Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Tähtisumu

Painotus: Tiede
Päiväkodissa on tilaa
schedule
Aukioloajat
Ma–Pe klo 6–17 (tarpeen mukaan)
favorite
Ryhmät

Pisarat  (1-3v.) puh. 040 457 8972
Tähdet (1-3v.) puh. 040 728 9780
Auringot (1-3v) Puh. 040 6174 124
Sadepisarat  (1-3v.) puh. 040 457 8975
Auringonsäteet (3-5v.) puh. 040 617 6305
Pyrstötähdet  (3-5v.) puh. 040 457 8973
Kuunsirpit  (3-5v.) puh. 040 457 8974
Kuut puh. 040 4578 970

euro_symbol
Hinnat

Asiakasmaksu korkeimmillaan 325 €/kk vantaalaisille perheille. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Huomaathan hakemusta tehdessäsi, että osa-aikaisuus tarkoittaa maks. 20h/vko.

family_restroom
Daisy Family

Kodin ja päiväkodin välisenä viesti- ja tiedotuskanavanamme toimii Daisy. Viestimme Daisyn kautta mm. päiväkodin tapahtumista ja kuulumisista.

Perheet ilmoittavat Daisyn kautta mm. hoitoaikavaraukset ja poissaoloilmoitukset.

Pilke DaisyFamily
weight
Painotus

Pilke Tähtisumu on tiedepainotteinen päiväkoti Leinelässä

Pilke Tähtisumu on tiedepainotteinen, kaksikerroksinen päiväkoti, joka aukesi Vantaan Leinelään elokuussa 2019. Tähtisumu tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä päiväkodissa.

Ilmiöiden tutkimista

Tiedepainotteisessa päiväkodissa keskitytään lasten kiinnostuksesta nousseiden ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä lasten kanssa. Lasten iästä riippuen se voi olla vaikka veden olomuotojen tai avaruuden tutkimista, sateenkaaren ihmettelyä tai kolmiulotteisten kappaleiden rakentelua. Ilmiöiden tutkiminen ja hetkeen pysähtyminen on lapsille leikkiä, jossa tämä oppii ja kokee onnistumisen elämyksiä.

Meille on tärkeää, että lapset oppivat tiedepäiväkodissa oivaltamaan, kokeilemaan ja saavat onnistumisen kokemuksia – leikkiä unohtamatta. Toiminnassa huomioidaan lapsen ikä, kiinnostuksen kohteet ja turvalliset toimintatavat. Keskiössä on ihmettely ja tutkiminen yhdessä lapsen kanssa. Kasvattajat tukevat ja auttavat lasta viemään uteliaisuuttaan ja ajatteluaan pidemmälle muun muassa erilaisin projektein yhdeltä oppimisalueelta toiselle.

Pilke tiedepäiväkoti Tähtisumu - Näin löydät meille!
Leinelänkaari
01340 VANTAA Suomi
Ota yhteyttä

Tutkimusleikkitila pienille professoreille


Päiväkodissa on erilaisia leikkitiloja siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkodin välineistö ja tilat tukevat pienten professoreiden tutkimuksia muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla.

Monipuolista toimintaa varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti


Toimintaamme kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit, kuten lauluhetket, ulkoilu, liikunta, askartelu- ja maalaus lepohetkiä unohtamatta. Rauhoittumisen ja lepäämisen opettelu on myös tärkeää, sillä oppiminen vie energiaa ja pirteänä jaksaa paremmin. Nukkua ei tarvitse, mutta rauhoittua hetken aikaa täytyy.

Leinelän ympäristössä on paljon hyviä ulkoilualueita ja yleisiä puistoja, joissa vieraillaan usein. Vaikka meiltä löytyy päivä- ja viikkorutiinit, olemme tarkoituksella pitäneet ne sen verran joustavina, että pystymme ottamaan lapsen äänen huomioon arjessamme. Tärkeää meille on tarjota lapselle aikaa ihmetellä ja oppia aikuisen tukemana ja valvonnassa.

Tähtisumussa tehdään vuosittain yhteistyötä myös Lasten Tiedekoulun kanssa. Tähtisumun henkilökunta osallistuu säännöllisesti tiedepainotteisiin koulutuksiin.

Tähtisumun toimintaa pääsee kurkkaamaan meidän Instragramista: pilke_tiedepk_tahtisumu #pilkepk #hyvänpäiväntekijät

Katso Pilkkeen kaikki yksityiset päiväkodit Vantaalla.

Pilke tiedepäiväkoti Tähtisumu - Asiakasperheidemme kokemuksia

Parasta päiväkodissa on innostuneet alan ammattilaiset, jotka haluavat olla osa ja edelleen kehittää varhaiskasvatusta. Kiinnostuneita lapsista. Hyvät, toimivat tilat.
I am very pleased with the teachers of our group, they really focus on my child needs and support.
Sydämellä työtään tekevät aikuiset, modernit ja tarkoituksenmukaiset tilat sekä yleinen siisteys.

Päiväkotimme asiakasperheet antavat meille arvosanan

Pilke-päiväkotien asiakastyytyväisyyskysely 2023: "Olen tyytyväinen lapseni saamaan varhaiskasvatukseen” (asteikko 1–5, jossa 5 on paras).
favorite
4/5

Tervetuloa tutustumiskäynnille päiväkotiimme!

Tutustumiskäynnillä pääset kurkistamaan päiväkotimme arkeen, tiloihin ja toimintaan. Tutustumme puolin ja toisin, vastaamme kysymyksiisi ja kerromme tarkemmin päiväkotiin hakemisesta ja sen aloituksesta.

Laatu ja vastuullisuus Pilke päiväkodeissa

Pilke-päiväkodeissa me hyvän päivän tekijät rakennamme maailmaa, jossa lapsen on hyvä oppia ja kasvaa. Lue tästä lisää, miten laatu ja vastuullisuus näkyvät Pilke päiväkotien toiminnassa ja arjessa.

Usein kysyttyä

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina päiväkodin ja ryhmien koon ja tavoitteiden mukaisesti. Tämä on tyypillinen päiväkotipäivän esimerkkiaikataulu. Tarvittaessa saat tarkemmat tiedot aikataulusta ja/tai ohjelmasta päiväkodin johtajalta.
schedule

6–7

Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa!
Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.

schedule

8–8.30

Aamupalan aika.

schedule

8.30–11

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

n. 11.15

Lounas ja päivälepo. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika.

schedule

n. 14.00

Välipala

schedule

14.30

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

17–18

Päiväkodin ovet sulkeutuvat, ja sanomme kiitos päivästa ja näkemiin. Huomiseen!

Hae päiväkotipaikkaa

Hae päiväkotipaikkaa tästä

Hae päiväkotipaikkaa täältä

Päiväkodin johtaja Kiia Peltonen

Vastaan mielelläni kaikkiin päiväkotiimme liittyviin asioihin ja kysymyksiin: tutustumiskäynnit, vapaat paikat, päiväkotihakemukset, asiakassopimukset ja niiden muutokset, laskutusasiat, asiakaspalaute jne.