Hae päiväkotipaikkaa

Pilke luontopäiväkoti Kuura

Päiväkodissa on tilaa
schedule
Aukioloajat
Ma–Pe klo 7-17 (asiakkaiden tarpeen mukaan)
favorite
Ryhmät

Pikkusilmut puh. 040 143 4547
Hiirenkorvat puh. 040 183 1347
Männynkävyt puh. 040 358 6489
Tammenterhot puh. 040 487 3247

euro_symbol
Hinnat

Asiakasmaksu on korkeimmillaan 295 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

family_restroom
Daisy Family

Kodin ja päiväkodin välisenä viesti- ja tiedotuskanavanamme toimii Daisy. Viestimme Daisyn kautta mm. päiväkodin tapahtumista ja kuulumisista.

Perheet ilmoittavat Daisyn kautta mm. hoitoaikavaraukset ja poissaoloilmoitukset.

Pilke DaisyFamily
weight
Painotus
mail
Hakeminen

Päiväkotiin haetaan Pilkkeen nettisivujen kautta täyttämällä
Pilkkeen hakemus varhaiskasvatukseen, jonka jälkeen perhe hakee palveluseteliä Kontiolahden kunnalta.

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke luontopäiväkoti Kuura aukesi Kontiolahteen syksyllä 2020

Päiväkoti Kuura tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä päiväkodissa, jossa on 76 päiväkotipaikkaa 0–5-vuotiaille lapsille. Ekologisessa hirsipäiväkodissa lapset saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta.

Paljon ulkoilua säällä kuin säällä

Luontopäiväkoti Kuurassa ulkoillaan paljon säästä riippumatta. Toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen, ihmettely ja retkeily.  Leikki, yhdessä tekeminen ja lasten ajatusten kuuleminen ohjaavat toimintaa ja lapsen arjessa kokemat ja havainnoimat ilmiöt ovat oppimisen lähtökohtana. Kekseliäisyys, kierrätys ja luonnon omien antimien hyödyntäminen oppimisessa ja leikkivälineinä ovat tärkeä osa luontopäiväkodin arkea.

Pilke luontopäiväkoti Kuura - Näin löydät meille!
Päiväperhosenkatu
80710 Kontiolahti Suomi
Ota yhteyttä

Tervehdys luontopäiväkoti Kuuran päiväkodin johtajalta!

Moikka! Tiällä huutelleepi Kaennuun kasvatti Amina Fahim. Minua on kuvailtu helposti lähestyttäväksi ja empaattiseksi kuuntelijaksi. En koskaan halua kasvaa ”tylsäksi aikuiseksi” ja työ varhaiskasvatuksessa ruokkiikin hupsuttelevaa ja elämää ihmettelevää puoltani. Vaikka omaankin tervettä kainuulaista pessimismiä, ajattelen silti kaikkeen löytyvän ratkaisun, kun yhdessä asiaa pohditaan.


Opiskelin Lapin ammattikorkeakoulussa sosionomiksi ja valmistuin 2016 koulusta lastentarhanopettajan pätevyyden kera. Haaveissa minulla on vielä jatkokouluttautua maisteriksi.


Olen aina rakastanut maalaamista ja musiikkia. Näytellyt olen pienestä pitäen mm. seurakunnan näytelmissä ja ensimmäisen roolini suoritinkin jo 2-vuotiaana. Mediakasvatus onkin yksi tärkeistä varhaiskasvatussuunnitelman osista minulle. Draama ja tarinat ovat hienoja tapoja käsitellä vaikeitakin asioita vauvasta vaariin ikätason mukaisesti.


Pilkkeelle päädyin varajohtajaksi ja varhaiskasvatuksen opettajaksi elokuussa 2021. Pilkkeestä olin kuullut hyvää työnantajana mm. siitä, että jokaisesta työntekijästä välitetään yksilönä. Olen kokenut etenemis- ja koulutusmahdollisuudet erittäin suurena plussana työssäni. Erityisesti työhyvinvointi on lähellä sydäntäni ja pyrin omalla toiminnallani mahdollistamaan turvallisen ja mukavan päivän työkavereilleni. Oveni on aina auki ja haluan olla mukana tiimien iloissa ja suruissa, onnistumisissa ja oppimisissa. Työyhteisömme on huumorintajuinen ja auttavainen. Koskaan ei tarvitse jäädä painimaan asioiden kanssa yksin. Arvostamme myös tiimissämme luovaa hulluutta. Mitä hullumpi idea, sen hauskempi se on toteuttaa.


Päiväkodissamme Kuurassa luonto näkyy vahvasti arjen valinnoissamme ja toiminnoissamme. Vettä ei valuteta turhaan ja valoja ei pidetä päällä valoisaan aikaan. Kierrätys ja luonnon arvostus sekä hyvät käytöstavat ovat arvojamme. Retkeilemme ja liikumme luonnossa paljon ja teemme erilaisia projekteja lasten kanssa luontoon liittyen. Viime keväänä teimme muun muassa pihaistutuksia lasten kanssa. Meillä jokainen lapsi saa olla omanlaisensa seikkailija, jolle meiltä aina löytyy lämmin syli.

Monipuolista toimintaa varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti


Toimintaamme kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten lauluhetket, teatteriesitykset, askartelu- ja maalaustuokiot lepohetkiä unohtamatta. Arjen pedagogiikka on läsnä päiväkodin joka hetkessä. Se on yhdessä pysähtymistä ja asioiden ihmettelyä; herneiden laskemista salaatin seasta ja väreillä leikittelyä maalatessa. Arvostamme jokaista kiireetöntä hetkeä, jonka saamme viettää keskustellen, leikkien ja höpsötellen; maailmaa yhdessä tutkien.

“Lempeys saa lapsen tuntemaan, että hän on tärkeä”

Lempeys on minulle sitä, että saan lapsen ymmärtämään ja tuntemaan, että hän on tärkeä, arvokas ja hyväksytty. Päiväkodissa harjoittelemme yhdessä joka päivä arjen tunnetaitoja ja jaamme kehuja. Parasta on, kun saan lapsilta aidon ja välittömän palautteen – kaikki ne ihanat halihetket ja oppimisen ilo, joka näkyy heti lasten kasvoilta.

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja
Oona, Hämeenkyrö

Pilke luontopäiväkoti Kuura - Asiakasperheidemme kokemuksia

Mahtava päiväkoti!
Mukava ja positiivinen henkilöstö!
Ystävällinen henkilökunta, syli aina tarvittaessa vapaana lapselle, monipuolista ohjelmaa lapsille

Päiväkotimme asiakasperheet antavat meille arvosanan

Pilke-päiväkotien asiakastyytyväisyyskysely 2024: "Olen tyytyväinen lapseni saamaan varhaiskasvatukseen” (asteikko 1–5, jossa 5 on paras).
favorite
4,5/5

Tervetuloa tutustumiskäynnille päiväkotiimme!

Tutustumiskäynnillä pääset kurkistamaan päiväkotimme arkeen, tiloihin ja toimintaan.

Tutustumme puolin ja toisin, vastaamme kysymyksiisi ja kerromme tarkemmin päiväkotiin hakemisesta ja sen aloituksesta.

Ohjaamme lempeästi opintielle

Meidän tehtävämme Pilke-päiväkodeissa on luoda olosuhteet, jossa lapset oppivat tietojen ja taitojen lisäksi kohtaamaan koko maailman hyväntahtoisesti ja lempeydellä.

Pilkkeen varhaiskasvatuksen käsikirjaan, eli Pilke-aapiseen olemme koonneet tietopaketin päiväkotiemme toiminnasta.

Usein kysyttyä

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina päiväkodin ja ryhmien koon ja tavoitteiden mukaisesti. Tämä on tyypillinen päiväkotipäivän esimerkkiaikataulu. Tarvittaessa saat tarkemmat tiedot aikataulusta ja/tai ohjelmasta päiväkodin johtajalta.
schedule

6–7

Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa!
Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.

schedule

8–8.30

Aamupalan aika.

schedule

8.30–11

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

n. 11.15

Lounas ja päivälepo. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika.

schedule

n. 14.00

Välipala

schedule

14.30

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

17–18

Päiväkodin ovet sulkeutuvat, ja sanomme kiitos päivästa ja näkemiin. Huomiseen!

Hae päiväkotipaikkaa

Hae päiväkotipaikkaa tästä

Hae päiväkotipaikkaa täältä

Päiväkodin johtaja Amina Fahim

Vastaan mielelläni kaikkiin päiväkotiimme liittyviin asioihin ja kysymyksiin: tutustumiskäynnit, vapaat paikat, päiväkotihakemukset, asiakassopimukset ja niiden muutokset, laskutusasiat, asiakaspalaute jne.