Hae päiväkotipaikkaa

Herkullinen omenapiirakka syyssadosta

Pilke-vinkit
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
20.09.2017

 

Leipominen lasten kanssa tarjoaa oivan tilaisuuden viettää yhteistä laatuaikaa. Lasten mielestä on usein hauskaa puuhailla keittiössä. Leivonnan eri vaiheet kehittävät myös motoriikkaa ja erilaisten keittiövälineiden käyttö harjaannuttaa käden ja silmän yhteistyötä. Lapset voivat esimerkiksi sekoittaa, mitata, kaulita, leipoa taikinaa, murentaa hiivaa, rikkoa kananmunia, muussata, rullata ja koristella.

Leipomisen aikana voi myös opetella tilavuusmittoja, määriä ja yhteenlaskua: mitä tarkoittaa puolikas, paljonko on yksi desilitra jne. Kun leivonnaiset paistuvat uunissa, voitte yhdessä kattaa pöydän hienoksi ja järjestää vaikkapa teekutsut!

Koska omenan satokausi on nyt parhaimmillaan ajattelimme jakaa Marttojen omenapiirakka-reseptin. Talvea varten omenat voi myös säilöä esimerkiksi hilloksi tai mehuksi.

 

MARTTOJEN OMENAPIIRAKKA: 

 

POHJA

6 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
250 g sulatettua voita

 

TÄYTE

1 1/2 prk maitorahkaa
1,5 dl piimaa
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria

 

  • Sekoita kuivat aineet ja sokeri keskenään. Lisää sulatettu voi.
  • Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  • Painele reilu puolet taikinasta piirakkavuoan pohjaksi.
  • Levitä päälle omenahilloketta ja omenalohjoka ja tämän päälle rahkaseos.
  • Ripottele lopputaikina piirakan pinnalle muruina.
  • Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilkkeen päiväkodeissa syödään jatkossa Feelian valmistamaa ruokaa
Pilke tiedottaa
Pilke ja Feelia aloittavat yhteistyön päiväkotien lounasruokien ja välipalojen toimituksissa. Yhteistyö on jo alkanut Varsinais-Suomessa ja laajenee syksyn aikana lähes koko Suomeen kaikkiin päiväkoteihimme. Jatkossa ruoka toimitetaan meille kylmänä kerran viikossa, ja sitä lämmitetään tarjolle paikalla olevien lasten mukainen määrä. Toivomme muutoksen vähentävän hävikkiä, pienentävän hiilijalanjälkeämme sekä parantavan ruoan tasa-laatuisuutta kaikissa päiväkodeissamme. Lapsilta saatu palaute on ollut positiivista: ruoka on hyvää ja maistuvaa.
Lue lisää
HS: Varhaiskasvatuksen palvelusetelilailla on kiire
Pilke mediassa
Kuntien käytännöt ovat hyvin erilaisia, ja perheet ovat eriarvoisessa asemassa käyttäessään varhaiskasvatusta, uutisoi Helsingin Sanomat 30.9.2023 julkaistussa Olli-Pekka Koljosen mielipidekirjoituksessa....
Lue lisää
Pilke päiväkodit avaa viisi uutta iltapäiväkerhoa Espooseen
Pilke tiedottaa
Pilke avasi maanantaina 25.9.2023 viisi uutta iltapäiväkerhoa Espooseen viidelle eri koululle Jalavapuistoon, Sunaan, Kirkkojärvelle, Koulumestariin ja Mikkelään. Kouluissa on aiemmin...
Lue lisää