Päiväkotipaikan hakeminen

Vinkkejä vanhemmille: mitä on hyvä tietää ensimmäistä päiväkotipaikkaa hakiessa

Oletko hakemassa päiväkotipaikkaa lapsellesi?

Päiväkotitaipaleen aloitus on iso askel pienen lapsen elämässä, ja usein se jännittää koko perhettä.

Me Pilkkeellä haluamme kohdata lapsesi aidosti ja ottaa huomioon hänen yksilölliset taitonsa sekä kiinnostuksensa. Teemme ryhmäkasvatuksesta niin yksilöllistä kuin se voi olla.

Tälle sivulle olemme koonneet tietoa ensimmäisen päiväkotipaikan hakemisesta ja varhaiskasvatuksen aloittamisesta Pilkkeen päiväkodeissa.

Jos et löydä vastausta etsimääsi kysymykseen, ole meihin yhteydessä!

Pilkkeellä tehdään maailman tärkeintä työtä, lempeyden voimalla.

Ohjaamme lempeästi opintielle

Meidän tehtävämme on luoda olosuhteet, jossa lapset oppivat tietojen ja taitojen lisäksi kohtaamaan koko maailman hyväntahtoisesti ja lempeydellä.

Tarjoamme innovatiivista, aktiiviseen oppimiseen ja ammattitaitoiseen opetukseen perustuvaa varhaiskasvatusta kaikissa päiväkodeissamme ympäri Suomen.

Monissa päiväkodeissamme on mahdollisuus valita myös eri tavoin painotettua varhaiskasvatusta: kielet, luonto, liikunta, musiikki, tiede, taide ja ilmaisu.

Löydä lähin Pilke-päiväkoti

Päiväkoteja on kunnallisia ja yksityisiä, kuten Pilke-päiväkodit.

Jokainen perhe voi itse valita, mihin päiväkotiin ensisijaisesti hakee.

Oman kunnan tai kaupungin verkkosivuilta löydät myös paljon tietoa päiväkodeista ja varhaiskasvatuksesta sekä paikan hakemisesta.

Mikä on yksityisen ja kunnallisen päiväkodin ero?

Varhaiskasvatuksen tavoitteet ja toiminnan laadun mittarit, kuten henkilöstömitoitus ja kelpoisuusvaatimukset, ovat kaikille päiväkodeille samoja niin yksityisellä kuin kunnallisellakin alalla. Kaikki Suomessa työskentelevät varhaiskasvatusalan ammattilaiset koulutetaan samojen opetussuunnitelmien mukaisesti, samoissa oppilaitoksissa.

Yksityisten päiväkotien laatua seurataan ja valvotaan aivan samalla tavalla kuin kunnallisenkin varhaiskasvatuksen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kunta tekee valvonta-, ohjaus- ja auditointikäyntejä Pilkkeen päiväkodeissa. Päiväkodeissa tehdään myös omavalvontasuunnitelma, jota päivitetään vuosittain ja lasten huoltajat voivat tutustua siihen omassa päiväkodissaan.

Yksityinen päiväkoti vaihtoehtona

Suomessa toimii satoja yksityisiä päiväkoteja, joissa hoidetaan ja kasvatetaan kymmeniä tuhansia lapsia joka päivä. Yksityiset toimijat ovat olleet tärkeä osa suomalaista varhaiskasvatusta aina sen alkuvaiheista 1800-luvulta alkaen.

Yksityiset päiväkodit pystyvät joustavasti palvelemaan perheitä esimerkiksi tarjoamalla painotettua varhaiskasvatusta. Pilkkeellä painotuksia ovat kielet, tiede, luonto, liikunta, musiikki, taide ja ilmaisu.

Me Pilkkeellä haluamme kehittää toimintaamme jatkuvasti vastaamaan perheiden arjen tarpeisiin. Kehitämme pedagogiikkaa ja innovatiivisia uusia palveluja.

Mitä yksityinen päiväkotipaikka maksaa?

Kaikissa kunnallisissa ja yksityisissä päiväkodeissa varhaiskasvatuksesta peritään asiakasmaksu. Se määräytyy perheen koon, vanhempien tulojen ja lapsen hoitopäivän pituuden mukaan. Yksityisen päiväkodin hinta ei välttämättä ole yhtään sen kalliimpi kuin kunnallinenkaan.

Perheitä tuetaan kahdella eri tavalla yksityisen päiväkodin asiakasmaksuissa. Suurin osa kunnista hyödyntää varhaiskasvatuksen palveluseteliä päiväkodin maksujen kattamisessa. Jos omassa kotikunnassasi ei ole tarjolla palveluseteliä, perhe voi hakea Kelan myöntämää yksityisen hoidon tukea. Lisäksi joissain kunnissa maksetaan erillistä kuntalisää.

Lue lisää yksityisen varhaiskasvatuksen tukivaihtoehdoista

Usein kysyttyä yksityisistä päiväkodeista

Autan lapsia kasvamaan lempeyden voimalla

Lempeyden voima on se voima, joka auttaa lapsia kasvamaan, kantaa yli isojen ja pienten haasteiden ja auttaa harmituksen keskellä löytämään oikeat sanat lohdutukseen.

Parasta minun työssäni on, kun saan auttaa lapsia oppimaan uutta. Näen heidän kasvavan ja tunnen, että olen heille tosi tärkeä aikuinen.

Karla
varhaiskasvatuksen opettaja, Helsinki

Millaista on arki Pilkkeen päiväkodeissa?

Kaikissa Pilke-päiväkodeissa on sama pilkeläinen tapa toimia: lapselle tarjotaan hyvä päivä aktiiviseen oppimiseen perustuvan, laadukkaan varhaiskasvatuksen parissa, syliä ja turvaa unohtamatta.

Päiväkodeissamme lapsilla on mahdollisuus oppia, ihmetellä, kysellä, leikkiä ja kasvaa – turvallisen ja luotettavan aikuisen seurassa. Meille on tärkeää, että henkilökunnallamme on aikaa kohdata lapsi ja perheet aidosti ja yksilöllisesti.

Uskomme, että näissä artikkeleissamme hyvän päivän tekijämme tuovat esille käsinkosketeltavasti päiväkotiemme arkea. Päiväkotiemme toimintaan tutustuu parhaiten paikan päällä – tervetuloa!

Lue lisää, ja tervetuloa tutustumiskäynnille!

Usein kysyttyä päiväkodin arjesta

Näin löydät sopivan päiväkodin

Ennen hakupäätöksen tekemistä voit tutustua alueellasi oleviin Pilkkeen päiväkoteihin ja niiden toimintaan hyödyntämällä sivuillamme olevaa karttahakua. Tutustu myös lapsiperheiden kokemuksiin Pilke päiväkodeista.

Pilke-päiväkodit tarjoavat erilaisia painotteisuuksia päiväkodista riippuen. Päiväkotiemme painotuksia ovat kielet, tiede, luonto, liikunta, musiikki, taide ja ilmaisu – lue tästä lisää painotteisuuksista.

Olet erittäin lämpimästi tervetullut tutustumaan päiväkoteihimme ennen paikan hakemista. Voit olla yhteydessä päiväkodin johtajaan tapaamisen sopimiseksi.

Päiväkotien johtajien nimet ja yhteystiedot löydät kunkin päiväkodin omalta sivulta.

Näin teet päiväkotihakemuksen Pilke-päiväkotiin

Jokaisen Pilke-päiväkodin omalta sivulta löydät tarkemmat tiedot hakemiseen liittyen.

Päiväkotihakemuksen täytät nopeasti ja helposti vain muutamassa minuutissa verkossa. Hakemukseen ei tarvita mitään liitetiedostoja, hakemuslomakkeella kysytään:

  • lapsen tiedot
  • yhteystiedot
  • huoltajan/huoltajien tiedot
  • hoidon tarve (kokoaikainen, osa-aikainen, esiopetus, jokin muu)
  • toivottu aloituspäivä
  • lisätiedot (allergiat ja muut lisätoiveet ja -huomiot).

Saat sähköpostiisi kuittauksen lähetettyäsi hakemuksen.
Päiväkodin johtaja on sinuun yhteydessä 2 arkipäivän kuluessa.
Hakemuksen lähettäminen ei vielä sido mihinkään. Teemme palvelusopimuksen, kun päätät ottaa tarjotun päiväkotipaikan vastaan.

Usein kysyttyä päiväkotiin hakemisesta

Se mikä tekee päiväkodista ja sen toiminnasta varhaiskasvatusta on suunnitelmallisuus, pedagoginen toiminta, arviointi ja kehittäminen.

Mirka Laaksonen
Pilke-päiväkotien varhaiskasvatusjohtaja

Mikä ero on päivähoidolla ja varhaiskasvatuksella?

Varhaiskasvatus on uudehko sana, jota on alettu käyttää vuoden 2016 varhaiskasvatuslain uudistamisen jälkeen. Sitä ennen puhuttiin päivähoidosta.

Varhaiskasvatuksella tarkoitetaan lapsen suunnitelmallista ja tavoitteellista kasvatuksen, opetuksen ja hoidon muodostamaa kokonaisuutta, jossa painottuu erityisesti pedagogiikka.

Varhaiskasvatustoiminta kuuluu kunnissa opetustoimen alaisuuteen, aiemmin taas päivähoito oli sosiaalitoimen osa. Aivan pienillä lapsilla hoivan ja hoidon merkitys hyvän päivän luomisessa on kaikkein tärkeintä, mutta lapsen kasvaessa varhaiskasvatuksessa saavat painoa myös opetus ja kasvatus.

Teemme työtämme koko sydämellä

Pilkkeellä tehdään maailman tärkeintä työtä, lempeyden voimalla.

Suomessa varhaiskasvatuslaki määrää siitä, millainen henkilöstömitoitus kaikissa päiväkodeissa tulee olla ja millaiset koulutusvaatimukset henkilökunnalla on.

Pilkkeen työntekijät pitävät hyvää huolta lapsista, ja meidän tehtävämme yrityksenä on pitää hyvää huolta työntekijöistämme. Pilkkeellä päiväkotien työt on jaettu varhaiskasvatuksen opettajien, varhaiskasvatuksen hoitajien, päiväkoti-huoltajien ja johtajien kesken niin, että kaikilla on aikaa keskittyä omaan työhönsä ja tehdä se niin hyvin kuin mahdollista.

Ota yhteyttä lähimpään Pilke-päiväkotiin!

Hae päiväkotipaikkaa lapsellesi Pilke-päiväkotiin!

Täytä hakemus tästä

Kysy lisää!

Kysy lisää!
Mitä sinä haluaisit tietää tai kysyä? Asiakkuusjohtajamme Riikka Mattsson työskentelee Vantaan toimistollamme, ja hän auttaa mielellään.