Hae päiväkotipaikkaa

Rovaniemen kaupunki ja Pilke päiväkodit neuvottelevat kahden päiväkodin siirrosta kaupungille

Pilke tiedottaa
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
20.03.2023

Rovaniemen kaupunki ja Pilke päiväkodit Oy ovat alustavasti neuvotelleet, että Pilke päättäisi toiminnan Rovaniemen Kuukkelin ja Mäkirannan päiväkodeissa. Päiväkodit siirtyisivät liikkeenluovutuksena Rovaniemen kaupungille, ja niiden toiminta jatkuisi kaupungin omana toimintana. Esitys liikkeenluovutuksesta on tullut Pilke päiväkodit Oy:lta.

“Molemmat päiväkodit ovat olleet kannattamattomia. Erityisesti vuorohoitoa Kuukkelissa ei ollut mahdollista saada kannattavaksi”, sanoo Pilkkeen aluejohtaja Piia Kekkonen.

“Varhaiskasvatusala kärsii henkilöstöpulasta, emmekä jatkuvasta yrityksestä huolimatta saaneet näihin päiväkoteihimme tarpeeksi kelpoisuusehdot täyttävää henkilökuntaa. Nyt keskitymme tarjoamaan palvelua Rovaniemellä jatkavissa kolmessa Pilkkeen päiväkodissa. Niissä toiminta jatkuu normaalisti”, Kekkonen jatkaa.

Kaupungin tavoitteena on vakauttaa päiväkotien arki muun muassa henkilöstöjärjestelyillä. Kaupunki voi esimerkiksi siirtää näihin yksiköihin kokeneita työntekijöitä muista päiväkodeista. Kaupungilla on Rovaniemellä yhteensä 25 päiväkotia.

“Muutos ei edellytä perheiltä mitään toimenpiteitä. Lasten päiväkotipaikat säilyvät ennallaan. Toivomme myös, että nykyinen henkilöstö jatkaa näissä päiväkodeissa”, sanoo Rovaniemen varhaiskasvatuksesta vastaava päällikkö Tarja Kuoksa.

Päiväkotien siirto kaupungin omaksi toiminnaksi tulee Rovaniemen sivistyslautakunnan päätettäväksi torstaina 30.3. Siirto voisi näillä näkymin tapahtua toukokuun alussa.

Kaupunki ja Pilke päiväkodit ovat informoineet Rovaniemen yksiköittensä henkilökuntaa ja perheitä asiasta maanantaina. Päiväkotien perheille järjestetään infotilaisuus tiistaina. Vanhemmille on lähetetty tilaisuuteen kutsu päiväkotien Daisy-palvelun kautta.

Lisätietoa:

Piia Kekkonen, Pilke päiväkodit Oy:n aluejohtaja, piia.kekkonen@pilkepaivakodit.fi, p. 044 4938 286

Tarja Kuoksa, varhaiskasvatuksen palvelualuepäällikkö, tarja.kuoksa@rovaniemi.fi, puh. 040 5783408

Antti Lassila, toimialajohtaja, sivistyspalvelut, antti.lassila@rovaniemi.fi, p. 040 586 2075

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke päiväkodit avaa viisi uutta iltapäiväkerhoa Espooseen
Pilke tiedottaa
Pilke avasi maanantaina 25.9.2023 viisi uutta iltapäiväkerhoa Espooseen viidelle eri koululle Jalavanpuistoon, Sunaan, Kirkkojärvelle, Koulumestariin ja Mikkelään. Kouluissa on aiemmin...
Lue lisää
Lohjan asuntomessualueelle aukeaa uusi perhekahvila kotona oleville vanhemmille 
Pilke tiedottaa
Pilke luontopäiväkoti Ulapan tiloihin osoitteeseen Sahapiha 2 08100 Lohja aukeaa perhekahvila tiistaina 19.9.2023. Kahvila on avoinna parillisina viikkoina tiistaisin klo 9-11. 
Lue lisää
Nurmijärven Uutiset: Vanha-Klaukan päiväkotiin viisi uutta ryhmää – liittyy heikkokuntoisten päiväkotien lakkauttamiseen
Pilke mediassa
Klaukkalan Vanha-Klaukassa sijaitseva yksityinen päiväkoti Pilke Hehku laajennetaan nykyisestä seitsenryhmäisestä päiväkodista kaksitoistaryhmäiseksi päiväkodiksi. Laajennuksen arvioidaan valmistuvan elokuussa 2024.
Lue lisää