Hae päiväkotipaikkaa

Pilkkeen muutosneuvottelut päätökseen

Pilke tiedottaa
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
30.01.2023

Muutosneuvottelut päätettiin aloittaa marraskuussa 2022, koska Pilkkeen nykyinen organisaatiorakenne ja sen työnkuvat eivät parhaalla mahdollisella tavalla palvelleet Pilkkeen ydinliiketoimintaa eli varhaiskasvatustyötä. Neuvotteluiden tavoitteena oli organisaation uudistaminen ja yrityksen talouden tasapainottaminen.

Neuvottelujen tuloksena uudistimme päiväkodin johtajien toimenkuvan sekä palkkauksen. Myös hallinnon organisaatiota uudistettiin, jotta se tukisi parhaalla mahdollisella tavalla päiväkodeissa tehtävää työtä. Lisäksi järjestelimme päiväkodin huoltajien työjärjestelyt ja työajan määräytymisen niin, että ne ovat yhdenmukaiset kaikissa Pilkkeen päiväkodeissa.

Kaikille muutosneuvottelujen kohteena oleville tarjottiin korvaavaa työtä ja irtisanomisilta vältyttiin lähes kokonaan. Muutama nykyinen johtaja on ilmoittanut olevansa kiinnostunut mieluummin opettajan ja/tai varajohtajan tehtävästä. Näin ollen muutamaan yksikköömme voi siis jäädä avoimia päiväkodin johtajan paikkoja ja näihin olemme aloittaneet jo rekrytoinnit.

Pilkkeen toimitusjohtaja Mari Puoskari kiittää kaikkia neuvottelujen osapuolia:– Kiitos hyvästä neuvotteluyhteydestä. Keskustelujen ilmapiiri on ollut hyvä ja ratkaisukeskeinen, mikä on tukenut meitä tässä ajoittain vaikeassakin muutostyössä kohti yhteistä päämäärää. Minä ja koko Pilkkeen johto uskomme, että uudessa strategiassa linjatuilla keinoilla meidän polkumme vaikeasta tilanteesta eteenpäin kirkastuu. Jatkossa keskitymme muun muassa pedagogiikan kehittämiseen, kuntayhteistyön parantamiseen ja henkilöstön työhyvinvointiin, Puoskari sanoo.

Lisätietoja:

Kirsi Ristaniemi, viestintäjohtaja
p. 040 779 3776
kirsi.ristaniemi@pilkepaivakodit.fi

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 2/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Oppimisympäristöt ja lapsen vasu ja esiopetussuunnitelma. Lue lisää uutiskirjeestämme!
Lue lisää
Lempeyden voima näkyy Pilkkeen arjessa ja kohtaamisissa
Artikkelit
Asiakaslupauksemme Lempeyden voimalla kertoo meidän tavastamme tehdä töitä ja kohdata lapsia ja aikuisia. Lempeyden voima ei ole pelkkä slogan, vaan se on voima, jolla voidaan muuttaa maailmaa. Lue lisää!
Lue lisää
Ruoka ja ruokailu Pilkkeen päiväkodeissa
Artikkelit
Lasten ruokailu päiväkodissa on yksi useimmiten meiltä kysytyistä asioista ennen päiväkodin aloitusta. Tähän artikkeliin olemme koonneet mahdollisimman kattavasti kysymyksiä ja vastauksia ruoasta ja ruokailusta Pilke-päiväkodeissa. Millaista ruokaa päiväkodissa tarjotaan? Miten ruokailu sujuu? Miten erityisruokavaliot ja allergiat huomioidaan? Lue lisää!
Lue lisää