Hae päiväkotipaikkaa

Ympäristökasvatusta Pilke Loisteessa!

Blogit
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
10.09.2019

Minulla oli suuri ilo ja kunnia päästä vierailemaan Pilke-päiväkotien Kestävän kehityksen työryhmän kanssa toukokuussa 2019 Vantaan Myyrmäessä, Metropolian ammattikorkeakoulun Urban farm laboratorioon.

Farmilla oli useita eri yrityksiä, joiden tuotteisiin ja (tulevaisuuden) ruokatuotanto tapohin tutustuimme vierailumme aikana. Sykähdyttävää oli seurata hetki Helsienen osterivinokas viljelmää, Plant Stepsin vesiviljelyjärjestelmää, saimme tutkia labrassa läheltä myös Kumbutcha juoman ja ruokasirkkojen kasvatusta.

Tästä innostuneena päätin perustaa Pilke Tiedepäiväkoti Loisteeseen oitis vastaavan laboratorion lapsille. Saimme Helsieneltä osterivinokas ymppejä, joita istutimme koivuhalkoihin toukokuun lopussa, Osterivinokas rihmasto on nyt  kesän aikana vallannut halot;  tiedämme sen siitä, että halkojen ymppäyskohtiin on muodostunut valkeat nastat. Seuraamme lasten kanssa innolla, milloin ensimmäiset itiöemät putkahtavat esiin.

   

Meillä on myös ilo saada kokeiluun Plant Stepsin vesiviljelyjärjestelmä Tiedepäiväkoti Loisteen ruokalaan marraskuussa. Istutamme siihen yrttejä ja talven mittaan napsimme niitä ruokailuihimme leivän ja keiton päälle makua tuomaan.

Lisäksi saamme kokeiluun jauhomatokasvattamon eräältä matelijaharrastajalta työyhteisöstämme talven aikana.

Pääsemme myös valmistamaan omaa simaa. Leivontahetkillä tutustumme vegaaniseen tapaan korvata taikinassa kananmuna ja kuohkeuttaa taikinaa esim.banaanilla, keitetyllä perunalla.

Saamme myös seurata tietysti omien omenapuiden sadon kypysymistä vielä tänä syksynä.

Tällaiset viljelmät,ettenkö sanoisi, ihan oikeat Sub urban laboratioriot saimme pystyyn lasten ja työyhteisön kanssa.

Kiitos vielä Metropolia AMK:lle virikkeitä antavasta vierailusta ja satoisaa syksyä kaikille luonnon ystäville ja farmareille Pilke päiväkoteihin!

Terveisin,

Varhaiskasvatuksen opettaja, ympäristökasvattaja

Kaisa Koskinen Pilke Loisteesta, Joensuusta.

 

Varhaiskasvattaja Kaisa Koskinen vieraili toukokuussa 2019 Metropolian ammattikorkeakoulun Urban farm laboratoriossa.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 2/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Oppimisympäristöt ja lapsen vasu ja esiopetussuunnitelma. Lue lisää uutiskirjeestämme!
Lue lisää
Lempeyden voima näkyy Pilkkeen arjessa ja kohtaamisissa
Artikkelit
Asiakaslupauksemme Lempeyden voimalla kertoo meidän tavastamme tehdä töitä ja kohdata lapsia ja aikuisia. Lempeyden voima ei ole pelkkä slogan, vaan se on voima, jolla voidaan muuttaa maailmaa. Lue lisää!
Lue lisää
Ruoka ja ruokailu Pilkkeen päiväkodeissa
Artikkelit
Lasten ruokailu päiväkodissa on yksi useimmiten meiltä kysytyistä asioista ennen päiväkodin aloitusta. Tähän artikkeliin olemme koonneet mahdollisimman kattavasti kysymyksiä ja vastauksia ruoasta ja ruokailusta Pilke-päiväkodeissa. Millaista ruokaa päiväkodissa tarjotaan? Miten ruokailu sujuu? Miten erityisruokavaliot ja allergiat huomioidaan? Lue lisää!
Lue lisää