Hae päiväkotipaikkaa

Pilke Maria Montessori

Päiväkodissa on tilaa
schedule
Aukioloajat
Ma–Pe Ma–Pe klo 6.30–18 (tarpeen mukaan)
favorite
Ryhmät

p. 040 905 2924
p. 045 773 45312

Päiväkodin puh. 050 365 3246

euro_symbol
Hinnat

Päiväkodissamme on käytössä Espoon kaupungin palveluseteli. Lue lisää tästä!

Asiakasmaksu on 1.8.2022 alkaen korkeimmillaan 335 €/kk Espoon palvelusetelillä. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

family_restroom
Daisy Family

Kodin ja päiväkodin välisenä viesti- ja tiedotuskanavanamme toimii Daisy. Viestimme Daisyn kautta mm. päiväkodin tapahtumista ja kuulumisista.

Perheet ilmoittavat Daisyn kautta mm. hoitoaikavaraukset ja poissaoloilmoitukset.

Pilke DaisyFamily

Pieni ja kodikas montessoripäiväkoti Espoon Olarissa

Maria Montessori on pieni ja kodikas montessoripäiväkoti (leikkikoulu) Espoon Olarissa osoitteessa Kuunsäde 2 C, 02210 Espoo. Leikkikoulu tarjoaa laadukasta montessori-pedagogiikkaan nojautuvaa varhaiskasvatusta 2,5-6-vuotiaille lapsille.

Montessori-pedagogiikka

Montessori-pedagogiikka on lasta kunnioittava ja arvostava. Montessori-luokassa valmisteltu ympäristö tukee lapsen oppimista laajasti. Päiväkodissa tuetaan lapsen luovuutta, joka kukoistaa luottamuksen ja hyväksynnän ilmapiirissä. Taiteellinen toiminta – musiikki, kuvataide, kirjallisuus ja draama – kuuluu päiväkodin jokapäiväiseen toimintaan. Jokainen lapsi ilmaisee ja toteuttaa itseään omalla yksilöllisellä tavallaan.

Maria Montesssorin havaintojen mukaan tietyt asiat ja toiminnot kiinnostavat lapsia tiettyinä aikoina. Näitä aikoja kutsutaan herkkyyskausiksi. Montessorikasvatuksessa huomioidaan lapsen persoonallisuus, joka kehittyy vuorovaikutuksen ja toiminnan avulla. Lapset siis tavallaan luovat itsensä.

Pilke Maria Montessori - Näin löydät meille!
Kuunsäde 2 C
02210 ESPOO Suomi
Ota yhteyttä

Tervetuloa Pilke Maria Montessoriin – päiväkodin johtajan terveiset.

Hei,


Olen Maija Ross ja aloittanut Pilkkeellä johtajana elokuussa 2021. Ennen Pilkkeelle siirtymistä olen toiminut moninaisissa tehtävissä kasvatus- ja koulutussektorilla varhaiskasvatuksessa, peruskouluissa ja korkeakoulusektorilla. Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri ja perehtynyt erityisesti monikulttuurisuuskasvatukseen. Laadukas varhaiskasvatus, ammattitaitoinen henkilöstö ja hyväksi havaittujen toimintatapojen ylläpito työyhteisössä ja erityisesti yksiköissäni on minulle tärkeää. Hyvä tiimihenki luo erinomaiset puitteet laadukkaan varhaiskasvatuksen toteutumiselle yksikössämme.


Varhaiskasvattajan ammatti on yksi maailman tärkeimpiä ja siksi pyrinkin työlläni luomaan hyvät toimintaedellytykset kasvattajillemme. Varhaiskasvatustiimimme ydin ja sydämen asia on tuoda esiin ne vahvuudet, jotka kannattelevat lasta tulevaisuudessa. Haluamme myös tukea lapsen kehitystä ja rohkaista kokeilemaan kaikkea uutta ja ihmeellistä. Kasvatamme huomisen osaajia ja eri alojen ammattilaisia. Jokaisen huoltajan tulisi voida jättää lapsi hyvillä mielin päiväkotiin ja saada tunne siitä, että omasta tärkeimmästä pidetään huolta. Tämä on toimintamme ydin ja lähtökohta.


Päiväkotimme vahvuuksia ovat ehdottomasti ammattitaitoinen henkilöstö, monikulttuurinen ympäristö ja yksikkömme tuttavallinen ilmapiiri. Yksikkömme kasvattajat tuntevat lapset yksilöllisesti ja kohtaamisia päiväkodissamme syntyy myös muiden ryhmien työntekijöiden kanssa.


Toivotamme perheet lämpimästi tervetulleeksi heti ensi kohtaamisesta lähtien!

Lempeyden voimalla tehdään ihmeitä


“Lempeyttä on olla valonsäde, joka ohjaa lapsen kasvua”

Lempeys tarkoittaa työssäni sitä, että olen valonsäde lapsen omalla kasvun tiellä. Uskon jokaisen kykyihin, tuen lapsia ja kannustan heitä eteenpäin. Lapselle jokainen hetki päivässä on merkityksellinen ja auttaa kasvamaan. Siksi lempeyden voima on myös kiireettömyyttä.

Montessoriopettaja
Francesca, Espoo

Pilke Maria Montessori - Asiakasperheidemme kokemuksia

Päiväkodista välittyy kiireetön ja lämpöinen arki.
Sydämmellinen, lempeä ja rauhallinen opettajakaarti. Tuntuu, että päiväkodissa on aina jotain uutta ja mielekästä tekemistä lapsille ja että työntekijät tosissaan tykkäävät työstään.
Parasta päiväkodissa on asiantuntevat opettajat, pieni ryhmäkoko ja teemakuukaudet.

Päiväkotimme asiakasperheet antavat meille arvosanan

Pilke-päiväkotien asiakastyytyväisyyskysely 2024: "Olen tyytyväinen lapseni saamaan varhaiskasvatukseen” (asteikko 1–5, jossa 5 on paras).
favorite
4,6/5

Tervetuloa tutustumiskäynnille päiväkotiimme!

Tutustumiskäynnillä pääset kurkistamaan päiväkotimme arkeen, tiloihin ja toimintaan.

Samalla tutustumme puolin ja toisin, vastaamme kysymyksiisi ja kerromme tarkemmin päiväkotiin hakemisesta ja sen aloituksesta.

Voit myös tehdä suoraan päiväkotihakemuksen meille. Olemme silloin 2 arkipäivän sisällä yhteydessä sinuun, ja sovitaan tarkemmin jatkosta.

Ohjaamme lempeästi opintielle

Meidän tehtävämme Pilke-päiväkodeissa on luoda olosuhteet, jossa lapset oppivat tietojen ja taitojen lisäksi kohtaamaan koko maailman hyväntahtoisesti ja lempeydellä.

Pilkkeen varhaiskasvatuksen käsikirjaan, eli Pilke-aapiseen olemme koonneet tietopaketin päiväkotiemme toiminnasta.

Usein kysyttyä

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina päiväkodin ja ryhmien koon ja tavoitteiden mukaisesti. Tämä on tyypillinen päiväkotipäivän esimerkkiaikataulu. Tarvittaessa saat tarkemmat tiedot aikataulusta ja/tai ohjelmasta päiväkodin johtajalta.
schedule

6–7

Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa!
Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.

schedule

8–8.30

Aamupalan aika.

schedule

8.30–11

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

n. 11.15

Lounas ja päivälepo. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika.

schedule

n. 14.00

Välipala

schedule

14.30

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

17–18

Päiväkodin ovet sulkeutuvat, ja sanomme kiitos päivästa ja näkemiin. Huomiseen!

Hae päiväkotipaikkaa

Hae päiväkotipaikkaa tästä

Mikä ihmeen montessori? ”Kunnioitamme lapsen omaa leikkiä”

Montessoripedagogiikan mukaan jokaisella lapsella on herkkyyskausia uusien taitojen ja asioiden oppimiseen. Päiväkoti Pyramidin toiminnassa pyritään tunnistamaan ja hyödyntämään nämä herkkyyskaudet tehokkaasti. – Esimerkiksi kielikylvyt ovat osa arkeamme. Ennen päiväunille menoa meillä on unituuletukset, joihin kuuluu loruja ja leikkejä englanniksi. Muissakin arjen pienissä hetkissä käytämme englantia ja lapset oppivat kieltä nopeasti, Raija Viitanen kertoo.

Hae päiväkotipaikkaa täältä

Päiväkodin johtaja Maija Ross

Vastaan mielelläni kaikkiin päiväkotiimme liittyviin asioihin ja kysymyksiin: tutustumiskäynnit, vapaat paikat, päiväkotihakemukset, asiakassopimukset ja niiden muutokset, laskutusasiat, asiakaspalaute jne.