Hae päiväkotipaikkaa

Ruotsin kieli

Kokonaan ruotsinkielinen päiväkoti vai kielikylpy?

Kokonaan ruotsinkielisissä päiväkodeissa puhutaan ainoastaan ruotsia ammattitaitoisen ja kannustavan henkilökunnan kanssa. Kaiken toiminnan keskiössä on kasvava ja kehittyvä lapsi. Haluamme tarjota lapselle turvallisen ja lämpimän ympäristön uuden kielen omaksumiselle. Kaikki lapset ovat tervetulleita oppimaan ruotsia, eikä aikaisempaa kielitaitoa vaadita lapselta tai huoltajalta.

Ruotsinkielinen kielikylpy aloitetaan 3-5-vuotiaana. Lapsen valmiudet huomioidaan ja hän tulee aina ymmärretyksi. Kielikylpy on tarkoitettu muuta kuin ruotsin kieltä äidinkielenään puhuville lapsille. Kielikylvyssä lapset omaksuvat uuden kielen turvallisessa ympäristössä leikkien, laulujen, lorujen, teematyöskentelyn ja arkiaskareiden lomassa. Kasvattajat puhuvat lapsille johdonmukaisesti ainoastaan ruotsia, mutta ymmärtävät myös lapsen äidinkieltä. Kommunikoinnin tukena käytetään kehon kieltä, ilmeitä, eleitä, äänenpainoa, kuvia jne. Lapsi saa käyttää äidinkieltään, mutta häntä kannustetaan pikkuhiljaa käyttämään ruotsin kieltä.

Päiväkotien päivittäiseen toimintaan kuuluvat mm. ulkoilu, liikunta, kädentaidot, leikki, musiikkihetket, retkeily lähialueella ja tietenkin lepohetket. Kaikissa Pilkkeen päiväkodeissa noudatetaan suomalaista varhaiskasvatuslakia ja toimintaamme ohjaa valtakunnallinen varhaiskasvatussuunnitelma.

Ruotsinkieliset päiväkodit kartalla - tutustu lähimpään päiväkotiin ja hae paikkaa lapsellesi!

Haullasi löytyi seuraavat päiväkodit: