Hae päiväkotipaikkaa

OP Media: Energiatehokas ja ympäristöystävällinen hirsipäiväkoti nousee Espoon Haukilahteen

Pilke mediassa
eyeglasses
Lukuaika: 1 min
calendar_month
08.12.2022

Hirsirakenteinen päiväkoti saattoi vielä muutama vuosi sitten kuulostaa suoranaiselta kummajaiselta etenkin pääkaupunkiseudulla. Puu- ja hirsirakentamisen kasvavan suosion myötä niitä on kuitenkin alkanut nousta myös kehäteiden sisäpuolelle.

Tuore esimerkki löytyy Espoon Haukilahdesta, jossa kaikki alkaa olla valmista Pilke Playschoolin henkilökuntaa ja sen noin satapäistä lapsikatrasta varten. Muutto uusiin tiloihin on edessä marraskuussa, kertoo OP Media.

Pilke päiväkodit ja rakennusyhtiö Hoivarakentajat ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä. Hoivarakentajien toimitusjohtajan Tarmo Kemppaisen mukaan Haukilahden päiväkoti on sille luontevaa jatkoa.

– Olemme rakentaneet Pilkkeelle kymmeniä päiväkoteja eri puolille Suomea, joista suurin osa kotimaisesta painumattomasta hirrestä, hän kertoo

Haukilahden uutta päiväkotia hän kuvaa taidonnäytteeksi, jossa rima on nostettu laatu- ja ympäristökriteerien osalta mahdollisimman korkealle. Kiinteistöön on asennettu maalämpö ja modernin talotekniikan avulla energian- ja vedenkulutus sekä hiilijalanjälki on painettu minimiin, kertoo OP media.

 

Lue koko juttu täältä!

Lue lisää Playschool Haukilahdesta täältä!

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke päiväkodit avaa viisi uutta iltapäiväkerhoa Espooseen
Pilke tiedottaa
Pilke avasi maanantaina 25.9.2023 viisi uutta iltapäiväkerhoa Espooseen viidelle eri koululle Jalavanpuistoon, Sunaan, Kirkkojärvelle, Koulumestariin ja Mikkelään. Kouluissa on aiemmin...
Lue lisää
Lohjan asuntomessualueelle aukeaa uusi perhekahvila kotona oleville vanhemmille 
Pilke tiedottaa
Pilke luontopäiväkoti Ulapan tiloihin osoitteeseen Sahapiha 2 08100 Lohja aukeaa perhekahvila tiistaina 19.9.2023. Kahvila on avoinna parillisina viikkoina tiistaisin klo 9-11. 
Lue lisää
Nurmijärven Uutiset: Vanha-Klaukan päiväkotiin viisi uutta ryhmää – liittyy heikkokuntoisten päiväkotien lakkauttamiseen
Pilke mediassa
Klaukkalan Vanha-Klaukassa sijaitseva yksityinen päiväkoti Pilke Hehku laajennetaan nykyisestä seitsenryhmäisestä päiväkodista kaksitoistaryhmäiseksi päiväkodiksi. Laajennuksen arvioidaan valmistuvan elokuussa 2024.
Lue lisää