Hae päiväkotipaikkaa

Playschool Lehtisaari: Lämminhenkinen ja yhteisöllinen päiväkoti lähellä kaikkea

Artikkelit
eyeglasses
Lukuaika: 5 min
calendar_month
21.05.2024

Lehtisaaren kaupunginosa Helsingissä on lapsiperheiden suosiossa. Lehtisaaressa on vihreää, rauhallista ja luonnonläheistä. Kun Lehtisaareen saapuu, vaikuttaa siltä, että kaikkialla on merta, puistoja ja ulkoilevia, aktiivisia ihmisiä. Perheet elävät kokonaisvaltaista perhe-elämää, jossa lapset ovat hoidossa lähellä.

Pilke Playschool Lehtisaaren päiväkodin johtaja Maria Kajanus Lopez kertoo:

”Lehtisaari on melko kansainvälistä aluetta. Lähellä ovat Keilaniemen ja Otaniemen työelämän ja tutkimuksen keskittymät. Täällä asuu niin suomalaisia kuin Suomeen asettuneita, ulkomaan työkomennuksella olevia perheitä ja alueella on lähetystöjä, samoin kuin opiskelijaperheitäkin. Toisaalta olemme yhtä lailla lähellä Helsingin keskustaa, josta myös tulee meille asiakasperheitä.”

Päiväkoti Playschool Lehtisaaressa varhaiskasvatus tapahtuu pääosin englanninkielisenä, suomalaisille ja kansainvälisille lapsille. Siksi päiväkodissa tuetaan myös suomen kielen oppimista kaksikielisissä ryhmissä ja kielikerhoissa.

Playschool Lehtisaaren päiväkotitoiminta alkoi vuonna 2019, tosin silloin nimellä Pilke Taikasaari. Tänään päiväkodissa on yhteensä 54 päiväkotipaikkaa 1–6-vuotiaille lapsille.

”Meillä päiväkotipäivä on täynnä naurua, leikkiä ja uteliaisuutta. Arvostamme ja kohtelemme jokaista lasta yksilönä, ja haluamme että lapsi kokee tulevansa nähdyksi ja kuulluksi.”

Oppimisympäristö, joka tukee luovuutta ja uteliaisuutta

Varhaiskasvatusta englannin kielellä, mitä se tarkoittaa käytännössä päiväkodissa?

Englanninkielisyydestä huolimatta päiväkoti Playschool Lehtisaari toimii täysin suomalaisen varhaiskasvatuslain ja varhaiskasvatussuunnitelmien (Vasu 2022) mukaisesti. Varhaiskasvatuksemme pohjaa leikin, hoivan ja arkitoimintojen ohessa ilmiöpohjaiseen oppimiseen ja lasten luontaiseen uteliaisuuteen. Päiväkodissa jokapäiväinen arki on kysymyksiä, vastausten etsimistä ja oivalluksia.

Päiväkodissa englantia puhutaan luonnollisesti arjessa suomen rinnalla, osa lapsista on täysin suomenkielisiä, osa englannin- tai muunkielisiä.

Käytännössä päiväkodin englanninkielisyys ja kansainvälisyys näkyy mm. siten, että päiväkotiryhmissä yksi kasvattaja puhuu lapsille vain suomea, yksi vain englantia. Vastaavasti aikuiset puhuvat toisilleen englantia, jotta lapset kuulevat myös, miten aikuiset puhuvat englantia keskenään.

Entä millaiset ovat päiväkodin tilat?

Playschool Lehtisaari sijaitsee aivan Lehtisaaren ytimessä, avarissa, valoisissa tiloissa. Päiväkodin tilat olivat ennen seurakuntayhtymän käytössä, ja siellä oli aikanaan kappeli ja lastenkerhoja.

Sisällä on paljon yhteistä tilaa ja omat kodikkaat tilat jokaiselle päiväkodin lapsiryhmälle. Playschool Lehtisaaressa on esimerkiksi musiikkihuone pianolla, iso jumppasali, jossa kiipeillään ja leikitään, maalaustilaa ja tarinatilaa käytävillä. Lapset pääsevät mukaan päättämään tilojen käytöstä, eli tekemään omaa päivittäistä ympäristöään.

”Teemme lasten kanssa paljon jännittäviä tutkimusretkiä sisällä, ulkona ja erilaisissa projekteissa. Kannustamme ihmettelyyn ja luovuuteen. Haluamme kasvattaa lasten luonnollista uteliaisuutta ja halua oppia.”

Päiväkodilla on oma sisäpiha ulkoilua ja pihaleikkejä varten, ja etupihalla on myös oma pieni puutarha. Lisäksi päiväkoti hyödyntää päivittäin aktiivisesti läheisiä puistoja ja rantoja. Playschool Lehtisaaren ihan tavalliseen päiväkotipäivään saattaa kuulua retkiä Lehtisaaren luontoon ja lähialueille joko erilaisten projektien, kulttuurin tai ihan vain leikin merkeissä.

Perheet kiittävät päiväkodin lämmintä ja kannustavaa ilmapiiriä

Playschool Lehtisaaren asiakasperheet arvostavat päiväkodin vahvaa yhteisöllisyyttä ja kannustavaa ympäristöä. Englannin kieli, kulttuurinen monimuotoisuus ja erityisesti lämmin ja salliva ilmapiiri ovat monelle perheelle tärkeä syy valita juuri tämä päiväkoti.

”Työyhteisöämme on kuin tiivis perhe, meitä yhdistää yhteinen intohimo varhaiskasvatukseen. Se näkyy kaikessa toiminnassamme joka päivä, kun tuemme lapsia heidän ainutlaatuisilla oppimismatkoillaan. Päiväkodistamme tekee erityisen osallisuus, yhteistyö ja se kuinka toimimme aidosti arvojemme mukaisesti,” Maria Kajanus Lopez kertoo

Päiväkodin henkilöstölle on erityisen tärkeää, että perheet kokevat lasten olevan osaavissa ja huolehtivissa käsissä. Henkilökunta on aktiivisesti perheiden kanssa yhteyksissä ja perheet keskenään tekemisissä. “Positiivisen fiiliksen tuntee” on yleisin palaute Playschool Lehtisaaren lasten vanhemmilta. Tämä näkyy kaikin puolin myös Playshool Lehtisaaren asiakas- ja henkilöstötyytyväisyystuloksissa, jotka ovat vuodesta toiseen erittäin korkealla tasolla.

”Kaikista ainutlaatuisinta päiväkodissamme on kaikki ne arjen pienet, arvokkaat hetket. Kun lapsi ottaa ensimmäisen askeleensa, jaetut tarinat, innostus ja kipinä uuden oppimisesta… Ne saavat meidän aikuisten sydämen pakahtumaan ylpeydestä ja ilosta. Ihmeen tunne täyttää ilman ja muistuttaa lapsuuden taiasta.”

”Työyhteisömme kutsuu sinut tutustumaan päiväkotiimme ja toimintaamme. Emme malta odottaa, että saamme toivottaa lapsesi ja perheesi tervetulleeksi mukaan yhteisöömme!”

Lue lisää:

Lisätietoa ja tutustu Pilkkeeseen:

Pilke-päiväkodeissa on yli 11 000 lasta. Olemme osa tavallisten suomalaisten perheiden arkea kaikkialla maassa.

Päiväkodeissamme laadukas, aktiiviseen oppimiseen perustuva varhaiskasvatus kohtaa leikin riemun ja oivaltamisen ilo.

Meillä laadukkaaseen varhaiskasvatukseen kuuluu leikin kautta oppiminen ja lempeä vuorovaikutus. Luomme hyvän päivän puitteet tarjoamalla lapselle mahdollisuuden oppia, ihmetellä, kysellä, leikkiä ja kasvaa – turvallisen ja luotettavan aikuisen seurassa. Pilkkeellä meille on tärkeää, että henkilökunnallamme on aikaa kohdata lapsi ja perheet aidosti ja yksilöllisesti – lempeyden voimalla.

Etsitkö päiväkotipaikkaa lapsellesi? Helsingissä tai ja pääkaupunkiseudulla päiväkodeissa on paljon valinnanvaraa – oma Pilke-päiväkoti voi löytyä kotinurkilta, osaan tullaan kauempaakin perheen arjen reittien ja työmatkojen varrelta. Perheet voivat valita itse, mihin päiväkotiin he hakevat, lue lisää:

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 6/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Varhaiskasvatus kesällä sekä varautuminen helteisiin.
Lue lisää
Pilke korjannut Lappeenrannan päiväkoti Tirikan toimintaa
Pilke tiedottaa
Yle kertoo sivuillaan olevassa jutussa, että Lappeenrannassa toimiva päiväkoti Pilke Tirikka on saanut huomautuksen Etelä-Suomen aluehallintovirastolta. Annetun huomautuksen mukaan päiväkodissa ei ollut riittävästi kelpoisuusvaatimukset täyttävää henkilökuntaa 13 päivänä kello 15.30 jälkeen viiden viikon tarkastelujakson aikana. Tarkastelujakso on sijoittunut aikavälille 11.9.-21.11.2023. Lain mukaan varhaiskasvatuksen henkilöstömitoitusta seurataan koko päiväkodin tasolla päivittäin. Mitoituksesta voi poiketa hetkellisesti. Pilke Tirikassa on ollut viime syksynä hetkellisiä ylityksiä iltapäivisin klo 15.30 jälkeen.
Lue lisää
Playschool Lehtisaari: Lämminhenkinen ja yhteisöllinen päiväkoti lähellä kaikkea
Artikkelit
Englannin kieltä, monikulttuurista varhaiskasvatusta - ja ihan tavallista, turvallista, aktiivista päiväkotielämää lähialueen palveluja ja ympäröivää luontoa luonnollisesti hyödyntäen. Lue artikkelistamme, mitä Pilke Playschool Lehtisaaren johtaja Maria Kajanus kertoo päiväkoden arjesta.
Lue lisää