Hae päiväkotipaikkaa

Rovaniemen kaupunki ja Pilke päiväkodit neuvottelevat kahden päiväkodin siirrosta kaupungille

Pilke tiedottaa
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
20.03.2023

Rovaniemen kaupunki ja Pilke päiväkodit Oy ovat alustavasti neuvotelleet, että Pilke päättäisi toiminnan Rovaniemen Kuukkelin ja Mäkirannan päiväkodeissa. Päiväkodit siirtyisivät liikkeenluovutuksena Rovaniemen kaupungille, ja niiden toiminta jatkuisi kaupungin omana toimintana. Esitys liikkeenluovutuksesta on tullut Pilke päiväkodit Oy:lta.

“Molemmat päiväkodit ovat olleet kannattamattomia. Erityisesti vuorohoitoa Kuukkelissa ei ollut mahdollista saada kannattavaksi”, sanoo Pilkkeen aluejohtaja Piia Kekkonen.

“Varhaiskasvatusala kärsii henkilöstöpulasta, emmekä jatkuvasta yrityksestä huolimatta saaneet näihin päiväkoteihimme tarpeeksi kelpoisuusehdot täyttävää henkilökuntaa. Nyt keskitymme tarjoamaan palvelua Rovaniemellä jatkavissa kolmessa Pilkkeen päiväkodissa. Niissä toiminta jatkuu normaalisti”, Kekkonen jatkaa.

Kaupungin tavoitteena on vakauttaa päiväkotien arki muun muassa henkilöstöjärjestelyillä. Kaupunki voi esimerkiksi siirtää näihin yksiköihin kokeneita työntekijöitä muista päiväkodeista. Kaupungilla on Rovaniemellä yhteensä 25 päiväkotia.

“Muutos ei edellytä perheiltä mitään toimenpiteitä. Lasten päiväkotipaikat säilyvät ennallaan. Toivomme myös, että nykyinen henkilöstö jatkaa näissä päiväkodeissa”, sanoo Rovaniemen varhaiskasvatuksesta vastaava päällikkö Tarja Kuoksa.

Päiväkotien siirto kaupungin omaksi toiminnaksi tulee Rovaniemen sivistyslautakunnan päätettäväksi torstaina 30.3. Siirto voisi näillä näkymin tapahtua toukokuun alussa.

Kaupunki ja Pilke päiväkodit ovat informoineet Rovaniemen yksiköittensä henkilökuntaa ja perheitä asiasta maanantaina. Päiväkotien perheille järjestetään infotilaisuus tiistaina. Vanhemmille on lähetetty tilaisuuteen kutsu päiväkotien Daisy-palvelun kautta.

Lisätietoa:

Piia Kekkonen, Pilke päiväkodit Oy:n aluejohtaja, piia.kekkonen@pilkepaivakodit.fi, p. 044 4938 286

Tarja Kuoksa, varhaiskasvatuksen palvelualuepäällikkö, tarja.kuoksa@rovaniemi.fi, puh. 040 5783408

Antti Lassila, toimialajohtaja, sivistyspalvelut, antti.lassila@rovaniemi.fi, p. 040 586 2075

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 6/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Varhaiskasvatus kesällä sekä varautuminen helteisiin.
Lue lisää
Pilke korjannut Lappeenrannan päiväkoti Tirikan toimintaa
Pilke tiedottaa
Yle kertoo sivuillaan olevassa jutussa, että Lappeenrannassa toimiva päiväkoti Pilke Tirikka on saanut huomautuksen Etelä-Suomen aluehallintovirastolta. Annetun huomautuksen mukaan päiväkodissa ei ollut riittävästi kelpoisuusvaatimukset täyttävää henkilökuntaa 13 päivänä kello 15.30 jälkeen viiden viikon tarkastelujakson aikana. Tarkastelujakso on sijoittunut aikavälille 11.9.-21.11.2023. Lain mukaan varhaiskasvatuksen henkilöstömitoitusta seurataan koko päiväkodin tasolla päivittäin. Mitoituksesta voi poiketa hetkellisesti. Pilke Tirikassa on ollut viime syksynä hetkellisiä ylityksiä iltapäivisin klo 15.30 jälkeen.
Lue lisää
Playschool Lehtisaari: Lämminhenkinen ja yhteisöllinen päiväkoti lähellä kaikkea
Artikkelit
Englannin kieltä, monikulttuurista varhaiskasvatusta - ja ihan tavallista, turvallista, aktiivista päiväkotielämää lähialueen palveluja ja ympäröivää luontoa luonnollisesti hyödyntäen. Lue artikkelistamme, mitä Pilke Playschool Lehtisaaren johtaja Maria Kajanus kertoo päiväkoden arjesta.
Lue lisää