Hae päiväkotipaikkaa

Pilke-päiväkoti Luonnossa kotonaan Taikaniitty

schedule
Aukioloajat
Ma–Pe klo 7:30–16.30
favorite
Ryhmät

Kastepisarat (1-3v.) puh. 040 710 7794
Poutapilvet (4-5v.) puh. 040 457 0654

euro_symbol
Hinnat

Asiakasmaksu enimmillään 315 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

family_restroom
Daisy Family

Kodin ja päiväkodin välisenä viesti- ja tiedotuskanavanamme toimii Daisy. Viestimme Daisyn kautta mm. päiväkodin tapahtumista ja kuulumisista.

Perheet ilmoittavat Daisyn kautta mm. hoitoaikavaraukset ja poissaoloilmoitukset.

Pilke DaisyFamily
weight
Painotus

Luonnossa kotonaan -päiväkoti Taikaniitty Pyörreperällä

Pienessä ja kodikkaassa Taikaniityn päiväkodissa tarjotaan lapselle turvallinen ja lapsilähtöinen kasvatus kodinomaisessa ja monipuolisessa ympäristössä, jossa lapsen on mahdollista oppia kaikin aistein, vuorovaikutuksessa aikuisen kanssa; ihmetellen, tutkien ja havaintoja tehden.

Luonnossa kotonaan-toimintaan kuuluu kiireettömyys, luontoretket kolme kertaa viikossa ja leikki luonnossa ilman leikkivälineitä. Ulkoilemme useita tunteja päivittäin ja olemmekin siirtäneet paljon opetuksellisia toimintoja pihalle ja metsään. Omalla pihalla lasten on mahdollisuus osallistua leikin rakentamiseen ja suunnitteluun. Meillä on pieni kasvitarha ja valmistamme itse multaa pihan kasveille keittiöjätteistä. Lastenhoitajilla on taskussaan ympäristökasvattajan opintoja ja he tarjoavatkin lapsille elämyksiä ulkoruokailulla sekä päiväunilla pihan laavulla tai riippumatoissa metsässä.

Taikaniityllä on Metsämörrin laatutunnus sekä Makuaakkoset-diplomit. Lue lisää Makuaakkosista täältä.

Pilke Luonnossa Kotonaan Taikaniitty on hyväksytty yhdeksi Green Care Finlandin palveluntuottajista!

Se tarkoittaa sitä, että tarjoamme päiväkodissa ammatillista, vastuullista ja tavoitteellista varhaiskasvatusta hyödyntäen luonnon suomia mahdollisuuksia. Vietämme lasten kanssa suunnitelmallisesti aikaa metsässä ja puutarhatöissä, sekä nautimme eläin- ja maatilavierailuista.

 

”Green Care on luontoon liittyvää hoivaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua. Green Care- Finland ry kehittää luontoavusteista toimintaa hyvinvointi- ja terveyspalveluiden yhteydessä. Haluamme tuoda esille kaikkien ihmisten oikeudet luontoon, liikuntaan ja yhteisöllisyyteen.”

Pilke-päiväkoti Luonnossa kotonaan Taikaniitty - Näin löydät meille!
Vesalantie 10
84100 YLIVIESKA Suomi
Ota yhteyttä

Pienryhmätoiminta


Pienryhmätoiminnan ja luonnossa kotonaan toiminnan avulla voimme lisätä niin lasten keskinäistä kuin aikuisenkin kanssa tapahtuvaa vuorovaikutusta. Arjen pedagogiikka on tärkeä osa kiireetöntä päiväämme. Liikumme pienryhmittäin myös luonnossa ja meillä on lupa käyttää naapurissa olevaa asumatonta pihapiiriä luonnon havainnoinnin paikkana.

1-2-vuotiaat viettävät kiireetöntä arkielämää omassa pienryhmässään. Sylittely ja satuhetket ovat näille talon pienimmille vielä kovin tärkeitä, ja syli onkin aina saatavilla sitä tarvitsevalle. Heille annetaan arjessa mahdollisuuksia itse tekemiseen ja omatoimisuuteen niin sisällä kuin ulkonakin. Kädentaidot ovat tärkeitä myös 1 ja 2-vuotiaille, ja heille annetaankin niitä aikuisen valvoessa vieressä. Ulkoilussa huomioimme omilla jaloilla kulkemisen mahdollisuuden ja harjoittelemme jo liikkumista maasto-olosuhteissa, niin omassa pienryhmässä kuin isompien mukanakin.

3-vuotiaiden arkirutiinit ovat jo hyvällä mallilla. Palapelejä kootaan innokkaasti ja käden taidot vahvistuvat monissa arkitoimissa. Nämä touhukkaat tapaukset harjoittelevat leikkiä myös pihalla ja osallistuvat innokkaina metsäretkiin. Heillä on jo kestävyyttä toisinaan osallistua matkaan kierrätyspisteelle. Hyvä päivä vaatii kuitenkin joskus vielä henkilökohtaista aikaa ja tilaa, jolloin aikuinen joustaa lapsen tarpeen huomioiden.

4- ja 5-vuotiaat näyttävät jo monessa mallia pienemmilleen, niin kauniissa pöytätavoissa kuin jätteiden lajittelussakin. Näillä taitureilla leikki on pitkäkestoisempaa, ja he osaavat jo itse keksiä leikkejä pihalla ja metsäretkillä. Heidän kanssaan metsäretkelle voidaan jäädä myös syömään ja nukkumaan riippumattopäikkärit. Pihalla rakentelemme jätemateriaaleista yhdessä leikkejä, joita lapset ideoivat. Metsästä, luonnosta tai kierrätyksestä löydetyt aarteet taipuvat näillä sankareilla mitä hienoimmiksi taideteoksiksi.

“Lempeys saa lapsen tuntemaan, että hän on tärkeä”

Lempeys on minulle sitä, että saan lapsen ymmärtämään ja tuntemaan, että hän on tärkeä, arvokas ja hyväksytty. Päiväkodissa harjoittelemme yhdessä joka päivä arjen tunnetaitoja ja jaamme kehuja. Parasta on, kun saan lapsilta aidon ja välittömän palautteen – kaikki ne ihanat halihetket ja oppimisen ilo, joka näkyy heti lasten kasvoilta.

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja
Oona, Hämeenkyrö

Pilke-päiväkoti Luonnossa kotonaan Taikaniitty - Asiakasperheidemme kokemuksia

Isot kiitokset mahtaville hoitajille ja persoonalliselle omalaatuiselle uniikille tavalle toteuttaa päiväkotitoimintaa. Lapset saavat tälläisestä päiväkodista ja käytänteistä paljon aivan tyystin erilaisia valmiuksia kasvuun ja kehitykseen.
Lapsen yksilölliset tarpeet otetaan erinomaisesti huomioon. Lapsen aloitettua päiväkodissa hänen ruokailutaitonsa ja -motivaationsa on kasvanut, kielenkäyttö ja lauserakenne on monipuolistunut, itseohjautuvuus leikeissä on kasvanut. Lapsi viihtyy hyvin ja vanhemman nähden tunnelma päiväkodissa on aidosti kohtaava, lämminhenkinen ja hyvä.
Parasta päiväkodissa on lapsen kohtaaminen, kiireettömyys ja lapsilähtöisyys. Luonnossa kotonaan toiminta on onnistuneesti mukana päiväkotiarjessa. Iso kiitos teidän koko päiväkodin väelle lapsemme ensimmäisistä hoitovuosista. Olette antaneet hienoja eväitä pienen lapsen elämään. Teette työtä suurella sydämellä. Kiitos ♥ !
Kodinomaisuus, aito luontokasvatus (ehdottomasti lähialueen paras!) ja turvalliset, helposti lähestyttävät aikuiset, joilta tietää saavansa parasta mahdollista hoitoa. Kaikin puolin erittäin laadukas varhaiskasvatus. Pienen päiväkodin edut - ei minuutin tarkkaa aikataulua, erittäin helppo sopia kaikenlaisista järjestelyistä aikuisten kanssa. Paras paikka jättää lapsi hoitoon työpäivän ajaksi.

Päiväkotimme asiakasperheet antavat meille arvosanan

Pilke-päiväkotien asiakastyytyväisyyskysely 2024: "Olen tyytyväinen lapseni saamaan varhaiskasvatukseen” (asteikko 1–5, jossa 5 on paras).
favorite
4,3/5

Tervetuloa tutustumiskäynnille päiväkotiimme!

Tutustumiskäynnillä pääset kurkistamaan päiväkotimme arkeen, tiloihin ja toimintaan.

Tutustumme puolin ja toisin, vastaamme kysymyksiisi ja kerromme tarkemmin päiväkotiin hakemisesta ja sen aloituksesta.

Ohjaamme lempeästi opintielle

Meidän tehtävämme Pilke-päiväkodeissa on luoda olosuhteet, jossa lapset oppivat tietojen ja taitojen lisäksi kohtaamaan koko maailman hyväntahtoisesti ja lempeydellä.

Pilkkeen varhaiskasvatuksen käsikirjaan, eli Pilke-aapiseen olemme koonneet tietopaketin päiväkotiemme toiminnasta.

Usein kysyttyä

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina päiväkodin ja ryhmien koon ja tavoitteiden mukaisesti. Tämä on tyypillinen päiväkotipäivän esimerkkiaikataulu. Tarvittaessa saat tarkemmat tiedot aikataulusta ja/tai ohjelmasta päiväkodin johtajalta.
schedule

6–7

Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa!
Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.

schedule

8–8.30

Aamupalan aika.

schedule

8.30–11

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

n. 11.15

Lounas ja päivälepo. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika.

schedule

n. 14.00

Välipala

schedule

14.30

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

17–18

Päiväkodin ovet sulkeutuvat, ja sanomme kiitos päivästa ja näkemiin. Huomiseen!

Hae päiväkotipaikkaa

Hae päiväkotipaikkaa tästä

Luonnossa kotonaan -päiväkodit

Luonnossa kotonaan on ulkoilmaelämää säällä kuin säällä, ympäri vuoden. Toiminnassa korostuvat leikki ja luonnossa liikkuminen, kiireetön yhdessäolo ja yhdessä tekeminen. Toiminnan perustana on näkemys leikkivästä ja liikkuvasta, ainutlaatuisesta lapsesta. Lapsen osallisuus ja kestävä elämäntapa ovat toimintaa ohjaavia arvoja ja näkyvät arjessa.

Luontopäiväkoti Taikaniitty vaalii kestävää elämäntapaa

”On palkitsevaa huomata, miten oikeastaan kaiken toiminnan voi luontevasti tuoda ulos luontoon. Kaiken muun ohella ulkoilmaelämästä muodostuu sellainen terveellinen, hyvä kehä: ulkona touhutaan, juostaan ja käytetään voimaa, sen jälkeen ruoka maistuu ja uni tulee luonnollisesti. Hyvän päivän ainekset löytyvät siis myös pihalta ja metsästä – ja eri sukupolvien vuorovaikutuksesta.”

Hae päiväkotipaikkaa täältä

Päiväkodin johtaja Jenni Jyrinki

Vastaan mielelläni kaikkiin päiväkotiimme liittyviin asioihin ja kysymyksiin: tutustumiskäynnit, vapaat paikat, päiväkotihakemukset, asiakassopimukset ja niiden muutokset, laskutusasiat, asiakaspalaute jne.