Hae päiväkotipaikkaa

Pilke avaa pienen englanninkielisen päiväkodin Kalasataman tornitaloon

Pilke tiedottaa
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
02.04.2024

Englanninkielinen Pilke Playschool Kalasatama -päiväkoti avautuu huhtikuussa 2.4.2024 Helsingin Kalasatamassa. Pienessä ja kodikkaassa päiväkodissa tarjotaan varhaiskasvatusta 40 lapselle. Lapset saavat leikkiä ja ulkoilla tornitalojen välissä sijaitsevassa puistossa, joka on rakennettu kauppakeskus Redin katolle.

Pilkkeen Playschool Kalasataman avautuminen huhtikuussa tuo lisää vaihtoehtoja Kalasataman alueen lapsiperheille. Kalasatama on Pilkkeen yhdeksästoista päiväkoti Helsingissä. 

Yksityisen Pilke-päiväkodin tilat sijaitsevat 24-kerroksisen tornitalo Vision kivijalassa. Päiväkodin piha-alue sijoittuu Brygalle, joka on Kalasataman tornitalojen keskellä sijaitseva puisto. Bryga on palkittu Vuoden ympäristörakenteena ja Vuoden viherrakenteena, ja se antaa lapsille mielenkiintoisen ja turvallisen ympäristön leikkiin ja liikkumiseen.

– Pilke Playschool Kalasatama on kodikas ja viihtyisä uusi päiväkoti. Sen sijainti tarjoaa alueen asukkaille mahdollisuuden tuoda lapsi kätevästi omaan lähipäiväkotiin. Kalasatama on hyvien liikenneyhteyksin päässä, ja päiväkoti palvelee myös alueella työskentelevien ihmisten perheitä. Lapset ulkoilevat Brygalla sijaitsevan pihan lisäksi alueen monissa puistoissa ja leikkipaikoilla, Pilkkeen strategiajohtaja Antti Pirttimäki kertoo. 

Päiväkoti tarjoaa varhaiskasvatusta kokonaan englannin kielellä. Painotteisuudesta huolimatta kaikki lapset ovat tervetulleita oppimaan englantia, eikä olemassa olevaa kielitaitoa vaadita lapselta tai huoltajalta. 

Vaikka päiväkodin kieli on englanti, ohjaa sen toimintaa sama suomalainen varhaiskasvatuslaki ja -suunnitelma kuin kaikkea muutakin varhaiskasvatusta. Kielipainotteisen varhaiskasvatuksen toimintaan kuuluu joka päivä tuttua monipuolista päiväkodin toimintaa, kuten ulkoilua, lauluhetkiä, kädentaitojen harjoittelua ja tietenkin leikkiä ja lepohetkiä. 

Pilke Playschool Kalasatama aukeaa huhtikuussa 2.4.2024. Katso lisätietoja ja hae paikkaa! 

Lisätietoja:

Antti Pirttimäki, strategiajohtaja
puh. 050 596 6772
antti.pirttimaki@pilkepaivakodit.fi

Kirsi Ristaniemi, viestintäjohtaja
puh. 040 779 3776
kirsi.ristaniemi@pilkepaivakodit.fi

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 6/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Varhaiskasvatus kesällä sekä varautuminen helteisiin.
Lue lisää
Pilke korjannut Lappeenrannan päiväkoti Tirikan toimintaa
Pilke tiedottaa
Yle kertoo sivuillaan olevassa jutussa, että Lappeenrannassa toimiva päiväkoti Pilke Tirikka on saanut huomautuksen Etelä-Suomen aluehallintovirastolta. Annetun huomautuksen mukaan päiväkodissa ei ollut riittävästi kelpoisuusvaatimukset täyttävää henkilökuntaa 13 päivänä kello 15.30 jälkeen viiden viikon tarkastelujakson aikana. Tarkastelujakso on sijoittunut aikavälille 11.9.-21.11.2023. Lain mukaan varhaiskasvatuksen henkilöstömitoitusta seurataan koko päiväkodin tasolla päivittäin. Mitoituksesta voi poiketa hetkellisesti. Pilke Tirikassa on ollut viime syksynä hetkellisiä ylityksiä iltapäivisin klo 15.30 jälkeen.
Lue lisää
Playschool Lehtisaari: Lämminhenkinen ja yhteisöllinen päiväkoti lähellä kaikkea
Artikkelit
Englannin kieltä, monikulttuurista varhaiskasvatusta - ja ihan tavallista, turvallista, aktiivista päiväkotielämää lähialueen palveluja ja ympäröivää luontoa luonnollisesti hyödyntäen. Lue artikkelistamme, mitä Pilke Playschool Lehtisaaren johtaja Maria Kajanus kertoo päiväkoden arjesta.
Lue lisää