Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Väläys

Painotus: Tiede
Päiväkodissa on tilaa
schedule
Aukioloajat
Ma–Pe klo 6 – 18 (tarpeen mukaan)
favorite
Ryhmät

Tähdenlennot puh. 040 450 6221
Pyrstötähdet puh. 040 457 0554
Pohjantähdet puh. 040 450 6417
Revontulet puh. 040 450 6416
Otavat puh. 040 450 6223
Pienet leijonat puh. 040 450 6223

Keittiön puhelinnumero
p. 040 457 6513

euro_symbol
Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

family_restroom
Daisy Family

Kodin ja päiväkodin välisenä viesti- ja tiedotuskanavanamme toimii Daisy. Viestimme Daisyn kautta mm. päiväkodin tapahtumista ja kuulumisista.

Perheet ilmoittavat Daisyn kautta mm. hoitoaikavaraukset ja poissaoloilmoitukset.

Pilke DaisyFamily
weight
Painotus
mail
Hakeminen

Hae palvelusetelihoitopaikkaa Kuopion kaupungin verkkosivuilta ja täytä myös Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke Väläys on tiedepainotteinen päiväkoti Saaristokaupungissa

Pilke tiedepäiväkoti Väläys aukesi Kuopion Saaristokaupunkiin Retiisikadulle elokuussa 2017. Väläys on tiedepainotteinen päiväkoti, joka tarjoaa varhaiskasvatusta 0-5-vuotiaille lapsille.

Tutkimusleikkitila pienille professoreille

Tiedepainotteisuus on kirjattu yksikön pedagogiseen suunnitelmaan ja se näkyy monella eri tavalla päiväkodin arjessa. Päiväkodissa on mahdollisuus perehtyä eri tieteenalojen ja ilmiöiden syvempään ja laajempaan tutkimiseen. Lähellä oleva luonto houkuttelee ja mahdollistaa syvemmän tutustumisen ja oman ympäristön jäsentämisen esimerkiksi säännöllisesti tehtävien retkien avulla. Päiväkotimme oppimisympäristöt on suunniteltu siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkodissa on myös erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet tieteilijät voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla, suurennuslaseilla, mikroskoopeilla ja valopöydällä.

Ihmettelyä ja uuden oivaltamista

Meille on tärkeää, että lapset oppivat tiedepäiväkodissa oivaltamaan, kokeilemaan ja saavat näiden kautta onnistumisen kokemuksia. Toiminnan suunnittelussa otetaan huomioon lapsen omat mielenkiinnon kohteet. Lapsi nähdään aktiivisena toimijana, ja häntä osallistetaan vaikuttamaan päiväkodin arkeen. Kaiken keskiössä on ihmettely ja tutkiminen yhdessä lapsen kanssa. Lasta kannustetaan hankkimaan tietoa ja ajattelemaan ja toimimaan itsenäisesti. Aikuisen rooli on olla lasta kuunteleva, kannustava ja lapsen kasvua ja kehitystä tukeva, turvallinen varhaiskasvattaja. Arjessa käyttämistämme työmenetelmistämme tärkeimmät ovat pienryhmätyöskentely, lapsihavainnointi ja projektioppiminen.

Lue lisää tiedekasvatuksesta täältä.

Pilke tiedepäiväkoti Väläys - Näin löydät meille!
Retiisikatu
70820 KUOPIO Suomi
Ota yhteyttä

Pilke tiedepäiväkoti Väläys - Asiakasperheidemme kokemuksia

Ihana päiväkoti, ihanat aikuiset, lapsi viihtyy ja lähtee mielellään joka aamu hoitoon. Tiedepainotteisuus todella kiva plussa ja hienosti näkyy päiväkodin toiminnassa. :)
Kiva pihapiiri ja tilat. Henkilökunta, joka askartelee paljon lasten kanssa.
Instagramissa on kiva seurata päivän touhuja ja niitä on kiva näyttää lapselle kotona.

Päiväkotimme asiakasperheet antavat meille arvosanan

Pilke-päiväkotien asiakastyytyväisyyskysely 2023: "Olen tyytyväinen lapseni saamaan varhaiskasvatukseen” (asteikko 1–5, jossa 5 on paras).
favorite
4/5

Tervetuloa tutustumiskäynnille päiväkotiimme!

Tutustumiskäynnillä pääset kurkistamaan päiväkotimme arkeen, tiloihin ja toimintaan. Tutustumme puolin ja toisin, vastaamme kysymyksiisi ja kerromme tarkemmin päiväkotiin hakemisesta ja sen aloituksesta.

Laatu ja vastuullisuus Pilke päiväkodeissa

Pilke-päiväkodeissa me hyvän päivän tekijät rakennamme maailmaa, jossa lapsen on hyvä oppia ja kasvaa. Lue tästä lisää, miten laatu ja vastuullisuus näkyvät Pilke päiväkotien toiminnassa ja arjessa.

Usein kysyttyä

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina päiväkodin ja ryhmien koon ja tavoitteiden mukaisesti. Tämä on tyypillinen päiväkotipäivän esimerkkiaikataulu. Tarvittaessa saat tarkemmat tiedot aikataulusta ja/tai ohjelmasta päiväkodin johtajalta.
schedule

6–7

Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa!
Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.

schedule

8–8.30

Aamupalan aika.

schedule

8.30–11

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

n. 11.15

Lounas ja päivälepo. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika.

schedule

n. 14.00

Välipala

schedule

14.30

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

17–18

Päiväkodin ovet sulkeutuvat, ja sanomme kiitos päivästa ja näkemiin. Huomiseen!

Hae päiväkotipaikkaa

Hae päiväkotipaikkaa tästä

Hae päiväkotipaikkaa täältä

Päiväkodin johtaja Marika Leiviskä

Vastaan mielelläni kaikkiin päiväkotiimme liittyviin asioihin ja kysymyksiin: tutustumiskäynnit, vapaat paikat, päiväkotihakemukset, asiakassopimukset ja niiden muutokset, laskutusasiat, asiakaspalaute jne.