Hae päiväkotipaikkaa

Pilke satsaa työhyvinvointiin kymmenellä hyvinvointiteolla

Artikkelit
eyeglasses
Lukuaika: 3 min
calendar_month
07.11.2023

Pilke päiväkodit on keväällä 2023 aloittanut työhyvinvointiohjelman, johon kuuluu kymmenen konkreettista työhyvinvointia tukevaa tekoa. Lisäksi olemme päivittäneet yrityksen henkilöstöedut. Tavoitteena on kehittää työhyvinvointia henkilöstön esittämien toiveiden pohjalta. Työhyvinvointiohjelmasta on kerrottu vuoden aikana sosiaalisen median kanavissamme tunnisteilla #10työhyvinvointitekoa sekä #pilkettätyöpäivään.

Pilkkeen henkilöstöjohtaja Elina Koivu kertoo, että Pilkkeellä vahvistetaan työntekijöiden hyvinvointia heiltä itseltään saadun palautteen mukaisesti. Pilke toteutti syksyllä 2022 työhyvinvointikyselyn, jonka tulosten pohjalta kehitystyötä on lähdetty tekemään. 

”Pilkeläisten toiveiden mukaan vuonna 2023 olemme keskittyneet työhyvinvoinnin kehittämiseen. Pilkkeen tarjoamat työsuhde-edut on päivitetty, ja lisäksi olemme satsanneet vahvasti muun muassa johtamisen kehittämiseen”, Koivu kertoo.  

Kevään aikana Pilkkeellä toteutettiin laaja johtamisvalmennus kaikille esihenkilöille. Elina Koivun mukaan tärkein yksittäinen työhyvinvointiin vaikuttava tekijä varhaiskasvatuksen alalla on hyvä arjen johtaminen. 

Muista vuoden hyvinvointiteoista Koivu nostaa esiin pilkeläisille tarjottavan työsuhdepolkupyörän, työvaatteeksi hankitut välikausitakit, työkykyä tukevat matalan kynnyksen MielenChat- ja MielenSparri-palvelut sekä työterveyshuollon laajentamisen entistä kattavammaksi. 

Henkilöstökyselyn mukaan pilkeläisten kokemus omasta työkyvystään on kohtuullinen, mutta työ tuntuu ajoittain kuormittavalta.

Koivun mukaan työntekijöiden antama viesti on otettu vakavasti, ja siksi työ henkilöstön hyvinvoinnin kehittämiseksi jatkuu myös tulevaisuudessa.  

Työhyvinvointi on tärkeää Pilkkeelle monestakin syystä, eikä vähiten alaa vaivaavan työvoimapulan takia.

”Työvoimapula on varhaiskasvatuksen keskeisin ja vaikein haaste. Me Pilkkeellä emme voi tätä haastetta ratkaista yksin, mutta teemme parhaamme omalta osaltamme. Haluamme näyttää suuntaa varhaiskasvatusalan kehittämiselle myös siinä, miten työhyvinvoinnoista huolehditaan”, Koivu sanoo.

Pilkkeen hyvinvointiohjelma 2023 #pilkettätyöpäivään #10työhyvinvointitekoa
1. Työsuhdepolkupyörä
2. Mielen Chat -ja Mielen Sparri -palvelut
3. Johtamisvalmennuksella sujuvampaa arkea kaikille
4. Pilkeläinen muokatun työn malli
5. Yhteinen työhyvinvointiluento koko Pilkkeelle
6. Entistä laajempi työterveyshuolto käyttöön
7. Ennaltaehkäisevä työterveyshuolto lähemmäs arkea
8. Liikunta- ja kulttuurietu nostettu 100 euroon vuodessa
9. Yhteisöllinen työhyvinvointiraha käyttöön
10. Sateenkestävät ulkoilutakit työvaatteeksi kaikille Pilkeläisille

 

Lisätietoa:

Tutustu Pilkkeeseen 

Lue lisää Pilkkeestä työnantajana 

Elina Koivu, henkilöstöjohtaja, Pilke päiväkodit Oy, puh. 040 674 6828 tai elina.koivu@pilkepaivakodit.fi

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Playschool Lehtisaari: Lämminhenkinen ja yhteisöllinen päiväkoti lähellä kaikkea
Artikkelit
Englannin kieltä, monikulttuurista varhaiskasvatusta - ja ihan tavallista, turvallista, aktiivista päiväkotielämää lähialueen palveluja ja ympäröivää luontoa luonnollisesti hyödyntäen. Lue artikkelistamme, mitä Pilke Playschool Lehtisaaren johtaja Maria Kajanus kertoo päiväkoden arjesta.
Lue lisää
Pilke-päiväkodit Helsingissä: paikallista ja kodikasta arkea pääkaupungin sykkeessä
Artikkelit
Etsitkö päiväkotipaikkaa lapsellesi Helsingistä tai pääkaupunkiseudulta? Helsingissä on tällä hetkellä 19 Pilke-päiväkotia, ja Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla lähes 40 lisää. Useimmiten oma Pilke-päiväkoti löytyy läheltä kotia, osaan tullaan kauempaakin perhen arjen reittien ja työmatkojen varrelta.
Lue lisää
Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 4/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Leikki ja pedagogisen toiminnan suunnittelu. Lue lisää uutiskirjeestämme!
Lue lisää