Hae päiväkotipaikkaa

Nurmijärven Uutiset uutisoi: Jonot varhaiskasvatukseen niin suuria, että uusia lapsiryhmiä perustettava – alle 3-vuotiaiden hakemuksia otetaan vastaan yhä enenevissä määrin

Pilke mediassa
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
30.11.2022

Nurmijärven Uutiset kertoo pienten lasten varhaiskasvatuspaikkojen täyttyvän kunnassa nopeasti ja jonoja riittää.

Reilun vuoden ikäinen Alvar kirmaa tottuneesti Pilke Matilda -päiväkodin tiloissa. Alle 3-vuotiaiden päiväkotiryhmässä elokuussa aloittanut Alvar on sopeutunut uuteen arkeensa todella hyvin, uutisoi Nurmijärven Uutiset. Pilke Matildassa alle 3-vuotiaiden ryhmässä on yhtäaikaisesti paikalla maksimissaan 12 lasta, neljä lasta yhtä kasvattajaa kohden.

– Pienten ryhmään on tällä hetkellä jonoa ensi vuoden puolelle, pienten paikat täyttyvät siis nopeasti. Uudet hakemukset ovat pääosin alle 3-vuotiaille, päiväkodin johtaja Kaisa Mäki sanoo. Alle 3-vuotiaiden ryhmässä työskentely vaatii Mäen mukaan työntekijöillä erityistä herkkyyttä lasten tarpeille, lämmintä syliä ja välillä kekseliäisyyttä suunnitella juuri pienille sopivaa pedagogisesti perusteltua toimintaa, uutisoi Nurmijärven Uutiset.

– Viime vuosien aikana on ollut todettavissa, että alle 3-vuotiaiden lasten hakemuksia varhaiskasvatukseen otetaan vastaan yhä enenevissä määrin. Uuden perhevapaauudistuksen myötä huoltajilla on oikeus hakea lapselle varhaiskasvatuspaikkaa siitä kuukaudesta alkaen, jolloin lapsi täyttää yhdeksän kuukautta. Näin ollen keväästä 2023 alkaen varhaiskasvatukseen tullee lapsia vielä hieman nykyistä pienempinä, Nurmijärven kunnan varhaiskasvatuspäällikkö Marianna Kokko sanoo, uutisoi Nurmijärven Uutiset.

Lue koko juttu täältä!

Tarvitseeko pienikin lapsi tavotteita päiväkodissa? Lue asiantuntijamme blogi aiheesta!

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 2/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Oppimisympäristöt ja lapsen vasu ja esiopetussuunnitelma. Lue lisää uutiskirjeestämme!
Lue lisää
Lempeyden voima näkyy Pilkkeen arjessa ja kohtaamisissa
Artikkelit
Asiakaslupauksemme Lempeyden voimalla kertoo meidän tavastamme tehdä töitä ja kohdata lapsia ja aikuisia. Lempeyden voima ei ole pelkkä slogan, vaan se on voima, jolla voidaan muuttaa maailmaa. Lue lisää!
Lue lisää
Ruoka ja ruokailu Pilkkeen päiväkodeissa
Artikkelit
Lasten ruokailu päiväkodissa on yksi useimmiten meiltä kysytyistä asioista ennen päiväkodin aloitusta. Tähän artikkeliin olemme koonneet mahdollisimman kattavasti kysymyksiä ja vastauksia ruoasta ja ruokailusta Pilke-päiväkodeissa. Millaista ruokaa päiväkodissa tarjotaan? Miten ruokailu sujuu? Miten erityisruokavaliot ja allergiat huomioidaan? Lue lisää!
Lue lisää