Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedottaa: Pilke ostaa kotipalveluyritys Stellan lastenhoidon liiketoiminnan

Pilke tiedottaa
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
03.10.2019

Suomen suurimpiin kuuluva yksityinen varhaiskasvatusyritys Pilke päiväkodit Oy ostaa kotipalveluja tarjoavan Stellan sairaan lapsen kotihoitoon liittyvän liiketoiminnan sekä julkiselle sektorille tarjottavan lapsiperheiden kotipalvelun. Kaupan myötä Pilke pystyy kehittämään ja tarjoamaan entistä monipuolisempia palveluita lapsiperheille, jotta työn ja perhe-elämän yhdistäminen olisi mahdollisimman sujuvaa.

Pilkkeen varhaiskasvatus ja iltapäiväkerhotoiminta saavat lisäkseen aivan uusia lapsiperheiden palveluja, kun Pilke ostaa kotipalveluyritys Stellan liiketoimintoja. Stellalta ostettavan sairaan lapsen kotihoidon palvelun asiakkaat ovat pääosin yrityksiä, jotka tarjoavat palvelua henkilökunnalleen. Lapsiperheiden kotipalvelussa taas asiakkaat ovat kuntia, jotka ostavat kotipalvelua sitä tarvitseville kuntalaisille. Kaupan myötä Pilkkeelle siirtyy seitsemän Stellan hallinnon työntekijää sekä noin 350 lasten parissa työskentelevää henkilöä. Ostettavien toimintojen liikevaihtoennuste tälle vuodelle on noin 2,5 miljoonaa euroa.

Suomessa halutaan vahvistaa lapsiperheiden kotipalvelua, mikä tavoite on muun muassa kirjattu uuteen hallitusohjelmaan. Pilkkeen toimitusjohtaja Minna Martikainen näkee kaupan tukevan lapsiperheiden vanhempien mahdollisuuksia yhdistää työ ja perhe-elämä:

”Pilke päiväkodit Oy on vuosia tarjonnut lapsiperheille mahdollisuuden perhe- ja työelämän yhteensovittamiseen tuottamalla laadukasta varhaiskasvatustoimintaa sekä perusopetuksen iltapäivätoimintaa eri puolilla Suomea. Sairaan lapsen kotihoitopalvelu ja lapsiperheiden kotipalvelu ovat meille hyvin luonteva lisä palveluihimme, joiden avulla haluamme tehdä lapselle hyvän päivän.” Martikainen sanoo.

Stellan toimitusjohtaja Juhani Pälve on iloinen, että Stellan lastenhoidon palvelut löysivät uuden kodin juuri lapsiperheiden arjen tuntevalta Pilkkeeltä.

”Lastenhoidosta on kasvanut meillä paitsi kannattavaa liiketoimintaa, myös asiakkaiden suuresti arvostama ja runsaasti käyttämä palvelu. Luopuminen on aina haikeaa, mutta olen luottavaisin mielin, kun tiedän asiakkaidemme saavan jatkossa palvelunsa entistä leveämpien siipien suojasta. Yhtä lailla uskon Pilkkeen olevan hyvä työnantaja sadoille lastenhoidon kasvun mahdollistaneille, kaupan mukana siirtyville työntekijöille.”

Pilkkeellä työskentelee entuudestaan yli 1500 varhaiskasvatuksen ja pedagogiikan ammattilaista. Pilkkeellä on 128 päiväkotia ja perusopetuksen iltapäivätoimintaa 24 koululla. Pilkkeen päiväkodeissa leikkii ja kasvaa yli 9000 lasta. Pilkkeen työn ytimen muodostavat jatkossakin laadukas varhaiskasvatus ja siihen liittyvä vahva pedagoginen osaaminen.

Tietoja:
– Yksityinen varhaiskasvatus on osa suomalaista koulutusjärjestelmää ja 39 000 suomalaislasta on
yksityisessä varhaiskasvatuksessa, näistä 9 000 Pilkkeen päiväkodeissa.
– Pilkkeellä on 128 päiväkotia ympäri Suomen.
– Stellan sairaan lapsen kotihoitoa käyttää noin 900 yritystä ja lapsiperheiden kotipalvelua 15 kuntaa.

Lisätietoja:
Minna Martikainen
Toimitusjohtaja
Pilke päiväkodit Oy
044 5212 159
minna.martikainen@pilkepaivakodit.fi
www.pilkepaivakodit.fi

Juhani Pälve
Toimitusjohtaja
Stella Kotipalvelut Oy
044 029 0381
juhani.palve@stella.fi
www.stella.fi

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Lintuvaaraan aukeaa uusi perhekahvila kotona oleville vanhemmille
Pilke tiedottaa
Mukavia aamupäiviä kahvittelun sekä lasten leikkien ja erilaisten teemapäivien merkeissä Pilke tiedepäiväkoti Sirun tiloihin aukeaa perhekahvila keskiviikkona 3.4.2024. Perhekahvila on...
Lue lisää
Pilke avaa pienen englanninkielisen päiväkodin Kalasataman tornitaloon
Pilke tiedottaa
Englanninkielinen Pilke Playschool Kalasatama -päiväkoti avautuu huhtikuussa 2.4.2024 Helsingin Kalasatamassa. Pienessä ja kodikkaassa päiväkodissa tarjotaan varhaiskasvatusta 40 lapselle. Lapset saavat leikkiä ja...
Lue lisää
Pilke kouluttaa: Pilke-Akatemiassa syvennytään nepsy-lasten varhaiskasvatukseen
Artikkelit
VEO-klinikat ja Kysy VEO:lta -Teamsit tarjolla koko kevään  Varhaiskasvatuksen ammattilaisten osaamista erityispedagogiikasta syvennetään Pilkkeellä jatkuvasti. Pilke järjestää omia VEO-klinikoita, joissa...
Lue lisää