Hae päiväkotipaikkaa

Pilke musiikkipäiväkoti Norppa

Päiväkodissa on tilaa
schedule
Aukioloajat
Ma–Pe klo 6-17:30(tarpeen mukaan)
favorite
Ryhmät

Popparit (alle 3v.) puh. 040 457 8992
Punkkarit (alle 3v.) puh. 040 457 8994
Hopparit (2-4v.) puh. 040 457 8993
Rokkarit (3-5v.) puh. 040 193 7631

euro_symbol
Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

family_restroom
Daisy Family

Kodin ja päiväkodin välisenä viesti- ja tiedotuskanavanamme toimii Daisy. Viestimme Daisyn kautta mm. päiväkodin tapahtumista ja kuulumisista.

Perheet ilmoittavat Daisyn kautta mm. hoitoaikavaraukset ja poissaoloilmoitukset.

Pilke DaisyFamily
weight
Painotus

Pilke musiikkipäiväkoti Norppa Uus-Lavolassa

Musiikkipäiväkoti Norppa tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta ja esiopetusta lämminhenkisessä päiväkodissa Uus-Lavolassa.

 

Laulamista, soittamista ja loruilua

Musiikkipainotteisen päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen. Musiikkipainotteisuus toteutuu arjessa muun muassa laulamisena, soittamisena, musiikin kuunteluna, loruiluna, improvisointina, liikkumisena ja tanssimisena.

 

Monipuolista toimintaa varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti

Toimintaamme kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten retkeilyt, teatteriesitykset, askartelu- ja maalaustuokiot lepohetkiä unohtamatta. Arjen pedagogiikka on myös läsnä joka hetkessä. Se on yhdessä pysähtymistä ja asioiden ihmettelyä; herneiden laskemista salaatin seasta ja väreillä leikittelyä maalatessa.

Arvostamme jokaista kiireetöntä hetkeä, jonka saamme viettää keskustellen, leikkien ja höpsötellen; maailmaa yhdessä tutkien. Kannustamme lapsia yrittämään parhaansa sekä ymmärtämään ihmisten moninaisuutta. Heistä kasvaa hiljalleen itsenäinen toimijoita, jotka luotavat taitoihinsa ja uskaltavat unelmoida!

 

Tutustu päiväkodin Oiva-raportiin täältä.

 

Pilke musiikkipäiväkoti Norppa - Näin löydät meille!
Minkinkatu
53850 LAPPEENRANTA Suomi
Ota yhteyttä

Johtajan terveiset musiikkipäiväkoti Norpasta!

Olen Sonja Lyyra, ja toimin päiväkodin johtajana Pilke Norpassa. Minua on kuvattu sanoilla “räväkkä ja puhelias energiapaketti”, ja ne kuvaavatkin minua sekä kasvattajana, johtajana että ihmisenä. Koulutukseltani olen sosionomi, ja olen erikoistunut opinnoissani varhaiskasvatukseen. Opintojeni aikana suoritin työharjoitteluja päiväkodin lisäksi erityislasten hoivakodissa sekä lastensuojelulaitoksessa.

Vapaa-aikani kulutan pitkälti musiikin sekä liikunnan parissa. Laulaminen sekä kuorossa että yksin, on ollut minulle rakas harrastus pienestä lapsesta lähtien, ja musiikkipainotteisessa päiväkodissa työskentely onkin ollut erittäin antoisaa aikaa. Ulkoilen vuodenajasta riippumatta mielelläni, ja kuntosalilla käynti rytmittää viikkojani. Lukiossa kävin ilmaisutaidon linjan, ja minulla onkin 11 vuoden tiivis kokemus teatterista harrastajanäyttelijän roolissa. Teatteritaustasta olen saanut paljon eväitä ja ideoita myös päiväkodissa lasten kanssa työskentelyyn.

Olen löytänyt tieni Pilkkeelle vuonna 2020 opintojeni viimeiseen harjoitteluun, ja tällä hetkellä työskentelen ryhmässä toimivana johtajana. Rakastan lasten kanssa työskentelyä, ja toimistossa työskentely tuo työhön kaipaamaani vaihtelua sekä monipuolista sisältöä. Ensimmäinen kokemukseni päiväkodissa työskentelystä oli yläasteen tutustuminen työelämään-harjoittelu, jonka suoritin pienessä päiväkodissa kotipaikkakunnallani. Harjoittelun jälkeen muistan ajatelleeni, että jonain päivänä minäkin haluan työskennellä päiväkodissa. Kun mahdollisuus tähän opintojen jälkeen avautui, oli sanomattakin selvää, että siihen on tartuttava.

Lasten kanssa työskennellessäni tuon arkeen palasia jokaiselta oppimisen alueelta. Lasten osallisuus on kantava teema kaikessa toiminnassa, ja oppimisympäristön tulee olla turvallinen sekä leikkiin houkutteleva. Perheiden kanssa tehtävä kasvatusyhteistyö sekä toimiva työyhteisö ovat mielestäni laadukkaan pedagogiikan tärkeimmät kulmakivet.

Norppa on musiikkipainotteinen päiväkoti, ja musiikki on vahvasti integroitu arkeemme. Musiikki on mukanamme esimerkiksi leikkihetkillä, pukeutumistilanteissa sekä siirtymätilanteissa. Ryhmätilasta siirrytäänkin usein ruokailutilaan laulamalla lastenlauluja kävelyn tahtiin. Lisäksi Norpassa järjestetään joka kuukausi koko päiväkodin yhteinen musiikkihetki, sekä useita viikoittaisia ryhmien omia musiikkihetkiä. Päiväkodissamme on lisäksi kiertävät musakärrit, jotka on lastattu täyteen soittimia lasten vapaaseen musisointiin. Tervetuloa tutustumaan!

“Lempeys saa lapsen tuntemaan, että hän on tärkeä”

Lempeys on minulle sitä, että saan lapsen ymmärtämään ja tuntemaan, että hän on tärkeä, arvokas ja hyväksytty. Päiväkodissa harjoittelemme yhdessä joka päivä arjen tunnetaitoja ja jaamme kehuja. Parasta on, kun saan lapsilta aidon ja välittömän palautteen – kaikki ne ihanat halihetket ja oppimisen ilo, joka näkyy heti lasten kasvoilta.

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja
Oona, Hämeenkyrö

Pilke musiikkipäiväkoti Norppa - Asiakasperheidemme kokemuksia

Lämmin suhtautuminen lapsiin. Lapsi pitää päiväkodin aikuisista ja luottaa heihin. Lapsi tulee kotiin tyytyväisenä.
Positiivinen ilmapiiri, iloiset ja mukavat työntekijät. Paljon lauluja ja musiikkia ja muuta kivaa tekemistä lapsille. Työntekijät tuntuvat välittävän lapsista aidosti.
Reipas ja aktiivinen toiminta, jossa kaikki pääsevät osallistumaan. Viikko-ohjelmassa on sopivasti vaihtelua, kuitenkaan tuttuja rutiineja unohtamatta.
Päiväkodista ei välity kiireen tuntu ja hoitajilla tuntuu olevan hyvin aikaa kohtaamisille, niin lasten kuin vanhempienkin. Lisäksi päiväkodissa on aina tervetullut tunnelma ja vuorovaikutteisuus ja hyvä lämmin tunnelma välittyy myös yli ryhmien ja hoitajien kesken.

Päiväkotimme asiakasperheet antavat meille arvosanan

Pilke-päiväkotien asiakastyytyväisyyskysely 2024: "Olen tyytyväinen lapseni saamaan varhaiskasvatukseen” (asteikko 1–5, jossa 5 on paras).
favorite
4,6/5

Tervetuloa tutustumiskäynnille päiväkotiimme!

Tutustumiskäynnillä pääset kurkistamaan päiväkotimme arkeen, tiloihin ja toimintaan.

Samalla tutustumme puolin ja toisin, vastaamme kysymyksiisi ja kerromme tarkemmin päiväkotiin hakemisesta ja sen aloituksesta.

Voit myös tehdä suoraan päiväkotihakemuksen meille. Olemme silloin 2 arkipäivän sisällä yhteydessä sinuun, ja sovitaan tarkemmin jatkosta.

Ohjaamme lempeästi opintielle

Meidän tehtävämme Pilke-päiväkodeissa on luoda olosuhteet, jossa lapset oppivat tietojen ja taitojen lisäksi kohtaamaan koko maailman hyväntahtoisesti ja lempeydellä.

Pilkkeen varhaiskasvatuksen käsikirjaan, eli Pilke-aapiseen olemme koonneet tietopaketin päiväkotiemme toiminnasta.

Usein kysyttyä

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina päiväkodin ja ryhmien koon ja tavoitteiden mukaisesti. Tämä on tyypillinen päiväkotipäivän esimerkkiaikataulu. Tarvittaessa saat tarkemmat tiedot aikataulusta ja/tai ohjelmasta päiväkodin johtajalta.
schedule

6–7

Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa!
Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.

schedule

8–8.30

Aamupalan aika.

schedule

8.30–11

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

n. 11.15

Lounas ja päivälepo. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika.

schedule

n. 14.00

Välipala

schedule

14.30

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

17–18

Päiväkodin ovet sulkeutuvat, ja sanomme kiitos päivästa ja näkemiin. Huomiseen!

Tervetuloa päiväkotiimme!

Päiväkotihakemuksen voi tehdä milloin. Hakemus ei vielä sido mihinkään. Olemme sinuun yhteydessä 2 arkipäivän sisällä.

Hae päiväkotipaikkaa tästä

Haluatko tehdä päiväkotihakemuksen?

Hakemuksen teet helposti ja nopeasti verkossa, eikä se vielä sido mihinkään. Päiväkotihakemuksen voi myös jättää jonoon. Olemme sinuun yhteydessä 2 arkipäivän sisällä, ja sovitaan silloin jatkosta.

Päiväkodin johtaja Sonja Lyyra

Vastaan mielelläni kaikkiin päiväkotiimme liittyviin asioihin ja kysymyksiin: tutustumiskäynnit, vapaat paikat, päiväkotihakemukset, asiakassopimukset ja niiden muutokset, laskutusasiat, asiakaspalaute jne.