Hae päiväkotipaikkaa

Pilke kouluttaa: Pilke-Akatemiassa syvennytään nepsy-lasten varhaiskasvatukseen

Artikkelit
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
28.03.2024

VEO-klinikat ja Kysy VEO:lta -Teamsit tarjolla koko kevään 

Varhaiskasvatuksen ammattilaisten osaamista erityispedagogiikasta syvennetään Pilkkeellä jatkuvasti. Pilke järjestää omia VEO-klinikoita, joissa varhaiskasvatuksen erityisopettaja – eli tuttavallisemmin VEO – Mari Purhonen on pilkeläisten käytettävissä. Hänelle voi soittaa ja konsultoida vaativiin tilanteisiin liittyen.

Lisäksi Kysy VEO:lta -Teams-tapaamisia on säännöllisesti kevään aikana, ja niihin nostetaan pilkeläisiltä nousseita ajankohtaisia teemoja, kuten esimerkiksi rajojen asettaminen tai tuen tarpeen selvittäminen. Kysy VEO:lta -tapaamisissa on lyhyt alustus aiheeseen, ja sen jälkeen yhteistä keskustelua. 

Nepsy-lapsi varhaiskasvatuksessa -koulutus toukokuussa 

Toukokuussa pidettävän koulutuksen teemana on sellaisten lasten kohtaaminen varhaiskasvatuksessa, joilla on neuropsykiatrisia haasteita. Nepsy-lapsi vakassa -koulutuksen pitää VEO Mari Purhonen, ja se on avoin kaikille Pilkkeen varhaiskasvatuksen työntekijöille.  

Huomaa hyvä -menetelmän koulutukset jatkuvat  

Positiiviseen pedagogiikkaan keskittyvä Huomaa hyvä -koulutus alkoi syksyllä, ja se jatkuu Pilke-Akatemiassa kevään 2024 ajan. Huhtikuun koulutuksen teemoina ovat lapsen tuen tarve sekä haastavana koettu käytös, ja näihin vastaaminen positiivisen pedagogiikan keinoin.

Huomaa hyvä -koulutusten tavoite on tuoda Pilkkeen varhaiskasvatuksen ammattilaisille konkreettista tapoja juurruttaa vahvuusajattelua ja positiivista pedagogiikkaa päiväkodin tai iltapäiväkerhon arkeen. Lue aiheesta lisää sivuillamme olevasta jutusta! 

Varhaiskasvatuksen perusteet tutuksi yhdessä Omnian kanssa

Koulutusyritys Omnia kouluttaa ryhmää Pilkkeen lastenhoitajia varhaiskasvatuksen perusteisiin. Koulutuksessa käydään läpi monipuolisesti varhaiskasvatukseen liittyviä asioita, kuten lapsen kehitys, ryhmätoiminta, fyysinen ja psyykkinen turvallisuus päiväkodissa sekä positiivinen kasvatus ja myönteisen palautteen voima.

Lue lisää: 

Tämä on Pilke-Akatemia  

Pilke-Akatemia on Pilkkeen sisäinen koulutus- ja kehittämisohjelma, jonka laajaan tarjontaan kuuluu esimerkiksi varhaiskasvatuksen ja pedagogiikan erityiskysymyksiin liittyviä teemoja, työhyvinvoinnin kehittämistä, johtamiskoulutusta, erilaisten järjestelmien ja alustojen koulutusta, viestinnän ja markkinoinnin klinikoita, henkilöstöhallinnon käytäntöjä sekä monia ajankohtaisia ammatillista osaamista syventäviä koulutuksia.

Pilke-Akatemian kautta on myös mahdollista täydentää opintojaan yhteistyökumppaniemme kanssa järjestetyissä koulutusohjelmissa. Pilke-Akatemia haastaa pohtimaan omia urahaaveita ja tekee niiden toteuttamisen mahdolliseksi.    

Lue lisää Pilke-Akatemiasta, Pilkkeestä työnantajana ja uramahdollisuuksistamme!  

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 6/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Varhaiskasvatus kesällä sekä varautuminen helteisiin.
Lue lisää
Pilke korjannut Lappeenrannan päiväkoti Tirikan toimintaa
Pilke tiedottaa
Yle kertoo sivuillaan olevassa jutussa, että Lappeenrannassa toimiva päiväkoti Pilke Tirikka on saanut huomautuksen Etelä-Suomen aluehallintovirastolta. Annetun huomautuksen mukaan päiväkodissa ei ollut riittävästi kelpoisuusvaatimukset täyttävää henkilökuntaa 13 päivänä kello 15.30 jälkeen viiden viikon tarkastelujakson aikana. Tarkastelujakso on sijoittunut aikavälille 11.9.-21.11.2023. Lain mukaan varhaiskasvatuksen henkilöstömitoitusta seurataan koko päiväkodin tasolla päivittäin. Mitoituksesta voi poiketa hetkellisesti. Pilke Tirikassa on ollut viime syksynä hetkellisiä ylityksiä iltapäivisin klo 15.30 jälkeen.
Lue lisää
Playschool Lehtisaari: Lämminhenkinen ja yhteisöllinen päiväkoti lähellä kaikkea
Artikkelit
Englannin kieltä, monikulttuurista varhaiskasvatusta - ja ihan tavallista, turvallista, aktiivista päiväkotielämää lähialueen palveluja ja ympäröivää luontoa luonnollisesti hyödyntäen. Lue artikkelistamme, mitä Pilke Playschool Lehtisaaren johtaja Maria Kajanus kertoo päiväkoden arjesta.
Lue lisää