Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Oivallus

Painotus: Tiede
schedule
Aukioloajat
Ma–Pe klo 7–17 (tarpeen mukaan)
favorite
Ryhmät

Protonit puh. 040 905 3681
Neutronit puh. 040 905 3680
Atomit puh. 040 905 3678
Molekyylit puh. 040 905 3679

oivallus@pilkepaivakodit.fi

euro_symbol
Hinnat

Asiakasmaksu korkeimmillaan 325 €/kk vantaalaisille perheille. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

family_restroom
Daisy Family

Kodin ja päiväkodin välisenä viesti- ja tiedotuskanavanamme toimii Daisy. Viestimme Daisyn kautta mm. päiväkodin tapahtumista ja kuulumisista.

Perheet ilmoittavat Daisyn kautta mm. hoitoaikavaraukset ja poissaoloilmoitukset.

Pilke DaisyFamily
weight
Painotus

Pilke tiedepäiväkoti Oivallus Päiväkummussa

Pilke tiedepäiväkoti Oivallus on Suomen ensimmäisiä tiedepäiväkoteja ja se sijaitsee Päiväkummussa Tuovintiellä hyvien linja-autoyhteyksien varrella. Oivallus sijaitsee rauhallisella pientaloalueella, jonka ympäristössä lapset pääsevät retkeilemään metsässä sekä leikkimään leikkipuistoissa.

Oivalluksessa on 75 hoitopaikkaa 0-6-vuotiaille lapsille neljässä ryhmässä ja päiväkodissa järjestetään myös esiopetusta.

Tutkimusleikkitila pienille professoreille

Oivallus on luonnontiedepainotteinen päiväkoti. Sen tiedepainotteisuus on kirjattu päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelmaan ja se näkyy monella eri tavalla päiväkodin arjessa.

Muun muassa leikkitilat on rakennettu siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkodissa on erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla.

Ihmettelyä ja uuden oivaltamista

Tiedepainotteisessa päiväkodissa keskitytään lasten kiinnostuksesta nousseiden ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä lasten kanssa.  Lasten iästä riippuen se voi olla, vaikka veden olomuotojen tai avaruuden tutkimista, sateenkaaren ihmettelyä tai kolmiulotteisten kappaleiden rakentelua. Lapset huomioidaan yksilöllisesti ja yhteistyö perheiden kanssa on tiivistä.

Meille on tärkeää, että lapset oppivat tiedepäiväkodissa oivaltamaan, kokeilemaan ja saavat onnistumisen kokemuksia – leikkiä unohtamatta. Toiminnassa huomioidaan lapsen ikä, kiinnostuksen kohteet ja turvalliset toimintatavat.

Katso Pilkkeen kaikki yksityiset päiväkodit Vantaalla.

Lue lisää tiedekasvatuksesta täältä.

Pilke tiedepäiväkoti Oivallus - Näin löydät meille!
Tuovintie 39
01420 VANTAA Suomi
Ota yhteyttä

Pilke tiedepäiväkoti Oivallus - Asiakasperheidemme kokemuksia

Kun likka tulee päiväkodista kotiin, kertoo hän innoissaan, kuinka hän on tänään esimerkiksi oppinut, miten avaruus toimii ja maapallo pyöriikin auringon ympäri eikä aurinko liiku. Tämä on ollut mielenkiintoista koko perheelle ja olemme puhuneet samoista asioista myös kotona.
Päiväkodissa kohdataan perheet aidosti ja huomioidaan jokaisen perheen tarpeet.

Päiväkotimme asiakasperheet antavat meille arvosanan

Pilke-päiväkotien asiakastyytyväisyyskysely 2023: "Olen tyytyväinen lapseni saamaan varhaiskasvatukseen” (asteikko 1–5, jossa 5 on paras).
favorite
4/5

Tervetuloa tutustumiskäynnille päiväkotiimme!

Tutustumiskäynnillä pääset kurkistamaan päiväkotimme arkeen, tiloihin ja toimintaan. Tutustumme puolin ja toisin, vastaamme kysymyksiisi ja kerromme tarkemmin päiväkotiin hakemisesta ja sen aloituksesta.

Laatu ja vastuullisuus Pilke päiväkodeissa

Pilke-päiväkodeissa me hyvän päivän tekijät rakennamme maailmaa, jossa lapsen on hyvä oppia ja kasvaa. Lue tästä lisää, miten laatu ja vastuullisuus näkyvät Pilke päiväkotien toiminnassa ja arjessa.

Usein kysyttyä

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina päiväkodin ja ryhmien koon ja tavoitteiden mukaisesti. Tämä on tyypillinen päiväkotipäivän esimerkkiaikataulu. Tarvittaessa saat tarkemmat tiedot aikataulusta ja/tai ohjelmasta päiväkodin johtajalta.
schedule

6–7

Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa!
Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.

schedule

8–8.30

Aamupalan aika.

schedule

8.30–11

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

n. 11.15

Lounas ja päivälepo. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika.

schedule

n. 14.00

Välipala

schedule

14.30

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

17–18

Päiväkodin ovet sulkeutuvat, ja sanomme kiitos päivästa ja näkemiin. Huomiseen!

Hae päiväkotipaikkaa

Hae päiväkotipaikkaa tästä

Näin Pilke Oivallus osallistuu ilmastotalkoisiin

1. Kannatamme ja kannustamme pyöräilyä: Pilke Oivalluksen eskariryhmässä kulkevat kaikki pyörällä töihin! 2. Kierrätämme tehokkaasti: olemme alkaneet kierrättää myös muovia...

Hae päiväkotipaikkaa täältä

Päiväkodin johtaja Henna Franzen

Vastaan mielelläni kaikkiin päiväkotiimme liittyviin asioihin ja kysymyksiin: tutustumiskäynnit, vapaat paikat, päiväkotihakemukset, asiakassopimukset ja niiden muutokset, laskutusasiat, asiakaspalaute jne.