Hae päiväkotipaikkaa

Tee itse katuliidut

Pilke-vinkit
eyeglasses
Lukuaika: 1 min
calendar_month
04.06.2017

Katuliiduilla piirtely on hauskaa kesäpuuhaa ja omat liidut on helppo tehdä. Piirtäkää kotipihalle esimerkiksi ruutuhyppelyruudukoita, ristinolla-peli tai vaikkapa kuva omasta perheestä. Vain mielikuvitus on rajana!

 

 

Tarvitset: 

 • 2 dl vettä
 • 4 dl kipsijauhetta
 • Karkkiväriä
 • Tyhjiä vessapaperirullia
 • Maalarinteippiä
 • Leivinpaperia
 • Sakset
 • Sekoituskulhoja ja -tikun

 

Tee näin: 

 1. Mittaa vesi sekoituskulhoon. Lisää kipsijauhe pienissä erissä ja sekoita.  Jaa kipsiseos eri kulhoihin, jos haluat tehdä erivärisiä liituja. Lisää kipsiseokseen värijauhetta ja sekoita.
 2. Tee kipsimuotti. Käytä muottina vessapaperirullia, niin saat liiduista isot ja kestävät ulkokäyttöön. Teippaa jokaisen rullan toinen pää maalarinteipillä huolellisesti umpeen ettei rakoja jää.
 3. Vuoraa vessapaperirullan sisäpuoli leivinpaperilla. Aseta rullat pystyasentoon tasaiselle alustalle siten, että teipattu puoli on alaspäin.
 4. Kaada kipsiseos rullaan.
 5. Anna liitujen kuivua kunnolla muutaman päivän ajan.
 6. Kun kipsi on kuivunut, poista pahvihylsy ja leivinpaperi.
 7. Katuliidut ovat valmiita!

 

Katso ohjevideo täältä.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

HS: Varhaiskasvatuksen palvelusetelilailla on kiire
Pilke mediassa
Kuntien käytännöt ovat hyvin erilaisia, ja perheet ovat eriarvoisessa asemassa käyttäessään varhaiskasvatusta, uutisoi Helsingin Sanomat 30.9.2023 julkaistussa Olli-Pekka Koljosen mielipidekirjoituksessa....
Lue lisää
Pilke päiväkodit avaa viisi uutta iltapäiväkerhoa Espooseen
Pilke tiedottaa
Pilke avasi maanantaina 25.9.2023 viisi uutta iltapäiväkerhoa Espooseen viidelle eri koululle Jalavapuistoon, Sunaan, Kirkkojärvelle, Koulumestariin ja Mikkelään. Kouluissa on aiemmin...
Lue lisää
Lohjan asuntomessualueelle aukeaa uusi perhekahvila kotona oleville vanhemmille 
Pilke tiedottaa
Pilke luontopäiväkoti Ulapan tiloihin osoitteeseen Sahapiha 2 08100 Lohja aukeaa perhekahvila tiistaina 19.9.2023. Kahvila on avoinna parillisina viikkoina tiistaisin klo 9-11. 
Lue lisää