Hae päiväkotipaikkaa

Pilkkeen muutosneuvottelut päätökseen

Pilke tiedottaa
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
30.01.2023

Muutosneuvottelut päätettiin aloittaa marraskuussa 2022, koska Pilkkeen nykyinen organisaatiorakenne ja sen työnkuvat eivät parhaalla mahdollisella tavalla palvelleet Pilkkeen ydinliiketoimintaa eli varhaiskasvatustyötä. Neuvotteluiden tavoitteena oli organisaation uudistaminen ja yrityksen talouden tasapainottaminen.

Neuvottelujen tuloksena uudistimme päiväkodin johtajien toimenkuvan sekä palkkauksen. Myös hallinnon organisaatiota uudistettiin, jotta se tukisi parhaalla mahdollisella tavalla päiväkodeissa tehtävää työtä. Lisäksi järjestelimme päiväkodin huoltajien työjärjestelyt ja työajan määräytymisen niin, että ne ovat yhdenmukaiset kaikissa Pilkkeen päiväkodeissa.

Kaikille muutosneuvottelujen kohteena oleville tarjottiin korvaavaa työtä ja irtisanomisilta vältyttiin lähes kokonaan. Muutama nykyinen johtaja on ilmoittanut olevansa kiinnostunut mieluummin opettajan ja/tai varajohtajan tehtävästä. Näin ollen muutamaan yksikköömme voi siis jäädä avoimia päiväkodin johtajan paikkoja ja näihin olemme aloittaneet jo rekrytoinnit.

Pilkkeen toimitusjohtaja Mari Puoskari kiittää kaikkia neuvottelujen osapuolia:– Kiitos hyvästä neuvotteluyhteydestä. Keskustelujen ilmapiiri on ollut hyvä ja ratkaisukeskeinen, mikä on tukenut meitä tässä ajoittain vaikeassakin muutostyössä kohti yhteistä päämäärää. Minä ja koko Pilkkeen johto uskomme, että uudessa strategiassa linjatuilla keinoilla meidän polkumme vaikeasta tilanteesta eteenpäin kirkastuu. Jatkossa keskitymme muun muassa pedagogiikan kehittämiseen, kuntayhteistyön parantamiseen ja henkilöstön työhyvinvointiin, Puoskari sanoo.

Lisätietoja:

Kirsi Ristaniemi, viestintäjohtaja
p. 040 779 3776
kirsi.ristaniemi@pilkepaivakodit.fi

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilkkeen päiväkodeissa syödään jatkossa Feelian valmistamaa ruokaa
Pilke tiedottaa
Pilke ja Feelia aloittavat yhteistyön päiväkotien lounasruokien ja välipalojen toimituksissa. Yhteistyö on jo alkanut Varsinais-Suomessa ja laajenee syksyn aikana lähes koko Suomeen kaikkiin päiväkoteihimme. Jatkossa ruoka toimitetaan meille kylmänä kerran viikossa, ja sitä lämmitetään tarjolle paikalla olevien lasten mukainen määrä. Toivomme muutoksen vähentävän hävikkiä, pienentävän hiilijalanjälkeämme sekä parantavan ruoan tasa-laatuisuutta kaikissa päiväkodeissamme. Lapsilta saatu palaute on ollut positiivista: ruoka on hyvää ja maistuvaa.
Lue lisää
HS: Varhaiskasvatuksen palvelusetelilailla on kiire
Pilke mediassa
Kuntien käytännöt ovat hyvin erilaisia, ja perheet ovat eriarvoisessa asemassa käyttäessään varhaiskasvatusta, uutisoi Helsingin Sanomat 30.9.2023 julkaistussa Olli-Pekka Koljosen mielipidekirjoituksessa....
Lue lisää
Pilke päiväkodit avaa viisi uutta iltapäiväkerhoa Espooseen
Pilke tiedottaa
Pilke avasi maanantaina 25.9.2023 viisi uutta iltapäiväkerhoa Espooseen viidelle eri koululle Jalavapuistoon, Sunaan, Kirkkojärvelle, Koulumestariin ja Mikkelään. Kouluissa on aiemmin...
Lue lisää