Hae päiväkotipaikkaa

Yksityiset varhaiskasvatustoimijat siirtyvät Sivistystyönantajat Sivistan jäseniksi 

Pilke tiedottaa
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
14.08.2023

Norlandia, Pilke ja Touhula siirtyvät Sivistystyönantajat Sivistan jäseniksi 1.1.2024 alkaen yhdessä 24 muun varhaiskasvatusalan toimijan kanssa. 

Työnantajaliiton vaihdoksella yksityiset päiväkodit haluavat korostaa varhaiskasvatuksen roolia osana koulutuspolkua. 

– Varhaiskasvatus on kuulunut jo kymmenen vuoden ajan opetusministeriön alaisuuteen. Näin ollen Sivistystyönantajat Sivista on yksityisille päiväkodeille luonnollinen vaihtoehto, Pilke päiväkotien toimitusjohtaja Mari Puoskari sanoo. 

– Toivotamme uudet jäsenemme lämpimästi tervetulleeksi ja odotamme innolla yhteistyötä varhaiskasvatusalan kehittämiseksi, Sivistan vt. toimitusjohtaja Hanne Salonen sanoo.  

Muutoksella ei ole vaikutusta työntekijöiden arkeen tai työehtoihin. Kesällä 2023 solmittu yksityistä varhaiskasvatusalaa koskeva työehtosopimus on sovitusti voimassa vuoden 2025 loppuun asti. Sivistan jäsenyys ei muuta työehtosopimusta eikä siinä sovittuja palkankorotuksia. 

Norlandia, Pilke ja Touhula jatkavat nykyisen työnantajaliittonsa Hyvinvointiala HALI ry:n jäseninä vuoden 2023 loppuun saakka. HALI ry edustaa sote-alan yrityksiä ja järjestöjä, jotka toimivat pääasiassa hyvinvointialueilla. Varhaiskasvatuksen järjestämisvastuu puolestaan on kunnilla. 

Lisätietoja: 

Norlandia Päiväkodit 

Maajohtaja Miia Kollin, puh. 040 540 1263 / miia.kollin@norlandia.com 

Pilke päiväkodit 
Toimitusjohtaja Mari Puoskari, puh. 050 537 2595 / mari.puoskari@pilkepaivakodit.fi 

Touhula-päiväkodit  
Toimitusjohtaja Sari Saari, puh. 040 566 5236 / sari.saari@touhula.fi 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 2/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Oppimisympäristöt ja lapsen vasu ja esiopetussuunnitelma. Lue lisää uutiskirjeestämme!
Lue lisää
Lempeyden voima näkyy Pilkkeen arjessa ja kohtaamisissa
Artikkelit
Asiakaslupauksemme Lempeyden voimalla kertoo meidän tavastamme tehdä töitä ja kohdata lapsia ja aikuisia. Lempeyden voima ei ole pelkkä slogan, vaan se on voima, jolla voidaan muuttaa maailmaa. Lue lisää!
Lue lisää
Ruoka ja ruokailu Pilkkeen päiväkodeissa
Artikkelit
Lasten ruokailu päiväkodissa on yksi useimmiten meiltä kysytyistä asioista ennen päiväkodin aloitusta. Tähän artikkeliin olemme koonneet mahdollisimman kattavasti kysymyksiä ja vastauksia ruoasta ja ruokailusta Pilke-päiväkodeissa. Millaista ruokaa päiväkodissa tarjotaan? Miten ruokailu sujuu? Miten erityisruokavaliot ja allergiat huomioidaan? Lue lisää!
Lue lisää