapaan. 

Lisätietoa: hankintajohtaja Maarit Lunkka, Pilke päiväkodit Oy,
maarit.lunkka@pilkepaivakodit.fi
tai puh. 040 0603 442

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 6/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Varhaiskasvatus kesällä sekä varautuminen helteisiin.
Lue lisää
Pilke korjannut Lappeenrannan päiväkoti Tirikan toimintaa
Pilke tiedottaa
Yle kertoo sivuillaan olevassa jutussa, että Lappeenrannassa toimiva päiväkoti Pilke Tirikka on saanut huomautuksen Etelä-Suomen aluehallintovirastolta. Annetun huomautuksen mukaan päiväkodissa ei ollut riittävästi kelpoisuusvaatimukset täyttävää henkilökuntaa 13 päivänä kello 15.30 jälkeen viiden viikon tarkastelujakson aikana. Tarkastelujakso on sijoittunut aikavälille 11.9.-21.11.2023. Lain mukaan varhaiskasvatuksen henkilöstömitoitusta seurataan koko päiväkodin tasolla päivittäin. Mitoituksesta voi poiketa hetkellisesti. Pilke Tirikassa on ollut viime syksynä hetkellisiä ylityksiä iltapäivisin klo 15.30 jälkeen.
Lue lisää
Playschool Lehtisaari: Lämminhenkinen ja yhteisöllinen päiväkoti lähellä kaikkea
Artikkelit
Englannin kieltä, monikulttuurista varhaiskasvatusta - ja ihan tavallista, turvallista, aktiivista päiväkotielämää lähialueen palveluja ja ympäröivää luontoa luonnollisesti hyödyntäen. Lue artikkelistamme, mitä Pilke Playschool Lehtisaaren johtaja Maria Kajanus kertoo päiväkoden arjesta.
Lue lisää