Hae päiväkotipaikkaa

OP Media: Energiatehokas ja ympäristöystävällinen hirsipäiväkoti nousee Espoon Haukilahteen

Pilke mediassa
eyeglasses
Lukuaika: 1 min
calendar_month
08.12.2022

Hirsirakenteinen päiväkoti saattoi vielä muutama vuosi sitten kuulostaa suoranaiselta kummajaiselta etenkin pääkaupunkiseudulla. Puu- ja hirsirakentamisen kasvavan suosion myötä niitä on kuitenkin alkanut nousta myös kehäteiden sisäpuolelle.

Tuore esimerkki löytyy Espoon Haukilahdesta, jossa kaikki alkaa olla valmista Pilke Playschoolin henkilökuntaa ja sen noin satapäistä lapsikatrasta varten. Muutto uusiin tiloihin on edessä marraskuussa, kertoo OP Media.

Pilke päiväkodit ja rakennusyhtiö Hoivarakentajat ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä. Hoivarakentajien toimitusjohtajan Tarmo Kemppaisen mukaan Haukilahden päiväkoti on sille luontevaa jatkoa.

– Olemme rakentaneet Pilkkeelle kymmeniä päiväkoteja eri puolille Suomea, joista suurin osa kotimaisesta painumattomasta hirrestä, hän kertoo

Haukilahden uutta päiväkotia hän kuvaa taidonnäytteeksi, jossa rima on nostettu laatu- ja ympäristökriteerien osalta mahdollisimman korkealle. Kiinteistöön on asennettu maalämpö ja modernin talotekniikan avulla energian- ja vedenkulutus sekä hiilijalanjälki on painettu minimiin, kertoo OP media.

 

Lue koko juttu täältä!

Lue lisää Playschool Haukilahdesta täältä!

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 6/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Varhaiskasvatus kesällä sekä varautuminen helteisiin.
Lue lisää
Pilke korjannut Lappeenrannan päiväkoti Tirikan toimintaa
Pilke tiedottaa
Yle kertoo sivuillaan olevassa jutussa, että Lappeenrannassa toimiva päiväkoti Pilke Tirikka on saanut huomautuksen Etelä-Suomen aluehallintovirastolta. Annetun huomautuksen mukaan päiväkodissa ei ollut riittävästi kelpoisuusvaatimukset täyttävää henkilökuntaa 13 päivänä kello 15.30 jälkeen viiden viikon tarkastelujakson aikana. Tarkastelujakso on sijoittunut aikavälille 11.9.-21.11.2023. Lain mukaan varhaiskasvatuksen henkilöstömitoitusta seurataan koko päiväkodin tasolla päivittäin. Mitoituksesta voi poiketa hetkellisesti. Pilke Tirikassa on ollut viime syksynä hetkellisiä ylityksiä iltapäivisin klo 15.30 jälkeen.
Lue lisää
Playschool Lehtisaari: Lämminhenkinen ja yhteisöllinen päiväkoti lähellä kaikkea
Artikkelit
Englannin kieltä, monikulttuurista varhaiskasvatusta - ja ihan tavallista, turvallista, aktiivista päiväkotielämää lähialueen palveluja ja ympäröivää luontoa luonnollisesti hyödyntäen. Lue artikkelistamme, mitä Pilke Playschool Lehtisaaren johtaja Maria Kajanus kertoo päiväkoden arjesta.
Lue lisää