Hae päiväkotipaikkaa

30 pilkeläiselle tarjotaan mahdollisuus kasvatustieteen perusopintoihin

Pilke tiedottaa
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
11.05.2023

Pilke ratkoo varhaiskasvatuksen osaajapulaa ja tarjoaa 30 työntekijälleen mahdollisuuden syventää osaamistaan suorittamalla kasvatustieteen perusopinnot työn ohessa. Haku koulutukseen on syksyllä 2023, ja pilkeläisten oma opiskeluryhmä aloittaa vuoden 2024 alussa. Opinnot järjestetään yhteistyössä Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kanssa.

Pilke avaa haun opiskeluryhmään, jossa suoritetaan oman työn ohessa kasvatustieteen perusopinnot eli 25 opintopistettä. Opinnot sopivat varhaiskasvatuksen lastenhoitajille, jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan yliopisto-opintojen avulla. Opinnot järjestetään yhdessä Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kanssa.

  • Kasvatustieteen perusopintojen suorittaminen antaa mahdollisuuden hakea yliopistoon opiskelemaan varhaiskasvatuksen opettajan monimuotokoulutukseen. Opinnot antavat lisäpisteitä tutkinto-opiskelijaksi hakiessa.

Pilkkeen varhaiskasvatusjohtaja Mirka Laaksonen uskoo kasvatustieteen opintojen antavan kokeneillekin pilkeläisille uusia näkökulmia lapsen kasvuun ja kehitykseen:

– Pilkkeellä haluamme, että meidän työntekijämme voivat kehittyä ammatillisesti ja syventää jatkuvasti omaa osaamistaan. Tästä hyötyvät lopulta myös varhaiskasvatuksessa olevat lapset meidän päiväkodeissamme. Uskon, että ryhmässä opiskelu voi olla pilkeläisille erityisen antoisaa ja innostavaa, sillä ryhmä tukee ja motivoi jäseniään, Laaksonen sanoo.

Pilke korvaa opintojen kustannukset valituille opiskelijoille. Opintoja voi suorittaa osittain myös työajalla. Opiskelu on verkkopohjaista, joten kaikilla pilkeläisillä lastenhoitajilla ympäri Suomen on mahdollisuus hakea mukaan.

– Näemme valtavan paljon potentiaalia työntekijöissämme, ja siksi meille on tärkeää antaa heille mahdollisuus kasvattaa omaa osaamistaan. Pilkkeen oma varhaiskasvatuksen asiantuntijoiden tiimi tukee opiskelijoita koko vuoden ajan yhteisissä tapaamisissa ja keskusteluissa, Laaksonen kertoo.

Mistä on kyse?

  • Mahdollisuus suorittaa kasvatustieteen perusopinnot, 25 opintopistettä, oman työn ohessa vuoden 2024 aikana. Koulutukseen haetaan syksyllä 2023.
  • Pilke korvaa opintojen kustannukset, ja opiskella voi osittain työajalla.
  • Oma pilkeläisten ryhmä, johon otetaan enintään 30 opiskelijaa mukaan.
  • Pohjakoulutukseksi käy lastenhoitajan opinnot ja pätevyys.
  • Opinnot järjestetään yhdessä Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kanssa. Ne antavat mahdollisuuden hakea yliopistoon opiskelemaan varhaiskasvatuksen monimuotokoulutukseen ja antavat lisäpisteitä tutkinto-opiskelijaksi hakiessa.

Lisätietoja:

Mirka-Marika Laaksonen, varhaiskasvatusjohtaja, Pilke päiväkodit Oy, puh. 040 594 0554 tai mirka.laaksonen@pilkepaivakodit.fi

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Playschool Lehtisaari: Lämminhenkinen ja yhteisöllinen päiväkoti lähellä kaikkea
Artikkelit
Englannin kieltä, monikulttuurista varhaiskasvatusta - ja ihan tavallista, turvallista, aktiivista päiväkotielämää lähialueen palveluja ja ympäröivää luontoa luonnollisesti hyödyntäen. Lue artikkelistamme, mitä Pilke Playschool Lehtisaaren johtaja Maria Kajanus kertoo päiväkoden arjesta.
Lue lisää
Pilke-päiväkodit Helsingissä: paikallista ja kodikasta arkea pääkaupungin sykkeessä
Artikkelit
Etsitkö päiväkotipaikkaa lapsellesi Helsingistä tai pääkaupunkiseudulta? Helsingissä on tällä hetkellä 19 Pilke-päiväkotia, ja Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla lähes 40 lisää. Useimmiten oma Pilke-päiväkoti löytyy läheltä kotia, osaan tullaan kauempaakin perhen arjen reittien ja työmatkojen varrelta.
Lue lisää
Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 4/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Leikki ja pedagogisen toiminnan suunnittelu. Lue lisää uutiskirjeestämme!
Lue lisää