Hae päiväkotipaikkaa

Pilke korjannut Lappeenrannan päiväkoti Tirikan toimintaa

Pilke tiedottaa
eyeglasses
Lukuaika: 2 min
calendar_month
30.05.2024

Yle kertoo sivuillaan olevassa jutussa, että Lappeenrannassa toimiva päiväkoti Pilke Tirikka on saanut huomautuksen Etelä-Suomen aluehallintovirastolta. Annetun huomautuksen mukaan päiväkodissa ei ollut riittävästi kelpoisuusvaatimukset täyttävää henkilökuntaa 13 päivänä kello 15.30 jälkeen viiden viikon tarkastelujakson aikana. Tarkastelujakso on sijoittunut aikavälille 11.9.-21.11.2023.

Lain mukaan varhaiskasvatuksen henkilöstömitoitusta seurataan koko päiväkodin tasolla päivittäin. Mitoituksesta voi poiketa hetkellisesti. Pilke Tirikassa on ollut viime syksynä hetkellisiä ylityksiä iltapäivisin klo 15.30 jälkeen.

Pilkkeen aluejohtaja Sanna Slip pahoittelee tilannetta syvästi.

– Valitettavasti viime syksynä on ollut päiviä, jolloin meillä on ollut tilapäisesti liian vähän henkilöstöä iltapäivisin, Slip sanoo.

Sanna Slipin mukaan tänä vuonna tilanne on kehittynyt parempaan suuntaan, ja nyt henkilöstöä on Pilke Tirikassa tasaisesti aamusta iltapäivään. Tämä on varmistettu muun muassa sillä, että työvuoroja on vaihdettu, työvuorokiertoa on muokattu aiempaa paremmin toimivaksi ja lastenhoitoaikavarauksia on katsottu aiempaa tarkemmin.

– Me olemme Pilke Tirikassa entistä tarkempia ryhmien muodostamisessa, jotta kasvattajat ja lapset jakautuvat paremmin talon sisällä. Näin pysymme kaikissa tilanteissa lain vaatimissa mitoituksissa, joita meidän tietenkin kuuluu seurata.

Haluamme aina toimia avoimesti ja tehdä yhteistyötä meitä valvovien viranomaisten kanssa sekä toteuttaa toimintaamme laadukkaasti, lapsen etu huomioiden. Toukokuusta alkaen kaikkien Pilke-päiväkotien ilmoitustauluilla on viestitty perheille kuluvan päivän aikuisten ja lasten suhdeluku.

Pilke Tirikassa ei ole nyt päiväkodin johtajaa, vaan aluejohtaja Sanna Slip toimii väliaikaisesti johtajana sillä aikaa, kun päiväkotiin rekrytoidaan uutta johtajaa.

Lisätietoja:

Nina Kajava operatiivinen johtaja
p. 050 555 8441
nina.kajava@pilkepaivakodit.fi

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 6/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Varhaiskasvatus kesällä sekä varautuminen helteisiin.
Lue lisää
Pilke korjannut Lappeenrannan päiväkoti Tirikan toimintaa
Pilke tiedottaa
Yle kertoo sivuillaan olevassa jutussa, että Lappeenrannassa toimiva päiväkoti Pilke Tirikka on saanut huomautuksen Etelä-Suomen aluehallintovirastolta. Annetun huomautuksen mukaan päiväkodissa ei ollut riittävästi kelpoisuusvaatimukset täyttävää henkilökuntaa 13 päivänä kello 15.30 jälkeen viiden viikon tarkastelujakson aikana. Tarkastelujakso on sijoittunut aikavälille 11.9.-21.11.2023. Lain mukaan varhaiskasvatuksen henkilöstömitoitusta seurataan koko päiväkodin tasolla päivittäin. Mitoituksesta voi poiketa hetkellisesti. Pilke Tirikassa on ollut viime syksynä hetkellisiä ylityksiä iltapäivisin klo 15.30 jälkeen.
Lue lisää
Playschool Lehtisaari: Lämminhenkinen ja yhteisöllinen päiväkoti lähellä kaikkea
Artikkelit
Englannin kieltä, monikulttuurista varhaiskasvatusta - ja ihan tavallista, turvallista, aktiivista päiväkotielämää lähialueen palveluja ja ympäröivää luontoa luonnollisesti hyödyntäen. Lue artikkelistamme, mitä Pilke Playschool Lehtisaaren johtaja Maria Kajanus kertoo päiväkoden arjesta.
Lue lisää