Hae päiväkotipaikkaa

Vanhempien kokemuksia Pilke päiväkodeista: ”Lapsemme emotionaaliset tarpeet huomioidaan hyvin”

Artikkelit
eyeglasses
Lukuaika: 7 min
calendar_month
10.03.2021

Päiväkodin aloittaminen on tärkeä virstanpylväs lapsen ja koko perheen elämässä. Vanhemmat valitsevat sopivan päiväkodin lapselleen aina huolella, jotta se vastaa perheen tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla useiden vuosien ajan.

Pilkkeellä on yli 20 vuoden kokemus päiväkotitoiminnasta ja meillä on yli 170 yksityistä päiväkotia ympäri Suomea. Tälle sivulle olemme koonneet pienten lasten vanhempien kokemuksia Pilkkeen päiväkodeista.

 

Pilke päiväkodeista kokemuksia asiakkailtamme

Varhaiskasvatuksen ammattilaisemme kuuntelevat ja keskustelevat aina mielellään perheiden ajatuksista ja huomioista arjestamme. Palautteen saaminen on tärkeää, jotta voimme kehittää toimintaamme jatkuvasti. Vuosittain toteutamme myös asiakaskyselyn, jossa pyydämme vanhemmilta palautetta.

Tutustu tämän vuoden asiakaskyselystä saamiimme asiakaspalautteisiin. Mukana on vanhempien kokemuksia eri painotteisista ja eri puolilla Suomea sijaitsevista päiväkodeistamme. Kun kiinnostut jostakin Pilke-päiväkodista, olet lämpimästi tervetullut tutustumaan arkeemme myös paikan päälle.

 

Liikuntapäiväkodit

Pilkkeellä on liikuntapäiväkoteja ympäri maata aina Helsingistä Ouluun. Liikuntapäiväkodissa lapset pääsevät nauttimaan liikunnan riemusta päivittäin, osana varhaiskasvatuksemme monipuolista ohjelmaa.

”Aiemmin emme ajatelleet, että päiväkodin painotuksilla olisi väliä. Mutta nyt huomaamme, että kaksivuotiaamme onkin valtavan innostunut liikunnasta ja on oppinut paljon syksyn aikana liikunta- ja laululeikkejä. Opettajat osaavat myös luovasti huomioida lasten toiveita osaksi toimintaa.”

– vanhemman palaute (Pilke Marjala, Joensuu)

”Ihanan henkilökohtainen ja lämmin suhtautuminen henkilökunnalla lapsiin, vanhempiin ja toisiinsa. Erityisen isot pisteet viikkokirjeelle ja valokuville, jotka tulevat joka perjantai.”

– vanhemman palaute (Pilke Nokia, Nokia)

”Täyden kympin hoitajat, jotka todella välittävät ja ovat mukana arjessa. Lapsi saa terveellistä ruokaa. Samoin tilat ovat viihtyisät. Olemme todella kiitollisia Taikapompun henkilökunnalle joka päivä!”

– vanhemman palaute (Pilke Taikapomppu, Helsinki)

 

Musiikkipäiväkodit

Pilkkeellä on myös musiikkipäiväkoteja eri puolilla Suomea. Musiikkipäiväkodissa monipuolinen musisointi on tiivis osa arkeamme. Näin vanhemmat kuvailevat kokemuksiaan Pilkkeen musiikkipäiväkodeista:

”Ihana päiväkoti, jonka kanssa yhteistyö on sujunut alusta asti mallikkaasti. Vanhempana minulla on tunne, että lapseni ovat turvallisessa ja rakastavassa ympäristössä, ja heidän tarpeet huomioidaan hyvin. Tiedonkulku on sujuvaa ja päivänkuulumiset kerrotaan kattavasti. Musiikkipainotteisuus näkyy lasteni arjessa vahvasti, ja se on ihana asia. Monet tunnetaidot, ja arjen uudet opit ovat tulleet Pilkkeen varhaiskasvatuksesta ja siitä on sekä lapset, että vanhemmat innoissaan. Olen suositellut päiväkotia monelle tuttavalleni, jotka miettivät päiväkotipaikkaa Sotkamossa.”

– vanhemman palaute (Pilke Pajupilli, Sotkamo)

”Ongelmia ratkotaan yhdessä vanhempien ja henkilöstön kesken. Päiväkodin henkilöstöltä saa hyviä vinkkejä lapsen ongelmien ratkomiseen tai lapsen tukemiseen myös kotona. Osana lapsen kasvatusta kokonaisvaltaisesti eikä vain hoideta päivää pois alta. Todella osaavaa henkilökuntaa, aidosti kiinnostuneita lapsista ja arvioi hyvin lapsia. Vinkkejä päivien ohjelmiin ottavat vastaan sekä antavat vinkkejä esim. pedagogisiin peleihin tabletilla pelattavaksi. Kuunnellaan niin lapsia sekä vanhempia. Nopeat vastaukset, kun kysyy asioita.”

– vanhemman palaute (Pilke Aurora, Kaarina)

 

Luontopäiväkodit

Luontopäiväkodissa lapset pääsevät leikkimään, liikkumaan ja oleskelemaan paljon luonnossa. Pilkkeen luontopäiväkodeissa lapset oppivat myös kestävää elämäntapaa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä lapsemme hoitoon ja yhteistyöhön päiväkodin kanssa. Vaikka sijainnillisesti päiväkoti ei ole meille ihanteellinen ja lähempää löytyisi toinen, emme kuitenkaan halua vaihtaa lähemmäksi, sillä lapsemme nauttii päivistään hoidossa ja voimme hyvin mielin luottaa hänet kyseisen yksikön hoitajien osaaviin käsiin.”

– vanhemman palaute (Pilke Virta, Keminmaa)

”Päiväkodissa on lämmin, lapsilähtöinen kasvatusilmapiiri, ja perushoivan ohella lapsemme emotionaaliset tarpeet on huomioitu hyvin. Tässä myös hoitajilla on yksilöllisesti suuri merkitys, ja kohdallemme on sattunut ihania, välittäviä ja osaavia hoitajia.”

– vanhemman palaute (Pilke Luonnossa kotonaan Sotkankoto, Helsinki)

 

Kielipäiväkodit (englanti)

Pilkkeellä on täysin englanninkielisiä päiväkoteja ja osassa päiväkotejamme puhutaan sekä suomea että englantia. Lapset omaksuvat englantia hiljalleen leikin ja toiminnan kautta, ja englantia puhuvat lapset ylläpitävät kielitaitoaan.

”Hienosti enkkupainotus näkyy arjessa ja juhliin ja erikoispäiviin on todella vaikuttavasti aina panostettu. Arvostan paljon vapaan leikin mahdollisuutta lapsille kaiken suunnitelmallisuuden ohella ja mielestäni tämä päiväkodissa on hyvässä tasapainossa.”

– vanhemman palaute (Pilke Smile, Kouvola)

”I really appreciate the staff’s friendliness towards the kids and parents and their super low turnover rate.”

– vanhemman palaute (Pilke Playschool Westend, Espoo)

 

Tiedepäiväkodit

Tiedepäiväkodit Pilkkeellä kannustavat lapsia tutkimaan ja ihmettelemään maailmaa ja erilaisia ilmiöitä. Lue alta vanhempien kokemuksia Pilke päiväkotien tiedepäiväkodeista.

”Pilke Taikasaari on päiväkoti, jonne lapsemme tulee iloisesti ja jonne hänet voi levollisin mielin jättää. Johtaja ja hoitajat sekä muu henkilökunta ovat aidosti kiinnostuneita lapsestamme, hänen kehityksestä ja hyvinvoinnista. Oman rikkauden arkeen tuo aidosti monitaustainen ja ammattitaitoinen henkilökunta (ml. harjoittelijat). Päiväkodissa on energinen ja positiivinen ilmapiiri, joka varmistaa lapsellemme sellaisen kasvuympäristön, jossa toivomme hänen päiviään viettävän.”

– vanhemman palaute (Pilke Taikasaari, Helsinki)

”Lapsista aidosti välittävä henkilökunta. Paljon tapahtumia ja virikkeitä lapsille. Ilo olla asiakkaana kun lapsi viihtyy niin hyvin!”

– vanhemman palaute (Pilke Hokaus, Tampere)

 

Taide- ja ilmaisupäiväkodit

Pilkkeen ilmaisu- ja taidepäiväkodeissa vahvistamme lasten luovuutta ja hyödynnämme monipuolisesti taiteita osana ohjelmaamme.

”Illusia on ihan paras päiväkoti ja on toiminut perheemme ilona ja valona kaikki nämä vuodet ollen myös tärkeä pilari onnistuneen arjen rakentamisessa. Suuret kiitokset jokaiselle Illusian ihmiselle ihan jokaisesta päivästä. Haikein mielin jätämme keväällä jäähyväiset koulutien alkaessa ensi syksynä…. <3”

– vanhemman palaute (Pilke Illusia, Vantaa)

”Olemme olleet todella tyytyväisiä päiväkodin toimintaan, tiloihin ja henkilökuntaan. Myös kaikki uudet työntekijät, sijaiset, harjoittelijat tuntuvat osaavilta ja mukavilta. Tuntuu että tässä päiväkodissa on työntekijöillä hyvä henki, se heijastuu positiivisesti lapsiin (ja sijaistavaan henkilöstöön) ja koko meihin perheisiin.”

– vanhemman palaute (Pilke Aarteiden Talo, Tuusula)

 

Kielipäiväkodit (ruotsi)

Pilkkeellä on ruotsinkielisiä päiväkoteja Espoossa, Turussa ja Vaasassa. Osassa päiväkoteja puhutaan yksinomaan ruotsia ja osassa sekä suomea että ruotsia. Tällaisia kokemuksia vanhemmilla on ruotsinkielisistä Pilke-päiväkodeista:

”Vi är jättenöjda med Äppelbo, underbar personal och fin, mångsidig verksamhet.”

– vanhemman palaute (Pilke Äppelbo, Turku)

”Det känns bra att lämna barnet på dagis på morgonen. Vi föräldrar lämnar barnen vid dörren och ska inte gå in pga Corona, men trots att det är ett stort antal barn känns det så personligt tack vare personalen. Personalen på daghemmet ser verkligen barnen och oss föräldrar. Det är viktigt att lyfta fram personalen som gör ett värdefullt och uppskattat arbete med att sköta om, vårda, fostra, trösta, lära, påverka, uppmuntra barnen.”

– vanhemman palaute (Pilke Kolibridalen, Vaasa)

 

Tervetuloa seuraamaan arkeamme

Saat lisää tietoa Pilkkeen yksityisten päiväkotien painotuksista sivuiltamme. Meillä on paljon myös päiväkoteja ilman varsinaista painotusta ja näissä päiväkodeissamme lapset iloitsevat ja oppivat uutta niin liikunnan, musiikin, luontoseikkailuiden kuin muiden riemukkaiden aktiviteettien parissa.

Pilkkeellä on lisäksi montessoripäiväkodit Espoossa ja Oulussa. Lue lisää, mitä montessori tarkoittaa ja miten se näkyy päiväkodin arjessa.

Etsi lähimmät Pilke-päiväkotisi ja tutustu vinkkeihimme päiväkotipaikan hakemiseen. Voit myös kysellä tuttavapiiristäsi Pilke päiväkodeista kokemuksia. Kun löydät perhettäsi kiinnostavan päiväkodin, ota yhteyttä ja tulkaa tutustumaan ja seuraamaan arkeamme paikan päälle!

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 6/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Varhaiskasvatus kesällä sekä varautuminen helteisiin.
Lue lisää
Pilke korjannut Lappeenrannan päiväkoti Tirikan toimintaa
Pilke tiedottaa
Yle kertoo sivuillaan olevassa jutussa, että Lappeenrannassa toimiva päiväkoti Pilke Tirikka on saanut huomautuksen Etelä-Suomen aluehallintovirastolta. Annetun huomautuksen mukaan päiväkodissa ei ollut riittävästi kelpoisuusvaatimukset täyttävää henkilökuntaa 13 päivänä kello 15.30 jälkeen viiden viikon tarkastelujakson aikana. Tarkastelujakso on sijoittunut aikavälille 11.9.-21.11.2023. Lain mukaan varhaiskasvatuksen henkilöstömitoitusta seurataan koko päiväkodin tasolla päivittäin. Mitoituksesta voi poiketa hetkellisesti. Pilke Tirikassa on ollut viime syksynä hetkellisiä ylityksiä iltapäivisin klo 15.30 jälkeen.
Lue lisää
Playschool Lehtisaari: Lämminhenkinen ja yhteisöllinen päiväkoti lähellä kaikkea
Artikkelit
Englannin kieltä, monikulttuurista varhaiskasvatusta - ja ihan tavallista, turvallista, aktiivista päiväkotielämää lähialueen palveluja ja ympäröivää luontoa luonnollisesti hyödyntäen. Lue artikkelistamme, mitä Pilke Playschool Lehtisaaren johtaja Maria Kajanus kertoo päiväkoden arjesta.
Lue lisää