Hae päiväkotipaikkaa

Herkullinen omenapiirakka syyssadosta

Pilke-vinkit
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
20.09.2017

 

Leipominen lasten kanssa tarjoaa oivan tilaisuuden viettää yhteistä laatuaikaa. Lasten mielestä on usein hauskaa puuhailla keittiössä. Leivonnan eri vaiheet kehittävät myös motoriikkaa ja erilaisten keittiövälineiden käyttö harjaannuttaa käden ja silmän yhteistyötä. Lapset voivat esimerkiksi sekoittaa, mitata, kaulita, leipoa taikinaa, murentaa hiivaa, rikkoa kananmunia, muussata, rullata ja koristella.

Leipomisen aikana voi myös opetella tilavuusmittoja, määriä ja yhteenlaskua: mitä tarkoittaa puolikas, paljonko on yksi desilitra jne. Kun leivonnaiset paistuvat uunissa, voitte yhdessä kattaa pöydän hienoksi ja järjestää vaikkapa teekutsut!

Koska omenan satokausi on nyt parhaimmillaan ajattelimme jakaa Marttojen omenapiirakka-reseptin. Talvea varten omenat voi myös säilöä esimerkiksi hilloksi tai mehuksi.

 

MARTTOJEN OMENAPIIRAKKA: 

 

POHJA

6 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
250 g sulatettua voita

 

TÄYTE

1 1/2 prk maitorahkaa
1,5 dl piimaa
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria

 

  • Sekoita kuivat aineet ja sokeri keskenään. Lisää sulatettu voi.
  • Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  • Painele reilu puolet taikinasta piirakkavuoan pohjaksi.
  • Levitä päälle omenahilloketta ja omenalohjoka ja tämän päälle rahkaseos.
  • Ripottele lopputaikina piirakan pinnalle muruina.
  • Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 6/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Varhaiskasvatus kesällä sekä varautuminen helteisiin.
Lue lisää
Pilke korjannut Lappeenrannan päiväkoti Tirikan toimintaa
Pilke tiedottaa
Yle kertoo sivuillaan olevassa jutussa, että Lappeenrannassa toimiva päiväkoti Pilke Tirikka on saanut huomautuksen Etelä-Suomen aluehallintovirastolta. Annetun huomautuksen mukaan päiväkodissa ei ollut riittävästi kelpoisuusvaatimukset täyttävää henkilökuntaa 13 päivänä kello 15.30 jälkeen viiden viikon tarkastelujakson aikana. Tarkastelujakso on sijoittunut aikavälille 11.9.-21.11.2023. Lain mukaan varhaiskasvatuksen henkilöstömitoitusta seurataan koko päiväkodin tasolla päivittäin. Mitoituksesta voi poiketa hetkellisesti. Pilke Tirikassa on ollut viime syksynä hetkellisiä ylityksiä iltapäivisin klo 15.30 jälkeen.
Lue lisää
Playschool Lehtisaari: Lämminhenkinen ja yhteisöllinen päiväkoti lähellä kaikkea
Artikkelit
Englannin kieltä, monikulttuurista varhaiskasvatusta - ja ihan tavallista, turvallista, aktiivista päiväkotielämää lähialueen palveluja ja ympäröivää luontoa luonnollisesti hyödyntäen. Lue artikkelistamme, mitä Pilke Playschool Lehtisaaren johtaja Maria Kajanus kertoo päiväkoden arjesta.
Lue lisää