Hae päiväkotipaikkaa

Tampereen Pilke Komeetan tilanne kehittynyt hyvään suuntaan

Pilke tiedottaa
eyeglasses
Lukuaika: 3 min
calendar_month
01.11.2023

Aamulehti käsittelee Pilke Komeetan tilannetta artikkelissaan 31.10.2023. Päiväkodin toimintaa on parannettu aktiivisesti, ja se on vuoden aikana kehittynyt hyvään suuntaan. Lokakuun alussa tehdyllä valvontakäynnillä ei havaittu puutteita, ja yhteistyömme Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen kanssa on säännöllistä ja toimivaa.

Olemme Pilkkeellä hyvin pahoillamme siitä, ettemme ole aina pystyneet täyttämään niitä odotuksia, joita asiakasperheillä on meidän työtämme ja tarjoamaamme palveluamme kohtaan. Pilkkeen tärkein tehtävä on huolehtia lapsista hyvin ja tarjota hyvää varhaiskasvatusta. Tätä myös meidän työntekijämme haluavat omassa työssään tehdä joka päivä. 

Pilke Komeetan toiminnassa on ollut aiemmin haasteita erityisesti henkilöstön saatavuuden kanssa. Olemme ottaneet tilanteen tuolloin hyvin vakavasti ja olemme jo pitkällä asioiden korjaamisessa. Päiväkodin toiminta on kehittynyt erittäin hyvään suuntaan tämän syksyn aikana, eikä esimerkiksi lokakuun alussa tehdyllä valvontakäynnillä havaittu toiminnassa puutteita.

Muun muassa tällaisia asioita olemme tehneet Pilke Komeetan toiminnan kehittämiseksi: 

  • Olemme parantaneet sijaisten saatavuutta, ja tehneet tähän liittyen monenlaista kehitystyötä. Pilkkeelle on luotu sijaispooli, johon kuuluu toistasataa sijaista. Lisäksi meillä on yhteistyökumppaneita, joilta voimme pyytää tarvittaessa vuokratyöntekijän paikalle sijaiseksi. 
  • Tarjoamme sisäisessä koulutuksessamme Pilke-Akatemiassa hyvin paljon erilaisia koulutuksia arjen varhaiskasvatuksen, pedagogiikan ja työn tueksi.
  • Pilkkeen oman varhaiskasvatustiimin vahvalla tuella on kehitetty arjen varhaiskasvatustoimintaa ja pedagogiikkaa Tampereen päiväkodeissa ja Pilke Komeetassa.
  • Pirkanmaan alueella Pilkkeellä työskentelee myös oma varhaiskasvatuksen asiantuntija, joka tukee kaikkia alueen päiväkoteja ja niiden työtä.
  • Koko yrityksessä on aloitettu työhyvinvointiohjelma, jolla tuetaan työntekijöiden hyvinvointia, työssä jaksamista, työmotivaatiota ja ammatillista kehittymistä.
  • Henkilöstöosastomme tarjoaa tehostettua tukea Pilke Komeetan työntekijöille.

Meillä on erittäin toimiva ja säännöllinen yhteistyö myös Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen kanssa. Lisäksi päiväkodissa on aloittanut uusi johtaja lokakuussa, ja yrityksenä tuemme häntä vahvasti työssä onnistumisessa.

Kuten Aamulehti kirjoittaa, päiväkodissa on sattunut tilanne, jossa lapsi on ulkoillessa pudonnut kiipeilytelineestä ja hänelle tuli naarmuja kasvoihin. Työntekijämme toimivat tilanteessa Pilkkeen ja Tampereen kaupungin ohjeiden mukaan: asiaa selvitettiin perheen kanssa samana päivänä silloin, kun lapsi haettiin päiväkodista. Ohjeemme mukaan perheille tulee ilmoittaa tapaturmasta kesken päivän silloin, kun se vaatii lääkärin hoitoa. 

On ikävää, että lasten kanssa tapahtuu joskus tällaisia tilanteita, vaikka niitä pyritään kaikin keinoin välttämään. Tapahtumapäivänä Pilke Komeetassa on ollut vaatimusten mukainen määrä aikuisia paikalla töissä, ja pihalla on ollut aikuinen kiipeilytelineen vieressä valvomassa lapsia. Silti valitettavasti lapsi putosi kiipeillessään. Olemme tapahtuneesta hyvin pahoillamme. 

Lisäksi jutussa tuodaan esiin huoli siitä, ettei päiväkodissa huolehdittaisi lasten vessassa käynneistä tai puhtaiden vaippojen vaihtamisesta. Meillä Pilkkeellä päiväkodin päiväohjelmaan kuuluu, että kaikki päiväkodin lapset käyvät vessassa ennen ulkoilua ja tarvittaessa lapsille vaihdetaan puhdas vaippa. Lisäksi ulkoillessa seurataan tilannetta, ja vessaan pääsee sisälle uudelleen, jos tulee hätä. 

Pilkkeen työntekijät ovat ammattilaisia, jotka tekevät arvokasta ja hyvää työtä lasten kanssa joka päivä. Me luotamme heidän osaamiseensa ja haluunsa tehdä työnsä hyvin. Lasten hyvinvointi ja laadukas varhaiskasvatus on meidän pilkeläisten työn tärkein asia.

Lisätietoja: 
Nina Pelkonen, operatiivinen johtaja, Pilke päiväkodit Oy. Puh. 050 555 8441 tai sähköposti nina.pelkonen@pilkepaivakodit.fi

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Lintuvaaraan aukeaa uusi perhekahvila kotona oleville vanhemmille
Pilke tiedottaa
Mukavia aamupäiviä kahvittelun sekä lasten leikkien ja erilaisten teemapäivien merkeissä Pilke tiedepäiväkoti Sirun tiloihin aukeaa perhekahvila keskiviikkona 3.4.2024. Perhekahvila on...
Lue lisää
Pilke avaa pienen englanninkielisen päiväkodin Kalasataman tornitaloon
Pilke tiedottaa
Englanninkielinen Pilke Playschool Kalasatama -päiväkoti avautuu huhtikuussa 2.4.2024 Helsingin Kalasatamassa. Pienessä ja kodikkaassa päiväkodissa tarjotaan varhaiskasvatusta 40 lapselle. Lapset saavat leikkiä ja...
Lue lisää
Pilke kouluttaa: Pilke-Akatemiassa syvennytään nepsy-lasten varhaiskasvatukseen
Artikkelit
VEO-klinikat ja Kysy VEO:lta -Teamsit tarjolla koko kevään  Varhaiskasvatuksen ammattilaisten osaamista erityispedagogiikasta syvennetään Pilkkeellä jatkuvasti. Pilke järjestää omia VEO-klinikoita, joissa...
Lue lisää