Hae päiväkotipaikkaa

Pilke satsaa työhyvinvointiin kymmenellä hyvinvointiteolla

Artikkelit
eyeglasses
Lukuaika: 3 min
calendar_month
07.11.2023

Pilke päiväkodit on keväällä 2023 aloittanut työhyvinvointiohjelman, johon kuuluu kymmenen konkreettista työhyvinvointia tukevaa tekoa. Lisäksi olemme päivittäneet yrityksen henkilöstöedut. Tavoitteena on kehittää työhyvinvointia henkilöstön esittämien toiveiden pohjalta. Työhyvinvointiohjelmasta on kerrottu vuoden aikana sosiaalisen median kanavissamme tunnisteilla #10työhyvinvointitekoa sekä #pilkettätyöpäivään.

Pilkkeen henkilöstöjohtaja Elina Koivu kertoo, että Pilkkeellä vahvistetaan työntekijöiden hyvinvointia heiltä itseltään saadun palautteen mukaisesti. Pilke toteutti syksyllä 2022 työhyvinvointikyselyn, jonka tulosten pohjalta kehitystyötä on lähdetty tekemään. 

”Pilkeläisten toiveiden mukaan vuonna 2023 olemme keskittyneet työhyvinvoinnin kehittämiseen. Pilkkeen tarjoamat työsuhde-edut on päivitetty, ja lisäksi olemme satsanneet vahvasti muun muassa johtamisen kehittämiseen”, Koivu kertoo.  

Kevään aikana Pilkkeellä toteutettiin laaja johtamisvalmennus kaikille esihenkilöille. Elina Koivun mukaan tärkein yksittäinen työhyvinvointiin vaikuttava tekijä varhaiskasvatuksen alalla on hyvä arjen johtaminen. 

Muista vuoden hyvinvointiteoista Koivu nostaa esiin pilkeläisille tarjottavan työsuhdepolkupyörän, työvaatteeksi hankitut välikausitakit, työkykyä tukevat matalan kynnyksen MielenChat- ja MielenSparri-palvelut sekä työterveyshuollon laajentamisen entistä kattavammaksi. 

Henkilöstökyselyn mukaan pilkeläisten kokemus omasta työkyvystään on kohtuullinen, mutta työ tuntuu ajoittain kuormittavalta.

Koivun mukaan työntekijöiden antama viesti on otettu vakavasti, ja siksi työ henkilöstön hyvinvoinnin kehittämiseksi jatkuu myös tulevaisuudessa.  

Työhyvinvointi on tärkeää Pilkkeelle monestakin syystä, eikä vähiten alaa vaivaavan työvoimapulan takia.

”Työvoimapula on varhaiskasvatuksen keskeisin ja vaikein haaste. Me Pilkkeellä emme voi tätä haastetta ratkaista yksin, mutta teemme parhaamme omalta osaltamme. Haluamme näyttää suuntaa varhaiskasvatusalan kehittämiselle myös siinä, miten työhyvinvoinnoista huolehditaan”, Koivu sanoo.

Pilkkeen hyvinvointiohjelma 2023 #pilkettätyöpäivään #10työhyvinvointitekoa
1. Työsuhdepolkupyörä
2. Mielen Chat -ja Mielen Sparri -palvelut
3. Johtamisvalmennuksella sujuvampaa arkea kaikille
4. Pilkeläinen muokatun työn malli
5. Yhteinen työhyvinvointiluento koko Pilkkeelle
6. Entistä laajempi työterveyshuolto käyttöön
7. Ennaltaehkäisevä työterveyshuolto lähemmäs arkea
8. Liikunta- ja kulttuurietu nostettu 100 euroon vuodessa
9. Yhteisöllinen työhyvinvointiraha käyttöön
10. Sateenkestävät ulkoilutakit työvaatteeksi kaikille Pilkeläisille

 

Lisätietoa:

Tutustu Pilkkeeseen 

Lue lisää Pilkkeestä työnantajana 

Elina Koivu, henkilöstöjohtaja, Pilke päiväkodit Oy, puh. 040 674 6828 tai elina.koivu@pilkepaivakodit.fi

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Lempäälään aukeaa uusi perhekahvila kotona oleville vanhemmille 
Artikkelit
Mukavia aamupäiviä kahvittelun ja lasten leikkien merkeissä paikallisille perheille. Pilke Playschool Lempäälän tiloihin aukeaa perhekahvila tiistaina 21.11.2023. Perhekahvila on avoinna...
Lue lisää
Pilke kouluttaa: Pilke-Akatemiassa perehdytään positiiviseen pedagogiikkaan
Artikkelit
Syksyllä 2023 Pilke-Akatemiassa perehdytään mm. positiiviseen pedagogiikkaan, psykososiaalisen kuormituksen hallintaan arjessa, järjestämme ensiapukoulutuksia ja tarjoamma mahdollisuuden kasvatustieteen perusopintoihin. Lue lisää!
Lue lisää
Pilkkeen oppimiskamut tekevät varhaiskasvatussuunnitelmaa näkyväksi arjessa – tutustu heihin!
Artikkelit
Jatkossa kaikista Pilkkeen päiväkodeista löytää seitsemän värikästä ja pehmeää hahmoa. Kaikki nämä oppimiskamut liittyvät valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman eri oppimisen alueisiin.  Pilkkeen varhaiskasvatuksen asiantuntija Elina...
Lue lisää