Hae päiväkotipaikkaa

30 pilkeläiselle tarjotaan mahdollisuus kasvatustieteen perusopintoihin

Pilke tiedottaa
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
11.05.2023

 

Pilke ratkoo varhaiskasvatuksen osaajapulaa ja tarjoaa 30 työntekijälleen mahdollisuuden syventää osaamistaan suorittamalla kasvatustieteen perusopinnot työn ohessa. Haku koulutukseen on syksyllä 2023, ja pilkeläisten oma opiskeluryhmä aloittaa vuoden 2024 alussa. Opinnot järjestetään yhteistyössä Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kanssa.

 

Pilke avaa haun opiskeluryhmään, jossa suoritetaan oman työn ohessa kasvatustieteen perusopinnot eli 25 opintopistettä. Opinnot sopivat varhaiskasvatuksen lastenhoitajille, jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan yliopisto-opintojen avulla. Opinnot järjestetään yhdessä Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kanssa. Kasvatustieteen perusopintojen suorittaminen antaa mahdollisuuden hakea yliopistoon opiskelemaan varhaiskasvatuksen opettajan monimuotokoulutukseen. Opinnot antavat lisäpisteitä tutkinto-opiskelijaksi hakiessa.

Pilkkeen varhaiskasvatusjohtaja Mirka Laaksonen uskoo kasvatustieteen opintojen antavan kokeneillekin pilkeläisille uusia näkökulmia lapsen kasvuun ja kehitykseen:

– Pilkkeellä haluamme, että meidän työntekijämme voivat kehittyä ammatillisesti ja syventää jatkuvasti omaa osaamistaan. Tästä hyötyvät lopulta myös varhaiskasvatuksessa olevat lapset meidän päiväkodeissamme. Uskon, että ryhmässä opiskelu voi olla pilkeläisille erityisen antoisaa ja innostavaa, sillä ryhmä tukee ja motivoi jäseniään, Laaksonen sanoo.

Pilke korvaa opintojen kustannukset valituille opiskelijoille. Opintoja voi suorittaa osittain myös työajalla. Opiskelu on verkkopohjaista, joten kaikilla pilkeläisillä lastenhoitajilla ympäri Suomen on mahdollisuus hakea mukaan.

– Näemme valtavan paljon potentiaalia työntekijöissämme, ja siksi meille on tärkeää antaa heille mahdollisuus kasvattaa omaa osaamistaan. Pilkkeen oma varhaiskasvatuksen asiantuntijoiden tiimi tukee opiskelijoita koko vuoden ajan yhteisissä tapaamisissa ja keskusteluissa, Laaksonen kertoo.

 

Mistä on kyse?

· Mahdollisuus suorittaa kasvatustieteen perusopinnot, 25 opintopistettä, oman työn ohessa vuoden 2024 aikana. Koulutukseen haetaan syksyllä 2023.

· Pilke korvaa opintojen kustannukset, ja opiskella voi osittain työajalla.

· Oma pilkeläisten ryhmä, johon otetaan enintään 30 opiskelijaa mukaan.

· Pohjakoulutukseksi käy lastenhoitajan opinnot ja pätevyys.

· Opinnot järjestetään yhdessä Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kanssa. Ne antavat mahdollisuuden hakea yliopistoon opiskelemaan varhaiskasvatuksen monimuotokoulutukseen ja antavat lisäpisteitä tutkinto-opiskelijaksi hakiessa.

 

Lisää tietoja:

Mirka-Marika Laaksonen, varhaiskasvatusjohtaja, Pilke päiväkodit Oy, puh. 040 594 0554 tai mirka.laaksonen@pilkepaivakodit.fi

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilkkeen päiväkodeissa syödään jatkossa Feelian valmistamaa ruokaa
Pilke tiedottaa
Pilke ja Feelia aloittavat yhteistyön päiväkotien lounasruokien ja välipalojen toimituksissa. Yhteistyö on jo alkanut Varsinais-Suomessa ja laajenee syksyn aikana lähes koko Suomeen kaikkiin päiväkoteihimme. Jatkossa ruoka toimitetaan meille kylmänä kerran viikossa, ja sitä lämmitetään tarjolle paikalla olevien lasten mukainen määrä. Toivomme muutoksen vähentävän hävikkiä, pienentävän hiilijalanjälkeämme sekä parantavan ruoan tasa-laatuisuutta kaikissa päiväkodeissamme. Lapsilta saatu palaute on ollut positiivista: ruoka on hyvää ja maistuvaa.
Lue lisää
HS: Varhaiskasvatuksen palvelusetelilailla on kiire
Pilke mediassa
Kuntien käytännöt ovat hyvin erilaisia, ja perheet ovat eriarvoisessa asemassa käyttäessään varhaiskasvatusta, uutisoi Helsingin Sanomat 30.9.2023 julkaistussa Olli-Pekka Koljosen mielipidekirjoituksessa....
Lue lisää
Pilke päiväkodit avaa viisi uutta iltapäiväkerhoa Espooseen
Pilke tiedottaa
Pilke avasi maanantaina 25.9.2023 viisi uutta iltapäiväkerhoa Espooseen viidelle eri koululle Jalavapuistoon, Sunaan, Kirkkojärvelle, Koulumestariin ja Mikkelään. Kouluissa on aiemmin...
Lue lisää