Hae päiväkotipaikkaa

Pilke aloittaa hallintoa, päiväkodin johtajia ja päiväkodin huoltajia koskevat muutosneuvottelut

Pilke tiedottaa
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
17.11.2022

Pilke päiväkodit aloittaa hallintoa, päiväkodin johtajia sekä päiväkodin huoltajia koskevat muutosneuvottelut. Neuvottelut kestävät todennäköisesti noin kuusi viikkoa. Tavoitteena on yrityksen organisaation uudistaminen ja talouden tasapainottaminen.

Pilkkeellä on yli 2 500 työntekijää ympäri Suomea, ja nyt aloitetut muutosneuvottelut koskevat noin 200 henkilöä. Suurin osa työntekijöistämme, eli esimerkiksi päiväkotien varhaiskasvatuksen opettajat ja lastenhoitajat, eivät ole neuvottelujen piirissä. Kaikille koulutuksensa puolesta pätevyysvaatimukset täyttäville varhaiskasvatuksen ammattilaisille tarjotaan korvaavaa työtä.

Neuvottelut aloitetaan, koska nykyinen organisaatiorakenteemme ja sen työnkuvat eivät parhaalla mahdollisella tavalla palvele Pilkkeen ydintoimintaa eli päiväkotiemme varhaiskasvatustyötä. Lisäksi tavoitteena on saada Pilkkeen tappiollinen talous kestävälle pohjalle.

Toimitusjohtaja Mari Puoskarin mukaan Pilke työskentelee jatkuvasti sen eteen, että toimintamme kehittyy ja uudistuu:

– Muutokset ovat kuormittavia erityisesti meidän työntekijöidemme näkökulmasta, ja haluan kiittää heitä jaksamisesta tässä haastavassa tilanteessa. Silti näiden neuvottelujen käyminen on välttämätön osa sitä työtä, jonka avulla luomme paremmat mahdollisuudet onnistuneelle varhaiskasvatukselle päiväkodeissamme sekä saamme Pilkkeen talouden kuntoon. Meidän on tehtävä nämä muutokset nyt, Mari Puoskari sanoo.

Muutosneuvottelut eivät koske varhaiskasvatustyötä, ja päiväkotiemme arki jatkuu ennallaan.

Varhaiskasvatusala on vaikeuksissa koko Suomessa niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Keskeisiä haasteita ovat esimerkiksi koulutetun henkilöstön saatavuus ja nousevat toimintakulut, kuten energian hinta, ruokakulut ja palkkakulut.

 

Lisätietoja:
Kirsi Ristaniemi, markkinointi- ja viestintäjohtaja
040 779 3776
kirsi.ristaniemi@pilkepaivakodit.fi

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 2/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Oppimisympäristöt ja lapsen vasu ja esiopetussuunnitelma. Lue lisää uutiskirjeestämme!
Lue lisää
Lempeyden voima näkyy Pilkkeen arjessa ja kohtaamisissa
Artikkelit
Asiakaslupauksemme Lempeyden voimalla kertoo meidän tavastamme tehdä töitä ja kohdata lapsia ja aikuisia. Lempeyden voima ei ole pelkkä slogan, vaan se on voima, jolla voidaan muuttaa maailmaa. Lue lisää!
Lue lisää
Ruoka ja ruokailu Pilkkeen päiväkodeissa
Artikkelit
Lasten ruokailu päiväkodissa on yksi useimmiten meiltä kysytyistä asioista ennen päiväkodin aloitusta. Tähän artikkeliin olemme koonneet mahdollisimman kattavasti kysymyksiä ja vastauksia ruoasta ja ruokailusta Pilke-päiväkodeissa. Millaista ruokaa päiväkodissa tarjotaan? Miten ruokailu sujuu? Miten erityisruokavaliot ja allergiat huomioidaan? Lue lisää!
Lue lisää