Hae päiväkotipaikkaa

Pilkkeen päiväkodeissa syödään jatkossa Feelian valmistamaa ruokaa

Pilke tiedottaa
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
04.10.2023

Pilke päiväkodit ja suomalainen ruokapalveluyritys Feelia Oy ovat sopineet yhteistyöstä lounasruoan ja välipalojen toimituksessa. Yhteistyö on jo alkanut Varsinais-Suomen alueella elokuussa ja jatkuu eri puolilla Suomea syksyn aikana. Tavoitteena on, että vuoden 2024 alusta mukana toimituksissa ovat lähes kaikki Pilkkeen päiväkodit. 

Tällä muutoksella Pilke haluaa parantaa päiväkodeissa tarjottavan ruoan laatua, pienentää hiilijalanjälkeä, vähentää hävikkiä ja säästää siten kustannuksissa. 

Feelian Pilkkeelle tuottama ruoka on kotimaista, eikä siinä ole lisäaineita. Feelia ostaa suurimman osan raaka-aineistaan suoraan suomalaisilta viljelijöiltä ja tuottajilta, ja näin ruoka on mahdollisimman tuoretta ja sen raaka-aineiden jäljitettävyys on hyvä. 

Pilkkeen päiväkodeissa on aiemmin käytetty päivittäin toimitettua lämmintä valmisruokaa. Jatkossa ruoka tuodaan päiväkoteihin viikoittain kylmänä ja päiväkotihuoltajat lämmittävät sen tarjoiltavaksi. 

– Viikkotoimituksiin siirtyminen pienentää hiilijalanjälkeämme kuljetusten osalta, ja lisäksi kylmänä meille tulevaa ruokaa voidaan lämmittää vain paikalla olevien lasten mukainen tarvittava määrä, minkä toivomme vähentävän ruokahävikkiä noin 20–30 prosenttia, sanoo Pilkkeen hankinnoista vastaava johtaja Maarit Lunkka. 

Lunkan mukaan Feelian ruoka on läpäissyt myös tärkeimmän kriteerin: lapsilta on tullut paljon positiivista palautetta siitä, että ruoka on hyvää ja maistuvaa. 

Erityisruokavaliot ja allergiat huomioidaan päiväkotiemme ruoan valmistuksessa ja ruokailuissa edelleen entiseen tapaan. 

Lisätietoa: hankintajohtaja Maarit Lunkka, Pilke päiväkodit Oy,
maarit.lunkka@pilkepaivakodit.fi
tai puh. 040 0603 442

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 2/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Oppimisympäristöt ja lapsen vasu ja esiopetussuunnitelma. Lue lisää uutiskirjeestämme!
Lue lisää
Lempeyden voima näkyy Pilkkeen arjessa ja kohtaamisissa
Artikkelit
Asiakaslupauksemme Lempeyden voimalla kertoo meidän tavastamme tehdä töitä ja kohdata lapsia ja aikuisia. Lempeyden voima ei ole pelkkä slogan, vaan se on voima, jolla voidaan muuttaa maailmaa. Lue lisää!
Lue lisää
Ruoka ja ruokailu Pilkkeen päiväkodeissa
Artikkelit
Lasten ruokailu päiväkodissa on yksi useimmiten meiltä kysytyistä asioista ennen päiväkodin aloitusta. Tähän artikkeliin olemme koonneet mahdollisimman kattavasti kysymyksiä ja vastauksia ruoasta ja ruokailusta Pilke-päiväkodeissa. Millaista ruokaa päiväkodissa tarjotaan? Miten ruokailu sujuu? Miten erityisruokavaliot ja allergiat huomioidaan? Lue lisää!
Lue lisää