Hae päiväkotipaikkaa

Pilke Taikapomppu – musiikki- ja liikuntapäiväkoti

Päiväkodissa on tilaa
schedule
Aukioloajat
Ma–Pe klo 7-17 (tarpeen mukaan).
favorite
Ryhmät

Puput 1-3v. puh. 040 457 1655
Sirkat 1-3v. puh. 040 669 1782
Sammakot 3-5v. puh. 040 457 1423
Oravat puh. 040 457 0437

Varajohtaja/apulaisjohtaja Hanna Rainio
Puh.  040 6342 963

Päiväkodinhuoltaja/talonpuhelin
puh. 040 457 7465

euro_symbol
Hinnat

Päiväkodin asiakashintaan vaikuttaa Kelan myöntämä yksityisen hoidon tuki. Saamiesi tukien jälkeen asiakasmaksumme on enintään 340 € / kk. Asiakasmaksua pienentää mahdollinen tulosidonnainen hoitolisä, tarkista Kelan uudet tulorajat täältä.

Kelan laskuria varten kysy päiväkodin hoitomaksun kokonaissumma ja muut lisätiedot päiväkodin johtajalta.

Lue tästä lisää yksityisen hoidon tuesta!

Sisaralennus 150 €. Päiväkodissamme on 5-vuotiaiden maksuton 4 tunnin varhaiskasvatus, minkä lisäksi Helsingin kaupunki tukee 5-vuotiaiden perheitä 160 eurolla kuukaudessa. Kysy lisätietoja päiväkodin johtajalta.
family_restroom
Daisy Family

Kodin ja päiväkodin välisenä viesti- ja tiedotuskanavanamme toimii Daisy. Viestimme Daisyn kautta mm. päiväkodin tapahtumista ja kuulumisista.

Perheet ilmoittavat Daisyn kautta mm. hoitoaikavaraukset ja poissaoloilmoitukset.

Pilke DaisyFamily
weight
Painotus
mail
Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Taikapompusta, täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke Taikapomppu - Musiikki- ja liikuntapäiväkoti Herttoniemessä

Herttoniemen Pilke Taikapomppu on kodikas ja lämminhenkinen päiväkoti 0–5-vuotiaille lapsille. Päiväkodin toiminnassa korostuu liikunta ja musiikki.

Liikunnan riemua ja monipuolista toimintaa joka päivä

Taikapomppu on liikuntapainotteinen päiväkoti, jonka tavoitteena on lapsilähtöisesti liikunnan riemun ja liikunnallisen elämäntavan löytäminen. Liikuntapainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa esimerkiksi retkeilynä, päivittäisinä pihaleikkeinä, viikoittaisina liikunnallisina musiikkihetkinä ja ohjattuina liikuntatuokioina.

Laulua, soittoa, loruilua

Päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille myös musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen. Musiikkipainotteisuus näkyy arjessamme rakkautena musiikkiin, ja meillä muun muassa lauletaan, soitetaan, tanssitaan ja improvisoidaan iloisessa ja kannustavassa ilmapiirissä.

Monipuolista toimintaa varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti

Toimintaamme kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten retkeilyt, teatteriesitykset, askartelu- ja maalaustuokiot lepohetkiä unohtamatta. Arjen pedagogiikka on läsnä päiväkodin joka hetkessä. Se on yhdessä pysähtymistä ja asioiden ihmettelyä; herneiden laskemista salaatin seasta ja väreillä leikittelyä maalatessa. Arvostamme jokaista kiireetöntä hetkeä, jonka saamme viettää keskustellen, leikkien ja höpsötellen; maailmaa yhdessä tutkien.

Pilke Taikapomppu – musiikki- ja liikuntapäiväkoti - Näin löydät meille!
Laivalahdenkaari 5
00810 HELSINKI Finland
Ota yhteyttä

Tervehdys Pilke liikuntapäiväkoti Taikapompusta!

Olen Katariina Lemmetti, 44-vuotias kolmen lapsen äiti Helsingistä. Lapseni ovat jo isompia, 15-, 18- ja 20-vuotiaita. Vietämme paljon aikaa yhdessä ja mökkeilemme mielellämme, kun siihen on mahdollisuus. Harrastuksiini kuuluu ulkoilun ja mökkeilyn lisäksi kaikenlainen leivonta ja ruuanlaitto, etenkin eri kulttuurien ruuat kiinnostavat. Selkeimmiksi lempiruuiksi perheessä ovat muodostuneet itämaiset ruuat, mutta ylivoimainen suosikki on etiopialainen kanapata Doro Wat, jonka reseptin opin työskennellessäni kansainvälisessä lastenkodissa ennen uraani Pilkkeellä.


Olen toiminut päiväkodinjohtajana Pilkkeellä yhdeksän vuotta. Rakastan työtäni lasten parissa. Lapset ovat kuin tyhjiä sivuja kirjassa, jotka odottavat kirjaimia ja lauseita sivuilleen, jotta muodostaisivat oman tarinansa. Heidän ja heidän vanhempiensa kanssa tehtävä yhteistyö palkitsee aina. Vuosien varrella johtamani kaksi päiväkotia on kasvanut kolmeksi päiväkodiksi ja koen, että olemme kaikkien päiväkotien kesken saaneet myös hyvän yhteisöllisen ilmapiirin esimerkiksi kaikkien talojen kesken pidettyjen suunnittelu- ja kehittämispäivien avulla. Vuonna 2024 kaikki yksikköni saivat asiakaskyselyistä mahtavat tulokset, ja saimme hyviä ajatuksia ja palautetta vielä kehitettävistä asioista.


Aloittaessa opintojani vuonna 2006, meiltä kysyttiin, missä haluaisimme olla 10 vuoden päästä. Vastasin tuolloin, että 2016 mennessä toimin päiväkodin johtajana tai lastenkodin johtajana, joko omassa yrityksessäni tai muussa vastaavassa yrityksessä. Kymmenen vuotta tuosta hetkestä olin toiminut jo vuoden päiväkodin johtajana. Työurani aikana olen päässyt kehittämään Pilke päiväkotien toimintaa erilaisten kehittämistehtävien sekä työryhmien muodossa. Aloittaessani yrityksessä päiväkoteja oli 38, nyt jo melkein 200. Kehitys on ollut huimaa! Meillä Pilkkeellä on aina saanut kehittyä yksilönä, mutta myös saanut kehittää toimintaa sekä omassa yksikössä että koko yrityksessä. Olen ollut mukana luomassa Pilkkeelle esimerkiksi asiakasohjausjärjestelmää, pedagogista esitettä asiakkaille sekä Pilkkeen oppimisympäristöt-opasta. Ylläpidän myös koko Suomen musiikkipäiväkotien toimintaa (30 päiväkotia) sekä vedän Helsingin esimiesten pedagogista tiimiä.


Vuosien varrella olen opiskellut lisää moniammatillisesta tiimistä, pedagogisesta johtamisesta ja työyhteisön kehittämisestä. Minulla on motivoituneita ja kehittämishenkisiä työtovereita, joiden kanssa työskentely on aina ilo! Joka päivä tulen töihin ajatellen, että tämäkin päivä on hyvä päivä, ihan jokaiselle meistä!

Satumuskaria keskiviikkoisin


Taikapompussa järjestetään myös satumuskaria päiväkotipäivän aikana keskiviikkoaamuisin klo 9. Satumuskarissa heittäydytään sadun vietäväksi ja tutustutaan musiikin ihmeelliseen maailmaan. Kysy lisää päiväkodin johtajalta. Tervetuloa Pilke Taikapomppuun!

Katso kaikki Pilkkeen yksityiset päiväkodit Helsingissä.

Enkkukerhoa päiväkotilapsille


Pilke Taikapompussa toimii Kielikoulu Maston järjestämä enkkukerho 3-6-vuotiaille lapsille. Enkkukerho järjestetään päiväkotipäivän aikana  ja englannin kerhoissa hyödynnetään laadukkaita ja pedagogisesti huolella suunniteltuja digitaalisia työkaluja.

Kielikoulu Mastossa uskotaan vahvasti, että vieraiden kielten opiskelu kannattaa aloittaa mahdollisimman varhain – lukuisat tutkimukset puoltavat varhaiskasvatusikää sopivaksi aloitusiäksi, sillä tuolloin lasten motivaatio ja herkkyys vieraan kielen oppimiseen on korkeimmillaan.

Lempeyden voimalla tehdään ihmeitä


“Lempeys luo ilmapiirin, jossa kaikilla on hyvä olla”

Lempeää ilmapiiriä, joka meillä vallitsee, ei voi olla aistimatta. Sen kokee heti, kun astuu ovesta sisään. Kun vanhemmat tulevat meille tutustumaan tai tuomaan aamulla lapsiaan, he kiinnittävät ilmapiiriimme poikkeuksetta huomiota ja antavat kiitosta. Me olemme aidosti läsnä ja täällä kaikilla on turvallinen olo – lempeyden voima välittyy meiltä ihan jokaiselle.

Päiväkodin johtaja
Katariina Helsinki

Pilke liikuntapäiväkoti Taikapomppu - Asiakasperheidemme kokemuksia

Lämmin kiitos Taikapompun henkilökunnalle, teette erittäin tärkeää työtä! On ilo jättää pienikin lapsi hoitoon aamuisin, kun voi luottaa ammattitaitoonne.
Taikapomppu on enemmän kuin osasimme päiväkodilta toivoa. Hoitajat välittävät aidosti lapsista ja tunnelma on lämmin. On ihanaa katsoa aamuisin, kun oma lapsi juoksee innoissaan muiden lasten ja hoitajien luo leikkimään.
Sijainti, laadukas toiminta ja Pilkkeen maine, ne ratkaisivat päiväkotivalintamme. Olemme onnekkaita, että löysimme kaikin puolin toimivan liikuntapainotteisen päiväkodin näin läheltä kotia.
Täyden kympin hoitajat, jotka todella välittävät ja ovat mukana arjessa. Lapsi saa terveellistä ruokaa. Samoin tilat ovat viihtyisät. Olemme todella kiitollisia Taikapompun henkilökunnalle joka päivä!

Päiväkotimme asiakasperheet antavat meille arvosanan

Pilke-päiväkotien asiakastyytyväisyyskysely 2024: "Olen tyytyväinen lapseni saamaan varhaiskasvatukseen” (asteikko 1–5, jossa 5 on paras).
favorite
4,7/5

Tervetuloa tutustumiskäynnille päiväkotiimme!

Tutustumiskäynnillä pääset kurkistamaan päiväkotimme arkeen, tiloihin ja toimintaan.

Samalla tutustumme puolin ja toisin, vastaamme kysymyksiisi ja kerromme tarkemmin päiväkotiin hakemisesta ja sen aloituksesta.

Voit myös tehdä suoraan päiväkotihakemuksen meille. Olemme silloin 2 arkipäivän sisällä yhteydessä sinuun, ja sovitaan tarkemmin jatkosta.

Ohjaamme lempeästi opintielle

Meidän tehtävämme Pilke-päiväkodeissa on luoda olosuhteet, jossa lapset oppivat tietojen ja taitojen lisäksi kohtaamaan koko maailman hyväntahtoisesti ja lempeydellä.

Pilkkeen varhaiskasvatuksen käsikirjaan, eli Pilke-aapiseen olemme koonneet tietopaketin päiväkotiemme toiminnasta.

Usein kysyttyä

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina päiväkodin ja ryhmien koon ja tavoitteiden mukaisesti. Tämä on tyypillinen päiväkotipäivän esimerkkiaikataulu. Tarvittaessa saat tarkemmat tiedot aikataulusta ja/tai ohjelmasta päiväkodin johtajalta.
schedule

6–7

Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa!
Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.

schedule

8–8.30

Aamupalan aika.

schedule

8.30–11

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

n. 11.15

Lounas ja päivälepo. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika.

schedule

n. 14.00

Välipala

schedule

14.30

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

17–18

Päiväkodin ovet sulkeutuvat, ja sanomme kiitos päivästa ja näkemiin. Huomiseen!

Hae päiväkotipaikkaa

Hae päiväkotipaikkaa tästä

Hae päiväkotipaikkaa täältä

Päiväkodin johtaja Katariina Lemmetti

Vastaan mielelläni kaikkiin päiväkotiimme liittyviin asioihin ja kysymyksiin: tutustumiskäynnit, vapaat paikat, päiväkotihakemukset, asiakassopimukset ja niiden muutokset, laskutusasiat, asiakaspalaute jne.