Hae päiväkotipaikkaa

Pilke aloittaa hallintoa, päiväkodin johtajia ja päiväkodin huoltajia koskevat muutosneuvottelut

Pilke tiedottaa
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
17.11.2022

Pilke päiväkodit aloittaa hallintoa, päiväkodin johtajia sekä päiväkodin huoltajia koskevat muutosneuvottelut. Neuvottelut kestävät todennäköisesti noin kuusi viikkoa. Tavoitteena on yrityksen organisaation uudistaminen ja talouden tasapainottaminen.

Pilkkeellä on yli 2 500 työntekijää ympäri Suomea, ja nyt aloitetut muutosneuvottelut koskevat noin 200 henkilöä. Suurin osa työntekijöistämme, eli esimerkiksi päiväkotien varhaiskasvatuksen opettajat ja lastenhoitajat, eivät ole neuvottelujen piirissä. Kaikille koulutuksensa puolesta pätevyysvaatimukset täyttäville varhaiskasvatuksen ammattilaisille tarjotaan korvaavaa työtä.

Neuvottelut aloitetaan, koska nykyinen organisaatiorakenteemme ja sen työnkuvat eivät parhaalla mahdollisella tavalla palvele Pilkkeen ydintoimintaa eli päiväkotiemme varhaiskasvatustyötä. Lisäksi tavoitteena on saada Pilkkeen tappiollinen talous kestävälle pohjalle.

Toimitusjohtaja Mari Puoskarin mukaan Pilke työskentelee jatkuvasti sen eteen, että toimintamme kehittyy ja uudistuu:

– Muutokset ovat kuormittavia erityisesti meidän työntekijöidemme näkökulmasta, ja haluan kiittää heitä jaksamisesta tässä haastavassa tilanteessa. Silti näiden neuvottelujen käyminen on välttämätön osa sitä työtä, jonka avulla luomme paremmat mahdollisuudet onnistuneelle varhaiskasvatukselle päiväkodeissamme sekä saamme Pilkkeen talouden kuntoon. Meidän on tehtävä nämä muutokset nyt, Mari Puoskari sanoo.

Muutosneuvottelut eivät koske varhaiskasvatustyötä, ja päiväkotiemme arki jatkuu ennallaan.

Varhaiskasvatusala on vaikeuksissa koko Suomessa niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Keskeisiä haasteita ovat esimerkiksi koulutetun henkilöstön saatavuus ja nousevat toimintakulut, kuten energian hinta, ruokakulut ja palkkakulut.

 

Lisätietoja:
Kirsi Ristaniemi, markkinointi- ja viestintäjohtaja
040 779 3776
kirsi.ristaniemi@pilkepaivakodit.fi

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Playschool Lehtisaari: Lämminhenkinen ja yhteisöllinen päiväkoti lähellä kaikkea
Artikkelit
Englannin kieltä, monikulttuurista varhaiskasvatusta - ja ihan tavallista, turvallista, aktiivista päiväkotielämää lähialueen palveluja ja ympäröivää luontoa luonnollisesti hyödyntäen. Lue artikkelistamme, mitä Pilke Playschool Lehtisaaren johtaja Maria Kajanus kertoo päiväkoden arjesta.
Lue lisää
Pilke-päiväkodit Helsingissä: paikallista ja kodikasta arkea pääkaupungin sykkeessä
Artikkelit
Etsitkö päiväkotipaikkaa lapsellesi Helsingistä tai pääkaupunkiseudulta? Helsingissä on tällä hetkellä 19 Pilke-päiväkotia, ja Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla lähes 40 lisää. Useimmiten oma Pilke-päiväkoti löytyy läheltä kotia, osaan tullaan kauempaakin perhen arjen reittien ja työmatkojen varrelta.
Lue lisää
Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 4/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Leikki ja pedagogisen toiminnan suunnittelu. Lue lisää uutiskirjeestämme!
Lue lisää