Hae päiväkotipaikkaa

Uskalsimme heittäytyä – Pilke Lastenhoito kokemuksia

Blogit
eyeglasses
Lukuaika: 4 min
calendar_month
16.12.2019

Kuten olemme aiemmissa treffipostauksissamme kertoneet, saimme Pilke lastenhoidolta yhteistyön merkeissä lastenhoidon treffiemme ajaksi kolme kertaa.

Tässä vähän kokemuksiamme Pilke lastenhoidosta. Miten se meillä toimi, mitä lapsemme tykkäsivät ja mitä ajatuksia meille heräsi.

Kokemuksemme Pilke Lastenhoidosta

Meille vieraan hoitajan ottaminen ihan vaan ”huvikseen” ei ole mikään pikkujuttu. Nuorempi lapsemme on 8 kuukauden ikäinen, ja hänellä on ollut jonkin verran vierastamista ja eroahdistusta. Hän on ollut joitain kertoja vähän aikaa erossa vanhemmistaan, mutta käytännössä muuten aina on toinen vanhempi hänen lähellään.

Vanhempi lapsemme on jo reipas, lähes kolmevuotias, joka viihtyy kyllä hyvin kaikkien sellaisten kanssa jotka ovat kiinnostuneita viettämään hänen kanssaan laatuaikaa, eli leikkimään.

Koemme vahvasti, että lapsilla pitää olla hyvä ja turvallinen olo jos jätämme heidät vieraalle hoitoon. Jos jompi kumpi lapsista jäisi vaikka itkevänä kotiin, tai muuten ei viihtyisi ollenkaan, niin sellaisten treffien anti voisi olla vähän negatiivisen puolella.

Vanhempina haluamme myös mahdollisuuksien mukaan tutustua lastemme hoitajaan etukäteen rauhassa, jotta tiedämme millainen henkilö heitä hoitaa. Luonnollista, eikö? Ei siinä, etteikö lapset säilyisi hengissä kenen tahansa hoivassa. Mutta molemminpuolinen mielenrauha on kaikille osapuolille paras vaihtoehto.

Tutustumiskäynti ennen hoitokertoja

Saimme toiveemme mukaisesti saman hoitajan kaikkina kolmena kertana, sekä myös hoitajan tutustumiskäynnin ennen varsinaisia hoitokertoja. Saman hoitajan saaminen toistuvaan hoitoon on mahdollista kenelle tahansa, jos vain ilmoittaa tarpeistaan riittävän ajoissa.

Hoitajamme Maria tuli käymään meillä tutustumiskäynnillä. Hyvin nopeasti saimme todeta, että hän on sekä alan ammattilainen, että rakastaa todella lapsia! Lasten kanssa homma menee niin, että he tykkäävät niistä jotka tykkäävät heistä!

Tämän jälkeen oli ihana lähteä ekoille treffeille, kun ei tarvinnut yhtään miettiä, mitenköhän se hoitaja pärjää lasten kanssa, ja minkähänlainen henkilö on kyseessä.

Kolme hoitokertaa meni tosi hyvin

Palatessamme ekoilta treffeiltä, kaksivuotiaamme oli varsin pahoillaan siitä että leikit loppuu! Hän olisi kovasti halunnut vielä jatkaa. Jos hän olisi saanut päättää, me olisimme lähteneet vielä uudestaan ulos ja hän olisi jatkanut leikkejä koko loppuillan!

Vasta Marian lähdettyä meidän seuramme alkoi jälleen kiinnostaa. Nuorempikin oli tyytyväisenä ja iloinen jälleennäkemisestä. Samana iltana taaperolta kuului vielä ennen nukkumaanmenoa rehellinen palaute: ”Minulla on ikävä Mariaa…”

Tämä sama toistui kaikilla kolmella kerralla. Taapero harmistui, kun leikit jäi joka kerta kesken! Ja jo ensimmäisen kerran jälkeen hän kyseli seuraavina päivinä, että milloin se Maria tulee taas leikkimään.

Kahdeksankuinen tyttömme viihtyi hänkin pääosin hienosti, vaikka pienet väsy-ruokakiukut olikin käynyt läpi poissaollessamme. Hänellä on kova kehitysvaihe menossa, ja välillä me vanhemmatkaan emme tiedä mikä häntä kiukuttaa. Lopulta hänkin oli rauhoittunut, ja kaikki oli hyvin palatessamme kotiin.

Stellan Lastenhoito on nyt Pilke Lastenhoito

Loppuvuonna 2019 suomalainen Pilke päiväkodit Oy osti Stella kotipalveluiden lastenhoidon liiketoiminnan.

Stellasta tutut lastenhoitopalvelut ovat säilyneet ennallaan, ja myös hoitohenkilökunta on pysynyt samana heidän siirryttyä Pilkkeen alaisuuteen. Pilke lastenhoito tarjoaa sekä sairaan lapsen hoitoa että ihan terveidenkin lasten hoitoa tilanteisiin, jossa vanhemmilla on muuta menoa.

Pilke on monille tuttu lähinnä päiväkodeistaan, mutta tässä on kyseessä asiakkaiden kotona tapahtuva lastenhoito, jota ihmiset voivat tilata koteihinsa tarpeidensa mukaan joko kertaluontoisesti tai säännöllisesti.

Mitä se maksaa – Kotitalousvähennys

Luonnollisesti kotiin ostetusta lastenhoitopalvelusta saa kotitalousvähennyksen. Tämä puolittaa tuntihinnan (satasen omavastuun jälkeen). Näin lastenhoitajan ottaminen silloin tällöin kotiin on monille perheille taloudellisesti mahdollista.

Hinnat löytyvät Pilke lastenhoidon sivulta.

Pilke lastenhoidon hintaesimerkki

Mieleeni tuli esimerkki Pilke lastenhoidon hintatasosta: Pariskunnan leffailta elokuvateatterissa pienellä herkkubudjetilla maksaa saman verran kuin kahden tunnin lastenhoito kotitalousvähennyksen jälkeen.

Eli jos haluaisit puolisosi kanssa yhteisen illanvieton ja olisitte valmiita maksamaan esimerkiksi leffassa käynnistä, voisittekin ottaa leffan sijaan vain lastenhoitajan kotiin ja lähteä vaikka ulos kävelylle. Virkistävällä lenkillä voisitte jutella asioita halki kun kerrankin on mahdollista keskustella rauhassa!

Taloudellinen rasite olisi tällä vaihtoehdolla sama kuin leffakäynnillä, mutta sillä olisi myös potentiaalisesti sekä mieltä, kehoa, että parisuhdetta virkistävä vaikutus!

Pilke lastenhoito kokemuksia

Kokemuksemme Pilke lastenhoidosta oli erinomainen. Etukäteen olimme vähän skeptisiä sen suhteen, kannattaako meidän treffien takia stressata lapsia uudella hoitajalla. Uskalsimme tehdä sen, ja näin jälkikäteen katsottuna kyllä kannatti!

Saimme itse ruhtinaalliset kolme iltaa rauhoittua keskenämme, ja lapset saivat sillä välin leikkiä ihanan Maria-hoitajan kanssa. Tämä oli todellinen win-win!

Kiitos Pilke lastenhoito!

 

Alkuperäinen blogiteksti löytyy täältä!

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Saatat tykätä myös näistä

Playschool Lehtisaari: Lämminhenkinen ja yhteisöllinen päiväkoti lähellä kaikkea
Artikkelit
Englannin kieltä, monikulttuurista varhaiskasvatusta - ja ihan tavallista, turvallista, aktiivista päiväkotielämää lähialueen palveluja ja ympäröivää luontoa luonnollisesti hyödyntäen. Lue artikkelistamme, mitä Pilke Playschool Lehtisaaren johtaja Maria Kajanus kertoo päiväkoden arjesta.
Lue lisää
Pilke-päiväkodit Helsingissä: paikallista ja kodikasta arkea pääkaupungin sykkeessä
Artikkelit
Etsitkö päiväkotipaikkaa lapsellesi Helsingistä tai pääkaupunkiseudulta? Helsingissä on tällä hetkellä 19 Pilke-päiväkotia, ja Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla lähes 40 lisää. Useimmiten oma Pilke-päiväkoti löytyy läheltä kotia, osaan tullaan kauempaakin perhen arjen reittien ja työmatkojen varrelta.
Lue lisää
Pilke-päiväkotien varhaiskasvatuksen uutiskirje 4/2024
Artikkelit
Ajankohtaista Pilkkeen varhaiskasvatuksessa: Leikki ja pedagogisen toiminnan suunnittelu. Lue lisää uutiskirjeestämme!
Lue lisää