Hae päiväkotipaikkaa

Pilke liikuntapäiväkoti Laajalahti

Päiväkodissa on tilaa
schedule
Aukioloajat
Ma–Pe klo 6.30–18 (tarpeen mukaan)
favorite
Ryhmät

Joutsenet (1-2v.) puh. 045 7734 8568
Harakat (3v.) puh. 044 7147 993
Hippiäiset puh. 040 584 1487
Peipot puh. 040 357 5308
Tikat puh. 040 184 6301

laajalahti@pilkepaivakodit.fi

euro_symbol
Hinnat

Päiväkodissamme on käytössä Espoon kaupungin palveluseteli. Lue lisää tästä!

Asiakasmaksu on 1.8.2022 alkaen korkeimmillaan 315 €/kk Espoon palvelusetelillä. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Päiväkoti on mukana Espoon kaupungin 5-vuotiaiden lasten maksuttoman 20 viikkotunnin varhaiskasvatuksen kokeilussa. Kysy lisää päiväkodin johtajalta.

family_restroom
Daisy Family

Kodin ja päiväkodin välisenä viesti- ja tiedotuskanavanamme toimii Daisy. Viestimme Daisyn kautta mm. päiväkodin tapahtumista ja kuulumisista.

Perheet ilmoittavat Daisyn kautta mm. hoitoaikavaraukset ja poissaoloilmoitukset.

Pilke DaisyFamily
weight
Painotus

Iloinen liikuntapäiväkoti Laajalahdessa

Pilke liikuntapäiväkoti Laajalahti avasi ovensa tammikuussa 2017. Päiväkotimme avarissa tiloissa lapsilla on tilaa liikkua ja leikkiä mielin määrin, mutta tilat antavat mahdollisuuden myös hiljaisiin ja rauhallisiin pienryhmäleikkeihin. Päiväkodissa on mahdollisuus myös esiopetukseen. Kysy lisää päiväkodin johtajalta.

Monipuolista liikunnan riemua

Päiväkodin tavoitteena on liikunnan riemun ja liikunnallisen elämäntavan löytäminen. Liikuntapainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa esimerkiksi retkeilynä, päivittäisinä pihaleikkeinä, viikoittaisina liikunnallisina musiikkihetkinä ja ohjattuina liikuntatuokioina. Kokeilemme myös monipuolisesti erilaisia liikuntalajeja esimerkiksi uintia, nassikkapainia ja pyöräilyä. Päiväkodissa on myös mahdollisuus osallistua Espoon tanssiopiston tarjoamaan taiteenperusopetukseen.

Pilke liikuntapäiväkoti Laajalahti - Näin löydät meille!
Kivennavantie 21
02130 ESPOO Suomi
Ota yhteyttä

Tervetuloa liikuntapäiväkoti Laajalahteen – päiväkodin johtajan terveiset.

Olen Sari Mononen ja päiväkodin johtaja Laajalahden, Playschool Laajalahden ja Tuulikellon Pilke-päiväkodeissa. Päiväkodin johtajan pestissä olen ollut vuodesta 2011 lähtien ja Laajalahdessa tammikuusta 2017. Valmistuin lastentarhanopettajaksi vuonna 1994 ja edelleen olen iloinen ja ylpeä ammatistani. Olen työ ohella opiskellut kasvatustieteen maisteriksi, ja sen lisäksi suorittanut useita erilaisia johtajuuskoulutuksia mm. Helsingin yliopiston kasvatus- ja opetusalan aineopinnot, johtamisen erikoisammattitutkinnon muutamia mainitakseni. Olen ikuinen opiskelija ja tällä hetkellä johtajuusopintoni painottuvat positiivisuuteen ja hyvinvointiin.


Varhaiskasvatus tarjoaa lapselle innovatiivista, aktiivista oppimista, jossa sosiaaliset taidot ja vuorovaikutus ovat keskiössä, positiivisen kasvatuksen keinoin rajoja ja rakkautta tarjoten. Jokainen lapsi kohdataan yksilönä ja hänelle annetaa mahdollisuus tulla kuulluksi ja osalliseksi häntä koskevissa asioissa. Lapsen tarjotaan kokemus omien kykyjen riittävyydestä, merkityksellisyydestä sekä vastuun saamisesta yhteisössä. Minusta lapsi on aktiivinen, utelias tiedon rakentaja, joka aktiivisesti osallistuu oppimisprosessiin vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa. Lapsen tulee saada kasvaa turvallisessa, myönteisiä tunnekokemuksia tarjoavassa varhaiskasvatuksessa, jossa oppiminen on hauskaa.


Meidän päiväkodeissa toiminta tapahtuu pienryhmissä. Toimintaa suunnitellaan jaksoissa varhaiskasvatuksen tavoitteiden mukaisesti. Teemme viikoittain retkiä lähiympäristöön ja painotamme liikunnallisuutta toiminnoissamme. Myös musiikki, kädentaidot ym. kuuluvat viikoittaiseen arkeemme. Me annamme lapsille mahdollisuuden kehitykseen ja oppimiseen rakastavassa ja turvallisessa seurassa. Annamme lapsille, joka päivä mahdollisuuden pitkäkestoiseen leikkiin ja toimintaan, tarjoten juuri hänelle suunniteltua ja sopivaa toimintaa.


Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan meihin!

Lähiluonnossa retkeillään ahkerasti


Päiväkotimme laajalta pihalta löytyy kiipeilytelineitä ja hiekkakenttiä monenlaisiin leikkeihin. Pihalla kasvaa jopa omia mustikanvarpuja ja herukkapensaita. Heti portin toiselta puolelta alkaa metsä, jota hyödynnämme viikoittain. Lähiympäristöstämme löytyy myös asukaspuisto, luontotalo, merenranta sekä lintutorni. Laajalahden ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet lasten kanssa lähiluonnossa retkeilyyn.

Monipuolista toimintaa varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti


Päiväkodin toimintaan kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten lauluhetket, teatteriesitykset, askartelu- ja maalaustuokiot lepohetkiä unohtamatta. Arjen pedagogiikka on läsnä päiväkodin joka hetkessä. Se on yhdessä pysähtymistä ja asioiden ihmettelyä; herneiden laskemista salaatin seasta ja väreillä leikittelyä maalatessa. Arvostamme jokaista kiireetöntä hetkeä, jonka saamme viettää keskustellen, leikkien ja höpsötellen; maailmaa yhdessä tutkien.

Enkkukerhoa päiväkotilapsille


Pilke Laajalahdessa toimii Kielikoulu Maston järjestämä enkkukerho 3-6-vuotiaille lapsille. Enkkukerho järjestetään päiväkotipäivän aikana  ja englannin kerhoissa hyödynnetään laadukkaita ja pedagogisesti huolella suunniteltuja digitaalisia työkaluja.

Kielikoulu Mastossa uskotaan vahvasti, että vieraiden kielten opiskelu kannattaa aloittaa mahdollisimman varhain – lukuisat tutkimukset puoltavat varhaiskasvatusikää sopivaksi aloitusiäksi, sillä tuolloin lasten motivaatio ja herkkyys vieraan kielen oppimiseen on korkeimmillaan.

“Autan lapsia kasvamaan lempeyden voimalla”

Lempeyden voima on se voima, joka auttaa lapsia kasvamaan, kantaa yli isojen ja pienten haasteiden ja auttaa harmituksen keskellä löytämään oikeat sanat lohdutukseen. Parasta minun työssäni on, kun saan auttaa lapsia oppimaan uutta. Näen heidän kasvavan ja tunnen, että olen heille tosi tärkeä aikuinen.

Varhaiskasvatuksen opettaja
Karla, Helsinki

Pilke liikuntapäiväkoti Laajalahti - Asiakasperheidemme kokemuksia

Parasta päiväkodissa on toiminnallisuus ja metsäretket. Lisäksi on ihanaa, että päivän touhuista tulee aika ajoin kuvia ja videoita. On kiva nähdä omaa pienokaista myös näin virtuaalisesti päivän aikana. Lämmin kiitos tästä toimintatavasta.
Parasta päiväkodissa on lastemme ryhmien ihanat opettajat ja vakiohoitajat sekä päiväkodin johtaja! Hienoa on myös harrastusmahdollisuudet päiväkotipäivän aikana, eli siis tanssitunnit ja enkkukerho.
Pätevät kasvattajat, lämmin ja iloinen ilmapiiri, aito halu tukea lasten kehitystä, hyvä pedagoginen toiminta, jossa lapsen aloitteet huomataan
My child likes going there and enjoys his time. The location is very convenient for us parents and we trust he’s in good hands there.

Päiväkotimme asiakasperheet antavat meille arvosanan

Pilke-päiväkotien asiakastyytyväisyyskysely 2024: "Olen tyytyväinen lapseni saamaan varhaiskasvatukseen” (asteikko 1–5, jossa 5 on paras).
favorite
4,4/5

Tervetuloa tutustumiskäynnille päiväkotiimme!

Tutustumiskäynnillä pääset kurkistamaan päiväkotimme arkeen, tiloihin ja toimintaan.

Samalla tutustumme puolin ja toisin, vastaamme kysymyksiisi ja kerromme tarkemmin päiväkotiin hakemisesta ja sen aloituksesta.

Voit myös tehdä suoraan päiväkotihakemuksen meille. Olemme silloin 2 arkipäivän sisällä yhteydessä sinuun, ja sovitaan tarkemmin jatkosta.

Ohjaamme lempeästi opintielle

Meidän tehtävämme Pilke-päiväkodeissa on luoda olosuhteet, jossa lapset oppivat tietojen ja taitojen lisäksi kohtaamaan koko maailman hyväntahtoisesti ja lempeydellä.

Pilkkeen varhaiskasvatuksen käsikirjaan, eli Pilke-aapiseen olemme koonneet tietopaketin päiväkotiemme toiminnasta.

Usein kysyttyä

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina päiväkodin ja ryhmien koon ja tavoitteiden mukaisesti. Tämä on tyypillinen päiväkotipäivän esimerkkiaikataulu. Tarvittaessa saat tarkemmat tiedot aikataulusta ja/tai ohjelmasta päiväkodin johtajalta.
schedule

6–7

Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa!
Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.

schedule

8–8.30

Aamupalan aika.

schedule

8.30–11

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

n. 11.15

Lounas ja päivälepo. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika.

schedule

n. 14.00

Välipala

schedule

14.30

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

17–18

Päiväkodin ovet sulkeutuvat, ja sanomme kiitos päivästa ja näkemiin. Huomiseen!

Hae päiväkotipaikkaa

Hae päiväkotipaikkaa tästä

Hae päiväkotipaikkaa täältä

Päiväkodin johtaja Sari Mononen

Vastaan mielelläni kaikkiin päiväkotiimme liittyviin asioihin ja kysymyksiin: tutustumiskäynnit, vapaat paikat, päiväkotihakemukset, asiakassopimukset ja niiden muutokset, laskutusasiat, asiakaspalaute jne.