Hae päiväkotipaikkaa

Yksityiset varhaiskasvatustoimijat siirtyvät Sivistystyönantajat Sivistan jäseniksi 

Pilke tiedottaa
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
14.08.2023

Norlandia, Pilke ja Touhula siirtyvät Sivistystyönantajat Sivistan jäseniksi 1.1.2024 alkaen yhdessä 24 muun varhaiskasvatusalan toimijan kanssa. 

Työnantajaliiton vaihdoksella yksityiset päiväkodit haluavat korostaa varhaiskasvatuksen roolia osana koulutuspolkua. 

– Varhaiskasvatus on kuulunut jo kymmenen vuoden ajan opetusministeriön alaisuuteen. Näin ollen Sivistystyönantajat Sivista on yksityisille päiväkodeille luonnollinen vaihtoehto, Pilke päiväkotien toimitusjohtaja Mari Puoskari sanoo. 

– Toivotamme uudet jäsenemme lämpimästi tervetulleeksi ja odotamme innolla yhteistyötä varhaiskasvatusalan kehittämiseksi, Sivistan vt. toimitusjohtaja Hanne Salonen sanoo.  

Muutoksella ei ole vaikutusta työntekijöiden arkeen tai työehtoihin. Kesällä 2023 solmittu yksityistä varhaiskasvatusalaa koskeva työehtosopimus on sovitusti voimassa vuoden 2025 loppuun asti. Sivistan jäsenyys ei muuta työehtosopimusta eikä siinä sovittuja palkankorotuksia. 

Norlandia, Pilke ja Touhula jatkavat nykyisen työnantajaliittonsa Hyvinvointiala HALI ry:n jäseninä vuoden 2023 loppuun saakka. HALI ry edustaa sote-alan yrityksiä ja järjestöjä, jotka toimivat pääasiassa hyvinvointialueilla. Varhaiskasvatuksen järjestämisvastuu puolestaan on kunnilla. 

Lisätietoja: 

Norlandia Päiväkodit 

Maajohtaja Miia Kollin, puh. 040 540 1263 / miia.kollin@norlandia.com 

Pilke päiväkodit 
Toimitusjohtaja Mari Puoskari, puh. 050 537 2595 / mari.puoskari@pilkepaivakodit.fi 

Touhula-päiväkodit  
Toimitusjohtaja Sari Saari, puh. 040 566 5236 / sari.saari@touhula.fi 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 6/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Varhaiskasvatus kesällä sekä varautuminen helteisiin.
Lue lisää
Pilke korjannut Lappeenrannan päiväkoti Tirikan toimintaa
Pilke tiedottaa
Yle kertoo sivuillaan olevassa jutussa, että Lappeenrannassa toimiva päiväkoti Pilke Tirikka on saanut huomautuksen Etelä-Suomen aluehallintovirastolta. Annetun huomautuksen mukaan päiväkodissa ei ollut riittävästi kelpoisuusvaatimukset täyttävää henkilökuntaa 13 päivänä kello 15.30 jälkeen viiden viikon tarkastelujakson aikana. Tarkastelujakso on sijoittunut aikavälille 11.9.-21.11.2023. Lain mukaan varhaiskasvatuksen henkilöstömitoitusta seurataan koko päiväkodin tasolla päivittäin. Mitoituksesta voi poiketa hetkellisesti. Pilke Tirikassa on ollut viime syksynä hetkellisiä ylityksiä iltapäivisin klo 15.30 jälkeen.
Lue lisää
Playschool Lehtisaari: Lämminhenkinen ja yhteisöllinen päiväkoti lähellä kaikkea
Artikkelit
Englannin kieltä, monikulttuurista varhaiskasvatusta - ja ihan tavallista, turvallista, aktiivista päiväkotielämää lähialueen palveluja ja ympäröivää luontoa luonnollisesti hyödyntäen. Lue artikkelistamme, mitä Pilke Playschool Lehtisaaren johtaja Maria Kajanus kertoo päiväkoden arjesta.
Lue lisää