Hae päiväkotipaikkaa

Askartele astronautin rakettireppu

Pilke-vinkit
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
20.09.2017

Mikä olisikaan lapsista hauskempaa kuin leikkiä avaruusmatkailijaa? Jotta pienet astronautit voivat karistaa Maapallon pölyt jaloistaan, tulee selässä olla rakettireppu. Sellaista varten ei kuitenkaan tarvitse suunnata lelukauppaan, sillä avaruusteemaisen repun saa helposti askarreltua yhdessä lapsen kanssa. Kokosimme helpot ohjeet tähän blogikirjoitukseen.

Näin askartelet astronautin rakettirepun: 

1) Tarvitset kaksi muovipulloa (1,5 litran limupullot ovat hyviä, mutta pienemmätkin toki käyvät).

2) Pullot päällystetään silkki- tai foliopaperilla oman mielen mukaisesti. 

3) Ohuesta paperista tai silkkipaperista leikataan ”liekit” pullojen suihin. Punaiset, keltaiset ja oranssit paperit ovat varsin toimivat 🙂  Liekit voivat olla eri kokoisia. Kun ne asettelee päällekkäin,  saa elävyyttä liekkeihin.  

4) Liekit kiinnitetään pullojen suihin teipillä.

5) Kartongista leikataan noin 5-10 senttiä leveä panta, joka kiinnitetään pullojen keskikohdan ympärille. Pantaa voi koristella oman mielen mukaisesti tai netistä voi tulostaa NASAn logon, joka liimataan pantaan. (kuvassa ei tällaista pantaa ollut, vaan pullot oli liimattu taustalevyyn, mutta myöhemmät askartelut osoittivat pannan kestävämmäksi.)

6) Lopuksi pujotetaan kuminauhat pannan alta ja sovitetaan astronautille sopiváksi, jotta reppu pysyy selässä.

7) Valmista ja pikkuastronauttien leikit rakettireput selässä voivat alkaa!

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke päiväkodit avaa viisi uutta iltapäiväkerhoa Espooseen
Pilke tiedottaa
Pilke avasi maanantaina 25.9.2023 viisi uutta iltapäiväkerhoa Espooseen viidelle eri koululle Jalavanpuistoon, Sunaan, Kirkkojärvelle, Koulumestariin ja Mikkelään. Kouluissa on aiemmin...
Lue lisää
Lohjan asuntomessualueelle aukeaa uusi perhekahvila kotona oleville vanhemmille 
Pilke tiedottaa
Pilke luontopäiväkoti Ulapan tiloihin osoitteeseen Sahapiha 2 08100 Lohja aukeaa perhekahvila tiistaina 19.9.2023. Kahvila on avoinna parillisina viikkoina tiistaisin klo 9-11. 
Lue lisää
Nurmijärven Uutiset: Vanha-Klaukan päiväkotiin viisi uutta ryhmää – liittyy heikkokuntoisten päiväkotien lakkauttamiseen
Pilke mediassa
Klaukkalan Vanha-Klaukassa sijaitseva yksityinen päiväkoti Pilke Hehku laajennetaan nykyisestä seitsenryhmäisestä päiväkodista kaksitoistaryhmäiseksi päiväkodiksi. Laajennuksen arvioidaan valmistuvan elokuussa 2024.
Lue lisää