Hae päiväkotipaikkaa

Tee itse katuliidut

Pilke-vinkit
eyeglasses
Lukuaika: 1 min
calendar_month
04.06.2017

Katuliiduilla piirtely on hauskaa kesäpuuhaa ja omat liidut on helppo tehdä. Piirtäkää kotipihalle esimerkiksi ruutuhyppelyruudukoita, ristinolla-peli tai vaikkapa kuva omasta perheestä. Vain mielikuvitus on rajana!

 

 

Tarvitset: 

 • 2 dl vettä
 • 4 dl kipsijauhetta
 • Karkkiväriä
 • Tyhjiä vessapaperirullia
 • Maalarinteippiä
 • Leivinpaperia
 • Sakset
 • Sekoituskulhoja ja -tikun

 

Tee näin: 

 1. Mittaa vesi sekoituskulhoon. Lisää kipsijauhe pienissä erissä ja sekoita.  Jaa kipsiseos eri kulhoihin, jos haluat tehdä erivärisiä liituja. Lisää kipsiseokseen värijauhetta ja sekoita.
 2. Tee kipsimuotti. Käytä muottina vessapaperirullia, niin saat liiduista isot ja kestävät ulkokäyttöön. Teippaa jokaisen rullan toinen pää maalarinteipillä huolellisesti umpeen ettei rakoja jää.
 3. Vuoraa vessapaperirullan sisäpuoli leivinpaperilla. Aseta rullat pystyasentoon tasaiselle alustalle siten, että teipattu puoli on alaspäin.
 4. Kaada kipsiseos rullaan.
 5. Anna liitujen kuivua kunnolla muutaman päivän ajan.
 6. Kun kipsi on kuivunut, poista pahvihylsy ja leivinpaperi.
 7. Katuliidut ovat valmiita!

 

Katso ohjevideo täältä.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 6/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Varhaiskasvatus kesällä sekä varautuminen helteisiin.
Lue lisää
Pilke korjannut Lappeenrannan päiväkoti Tirikan toimintaa
Pilke tiedottaa
Yle kertoo sivuillaan olevassa jutussa, että Lappeenrannassa toimiva päiväkoti Pilke Tirikka on saanut huomautuksen Etelä-Suomen aluehallintovirastolta. Annetun huomautuksen mukaan päiväkodissa ei ollut riittävästi kelpoisuusvaatimukset täyttävää henkilökuntaa 13 päivänä kello 15.30 jälkeen viiden viikon tarkastelujakson aikana. Tarkastelujakso on sijoittunut aikavälille 11.9.-21.11.2023. Lain mukaan varhaiskasvatuksen henkilöstömitoitusta seurataan koko päiväkodin tasolla päivittäin. Mitoituksesta voi poiketa hetkellisesti. Pilke Tirikassa on ollut viime syksynä hetkellisiä ylityksiä iltapäivisin klo 15.30 jälkeen.
Lue lisää
Playschool Lehtisaari: Lämminhenkinen ja yhteisöllinen päiväkoti lähellä kaikkea
Artikkelit
Englannin kieltä, monikulttuurista varhaiskasvatusta - ja ihan tavallista, turvallista, aktiivista päiväkotielämää lähialueen palveluja ja ympäröivää luontoa luonnollisesti hyödyntäen. Lue artikkelistamme, mitä Pilke Playschool Lehtisaaren johtaja Maria Kajanus kertoo päiväkoden arjesta.
Lue lisää