Hae päiväkotipaikkaa

OP Media: Energiatehokas ja ympäristöystävällinen hirsipäiväkoti nousee Espoon Haukilahteen

Pilke mediassa
eyeglasses
Lukuaika: 1 min
calendar_month
08.12.2022

Hirsirakenteinen päiväkoti saattoi vielä muutama vuosi sitten kuulostaa suoranaiselta kummajaiselta etenkin pääkaupunkiseudulla. Puu- ja hirsirakentamisen kasvavan suosion myötä niitä on kuitenkin alkanut nousta myös kehäteiden sisäpuolelle.

Tuore esimerkki löytyy Espoon Haukilahdesta, jossa kaikki alkaa olla valmista Pilke Playschoolin henkilökuntaa ja sen noin satapäistä lapsikatrasta varten. Muutto uusiin tiloihin on edessä marraskuussa, kertoo OP Media.

Pilke päiväkodit ja rakennusyhtiö Hoivarakentajat ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä. Hoivarakentajien toimitusjohtajan Tarmo Kemppaisen mukaan Haukilahden päiväkoti on sille luontevaa jatkoa.

– Olemme rakentaneet Pilkkeelle kymmeniä päiväkoteja eri puolille Suomea, joista suurin osa kotimaisesta painumattomasta hirrestä, hän kertoo

Haukilahden uutta päiväkotia hän kuvaa taidonnäytteeksi, jossa rima on nostettu laatu- ja ympäristökriteerien osalta mahdollisimman korkealle. Kiinteistöön on asennettu maalämpö ja modernin talotekniikan avulla energian- ja vedenkulutus sekä hiilijalanjälki on painettu minimiin, kertoo OP media.

 

Lue koko juttu täältä!

Lue lisää Playschool Haukilahdesta täältä!

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 2/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Oppimisympäristöt ja lapsen vasu ja esiopetussuunnitelma. Lue lisää uutiskirjeestämme!
Lue lisää
Lempeyden voima näkyy Pilkkeen arjessa ja kohtaamisissa
Artikkelit
Asiakaslupauksemme Lempeyden voimalla kertoo meidän tavastamme tehdä töitä ja kohdata lapsia ja aikuisia. Lempeyden voima ei ole pelkkä slogan, vaan se on voima, jolla voidaan muuttaa maailmaa. Lue lisää!
Lue lisää
Ruoka ja ruokailu Pilkkeen päiväkodeissa
Artikkelit
Lasten ruokailu päiväkodissa on yksi useimmiten meiltä kysytyistä asioista ennen päiväkodin aloitusta. Tähän artikkeliin olemme koonneet mahdollisimman kattavasti kysymyksiä ja vastauksia ruoasta ja ruokailusta Pilke-päiväkodeissa. Millaista ruokaa päiväkodissa tarjotaan? Miten ruokailu sujuu? Miten erityisruokavaliot ja allergiat huomioidaan? Lue lisää!
Lue lisää