Hae päiväkotipaikkaa

Tee itse katuliidut

Pilke-vinkit
eyeglasses
Lukuaika: 1 min
calendar_month
04.06.2017

Katuliiduilla piirtely on hauskaa kesäpuuhaa ja omat liidut on helppo tehdä. Piirtäkää kotipihalle esimerkiksi ruutuhyppelyruudukoita, ristinolla-peli tai vaikkapa kuva omasta perheestä. Vain mielikuvitus on rajana!

 

 

Tarvitset: 

 • 2 dl vettä
 • 4 dl kipsijauhetta
 • Karkkiväriä
 • Tyhjiä vessapaperirullia
 • Maalarinteippiä
 • Leivinpaperia
 • Sakset
 • Sekoituskulhoja ja -tikun

 

Tee näin: 

 1. Mittaa vesi sekoituskulhoon. Lisää kipsijauhe pienissä erissä ja sekoita.  Jaa kipsiseos eri kulhoihin, jos haluat tehdä erivärisiä liituja. Lisää kipsiseokseen värijauhetta ja sekoita.
 2. Tee kipsimuotti. Käytä muottina vessapaperirullia, niin saat liiduista isot ja kestävät ulkokäyttöön. Teippaa jokaisen rullan toinen pää maalarinteipillä huolellisesti umpeen ettei rakoja jää.
 3. Vuoraa vessapaperirullan sisäpuoli leivinpaperilla. Aseta rullat pystyasentoon tasaiselle alustalle siten, että teipattu puoli on alaspäin.
 4. Kaada kipsiseos rullaan.
 5. Anna liitujen kuivua kunnolla muutaman päivän ajan.
 6. Kun kipsi on kuivunut, poista pahvihylsy ja leivinpaperi.
 7. Katuliidut ovat valmiita!

 

Katso ohjevideo täältä.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 2/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Oppimisympäristöt ja lapsen vasu ja esiopetussuunnitelma. Lue lisää uutiskirjeestämme!
Lue lisää
Lempeyden voima näkyy Pilkkeen arjessa ja kohtaamisissa
Artikkelit
Asiakaslupauksemme Lempeyden voimalla kertoo meidän tavastamme tehdä töitä ja kohdata lapsia ja aikuisia. Lempeyden voima ei ole pelkkä slogan, vaan se on voima, jolla voidaan muuttaa maailmaa. Lue lisää!
Lue lisää
Ruoka ja ruokailu Pilkkeen päiväkodeissa
Artikkelit
Lasten ruokailu päiväkodissa on yksi useimmiten meiltä kysytyistä asioista ennen päiväkodin aloitusta. Tähän artikkeliin olemme koonneet mahdollisimman kattavasti kysymyksiä ja vastauksia ruoasta ja ruokailusta Pilke-päiväkodeissa. Millaista ruokaa päiväkodissa tarjotaan? Miten ruokailu sujuu? Miten erityisruokavaliot ja allergiat huomioidaan? Lue lisää!
Lue lisää