Hae päiväkotipaikkaa

Rovaniemen kaupunki ja Pilke päiväkodit neuvottelevat kahden päiväkodin siirrosta kaupungille

Pilke tiedottaa
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
20.03.2023

Rovaniemen kaupunki ja Pilke päiväkodit Oy ovat alustavasti neuvotelleet, että Pilke päättäisi toiminnan Rovaniemen Kuukkelin ja Mäkirannan päiväkodeissa. Päiväkodit siirtyisivät liikkeenluovutuksena Rovaniemen kaupungille, ja niiden toiminta jatkuisi kaupungin omana toimintana. Esitys liikkeenluovutuksesta on tullut Pilke päiväkodit Oy:lta.

“Molemmat päiväkodit ovat olleet kannattamattomia. Erityisesti vuorohoitoa Kuukkelissa ei ollut mahdollista saada kannattavaksi”, sanoo Pilkkeen aluejohtaja Piia Kekkonen.

“Varhaiskasvatusala kärsii henkilöstöpulasta, emmekä jatkuvasta yrityksestä huolimatta saaneet näihin päiväkoteihimme tarpeeksi kelpoisuusehdot täyttävää henkilökuntaa. Nyt keskitymme tarjoamaan palvelua Rovaniemellä jatkavissa kolmessa Pilkkeen päiväkodissa. Niissä toiminta jatkuu normaalisti”, Kekkonen jatkaa.

Kaupungin tavoitteena on vakauttaa päiväkotien arki muun muassa henkilöstöjärjestelyillä. Kaupunki voi esimerkiksi siirtää näihin yksiköihin kokeneita työntekijöitä muista päiväkodeista. Kaupungilla on Rovaniemellä yhteensä 25 päiväkotia.

“Muutos ei edellytä perheiltä mitään toimenpiteitä. Lasten päiväkotipaikat säilyvät ennallaan. Toivomme myös, että nykyinen henkilöstö jatkaa näissä päiväkodeissa”, sanoo Rovaniemen varhaiskasvatuksesta vastaava päällikkö Tarja Kuoksa.

Päiväkotien siirto kaupungin omaksi toiminnaksi tulee Rovaniemen sivistyslautakunnan päätettäväksi torstaina 30.3. Siirto voisi näillä näkymin tapahtua toukokuun alussa.

Kaupunki ja Pilke päiväkodit ovat informoineet Rovaniemen yksiköittensä henkilökuntaa ja perheitä asiasta maanantaina. Päiväkotien perheille järjestetään infotilaisuus tiistaina. Vanhemmille on lähetetty tilaisuuteen kutsu päiväkotien Daisy-palvelun kautta.

Lisätietoa:

Piia Kekkonen, Pilke päiväkodit Oy:n aluejohtaja, piia.kekkonen@pilkepaivakodit.fi, p. 044 4938 286

Tarja Kuoksa, varhaiskasvatuksen palvelualuepäällikkö, tarja.kuoksa@rovaniemi.fi, puh. 040 5783408

Antti Lassila, toimialajohtaja, sivistyspalvelut, antti.lassila@rovaniemi.fi, p. 040 586 2075

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Lintuvaaraan aukeaa uusi perhekahvila kotona oleville vanhemmille
Pilke tiedottaa
Mukavia aamupäiviä kahvittelun sekä lasten leikkien ja erilaisten teemapäivien merkeissä Pilke tiedepäiväkoti Sirun tiloihin aukeaa perhekahvila keskiviikkona 3.4.2024. Perhekahvila on...
Lue lisää
Pilke avaa pienen englanninkielisen päiväkodin Kalasataman tornitaloon
Pilke tiedottaa
Englanninkielinen Pilke Playschool Kalasatama -päiväkoti avautuu huhtikuussa 2.4.2024 Helsingin Kalasatamassa. Pienessä ja kodikkaassa päiväkodissa tarjotaan varhaiskasvatusta 40 lapselle. Lapset saavat leikkiä ja...
Lue lisää
Pilke kouluttaa: Pilke-Akatemiassa syvennytään nepsy-lasten varhaiskasvatukseen
Artikkelit
VEO-klinikat ja Kysy VEO:lta -Teamsit tarjolla koko kevään  Varhaiskasvatuksen ammattilaisten osaamista erityispedagogiikasta syvennetään Pilkkeellä jatkuvasti. Pilke järjestää omia VEO-klinikoita, joissa...
Lue lisää