Hae päiväkotipaikkaa

Pilke-päiväkoti Luonnossa kotonaan Kesäkumpu

Päiväkodissa on tilaa
schedule
Aukioloajat
Ma–Pe klo 7–17 (tarpeen mukaan)
favorite
Ryhmät

Päiväkodin puh. 040 736 8403

euro_symbol
Hinnat
family_restroom
Daisy Family

Kodin ja päiväkodin välisenä viesti- ja tiedotuskanavanamme toimii Daisy. Viestimme Daisyn kautta mm. päiväkodin tapahtumista ja kuulumisista.

Perheet ilmoittavat Daisyn kautta mm. hoitoaikavaraukset ja poissaoloilmoitukset.

Pilke DaisyFamily
weight
Painotus
mail
Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Kesäkummusta, täytä Pilkkeen hakemus varhaiskasvatukseen.

Hae päiväkotipaikkaa

Luonnossa kotonaan -päiväkoti Kumpulassa luonnon läheisyydessä

Pieni ja kodinomainen Kesäkumpu on sijoittunut vehreän Vallilaanlaakson, ja Kätilöopiston takana kohoavan kallioisen metsäalueen väliin, tuiki tavallisen pienkerrostalon alimmaiseen kerrokseen. Kesäkummun yhteisössä toimii 5 kasvattajaa, 35 lasta perheineen ja päiväkotiapulainen.

Päiväkodissa toistemme ja ympäristön kunnioittaminen, turvallisuus, rakkaudellinen huolenpito ja ilo ovat kantavia arvoja yhteisömme toiminnassa. Leikki, taiteilu ja arkiset askareet tapahtuvat luontevasti niin lähimetsässä, puistossa kuin sisätiloissakin.

Ulkoilmaelämää ympäri vuoden

Luonnossa kotonaan on ulkoilmaelämää säällä kuin säällä, ympäri vuoden. Aamun ja iltapäivän ulkoilmaelämä tapahtuu Vallilanlaakson aidatussa leikkipuistossa ja sen lähettyvillä. Kumpuileva ja monipuolinen puistoluonto ja sen kasvitieteellinen puutarha tarjoavat meille upeat puitteet toiminnalle vuoden ympäri. Puistossa meillä on mahdollisuus nauttia esimerkiksi kaarnavenepurjehduksesta keväisellä purolla, mäenlaskusta hangella, vilvoittelusta kesähelteellä kasvitieteellisen puutarhan sadettimen alla, välipalaa nurmella puiden suojassa tai seikkailusta kävelyretkellä vanhalla junaraiteella.

Pilke-päiväkoti Luonnossa kotonaan Kesäkumpu - Näin löydät meille!
Kumpulanportti 3
00520 HELSINKI Suomi
Ota yhteyttä

Metsä täynnä seikkailuja


Pienen kävelymatkan päässä, Kätilöopiston takana, sijaitsee metsäpaikkamme Kalliometsä, jonne retkeilemme kolmena päivänä viikossa.  Loppumetrit metsäpaikalle kuljetaan vadelmapensaiden reunustamaa ”salaista polkua” pitkin, jossa pääsemme kesäisin nauttimaan herkullisista vadelmista. Kalliometsästä löytyy paikka toiminnalle ja rauhoittumiselle; suuri Konkarikivi ja korkealle kohoavat puut innostavat kiipeilyyn, tasainen sammaleinen laakso mahdollistaa turvallisen mörripainin ja kallionkolo tai juurakko kutsuvat pysähtymään ja tutkimaan. Lätäköt pysyvät kallionkoloissa pitkään tarjoten vesistöjä pienille kalastajille.

Annamme aikaa vapaalle leikille


Leikki, taiteilu ja arkiset askareet tapahtuvat luontevasti niin lähimetsässä, puistossa kuin sisätiloissakin. Vapaalle leikille on varattu aikaa jokaisena päivänä. Laulu siivittää päivittäin toimintaamme niin ohjatuissa yhteisissä kokoontumisissa kuin siirtymätilanteissa. Myös vuodenkierron juhlat kuuluvat näissä lauluissa. Soittimiin tutustumme sisällä musisoiden ja metsässä soittimet syntyvät luonnon materiaalista lasten käsissä ja mielikuvituksen avulla. Kerran viikossa maalaamme sisätiloissa, muina päivinä liidut ja maalit kulkevat mukanamme metsään ja puistoon. Kokoonnumme päivittäin kuulemaan aikuisen kertomaa vaihtuvaa satua, jota rikastuttaa pieni näyttämö tai syliteatteri.

Jokainen päiväkotipäivä on ainutlaatuinen


Sisällä päiväkodissa suloinen sisustus räsymattoineen vahvistaa kodinomaista tunnelmaa. Sisätiloissa vietämme syksystä kevääseen lounaan ja välipalan välisen ajan, sisältäen myös päivälevon. Kesällä syömme välipalan ulkona puistoluonnossa. Levon jälkeen lapsilla on mahdollisuus liittyä kasvattajan kanssa arjen askareisiin ja kädentöihin, esimerkiksi ruuan valmistamiseen vihanneksia kuorimalla ja pilkkomalla. Kerran viikossa vietämme enemmän aikaa sisällä leikkien ja leipoen koko talon voimin. Sisätiloista aukeaa ulos myös pieni takapiha, jossa hoidamme istutuksia.

Toivotamme sinut tervetulleeksi tutustumaan toimintaamme!

Luonnossa kotonaan -toiminnassa me lupaamme:  • Viettää kiireetöntä ulkoilmaelämää säällä kuin säällä.

  • Ulkoilla useita tunteja päivittäin.

  • Retkeillä lähiluontoon vähintään kolme kertaa viikossa.

  • Löytää leikkivälineet ensisijaisesti luonnosta.

  • Mahdollistaa lapsen pitkäkestoisen leikin ja monipuolisen liikkumisen päivittäin.

  • Aikuisen olevan lähellä lasta kunnioittaen hänen ainutlaatuisuuttaan.

  • Vaalia kestävän elämäntavan arvoja.

“Autan lapsia kasvamaan lempeyden voimalla”

Lempeyden voima on se voima, joka auttaa lapsia kasvamaan, kantaa yli isojen ja pienten haasteiden ja auttaa harmituksen keskellä löytämään oikeat sanat lohdutukseen. Parasta minun työssäni on, kun saan auttaa lapsia oppimaan uutta. Näen heidän kasvavan ja tunnen, että olen heille tosi tärkeä aikuinen.

Varhaiskasvatuksen opettaja
Karla, Helsinki

Pilke-päiväkoti Luonnossa kotonaan Kesäkumpu - Asiakasperheidemme kokemuksia

Kesäkumpu on erinomainen päiväkoti, jonka työntekijät ovat todellisia ammattilaisia, jotka selvästi tekevät työtään (myös) sydämellään. Kuvaavaa on, että lapsi hakiessa usein huutaa: "Eiii, äiti, en halua vielä lähteä!" :) Mikäpä olisi vanhemmalle parempaa palautetta siitä, että on valinnut lapselleen oikean päiväkodin.
Kesäkumpu on ollut ihana, luonnonläheisen lämmin ja luotettava hoitopaikka kaikille kolmelle lapsellemme. Olen iloinen siitä, että päiväkodin siirryttyä Pilkkeelle sen ilmapiiri ja pedagogiset painotukset on säilytetty.
Lasten pääsy Kesäkumpuun tuntuu lottovoitolta. Päiväkodin aikuiset tuntuvat olevan aidosti innostuneita työstään, ja tuntuu että he todella välittävät lapsista. He eivät näe lasten kanssa puuhailua ja ulkoilua taakkana, vaan jaksavat toteuttaa retkiä säästä riippumatta. Kesäkummussa lapsi saa ihanteellisen kasvuympäristön: ulkona puuhaillaan monta tuntia päivässä, ja mielikuvitus pääsee valloilleen kun luonnonmateriaaleista loihditaan tarpeellisia osasia leikkeihin. Näin se pitäisi mielestäni olla kaikkialla. Jotenkin kesäkumpulaiset ovat onnistuneet luomaan niin rauhallisen ja kodikkaan päiväkotiympäristön, että omat lapsemmekin ovat alusta asti viihtyneet siellä, kiintyneet syvästi aikuisiin, ja tunteneet olonsa kotoisaksi. Suurkiitos Kesäkummun aikuisille, ootte parhaita!

Päiväkotimme asiakasperheet antavat meille arvosanan

Pilke-päiväkotien asiakastyytyväisyyskysely 2024: "Olen tyytyväinen lapseni saamaan varhaiskasvatukseen” (asteikko 1–5, jossa 5 on paras).
favorite
4,12/5

Tervetuloa tutustumiskäynnille päiväkotiimme!

Tutustumiskäynnillä pääset kurkistamaan päiväkotimme arkeen, tiloihin ja toimintaan.

Tutustumme puolin ja toisin, vastaamme kysymyksiisi ja kerromme tarkemmin päiväkotiin hakemisesta ja sen aloituksesta.

Ohjaamme lempeästi opintielle

Meidän tehtävämme Pilke-päiväkodeissa on luoda olosuhteet, jossa lapset oppivat tietojen ja taitojen lisäksi kohtaamaan koko maailman hyväntahtoisesti ja lempeydellä.

Pilkkeen varhaiskasvatuksen käsikirjaan, eli Pilke-aapiseen olemme koonneet tietopaketin päiväkotiemme toiminnasta.

Usein kysyttyä

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina päiväkodin ja ryhmien koon ja tavoitteiden mukaisesti. Tämä on tyypillinen päiväkotipäivän esimerkkiaikataulu. Tarvittaessa saat tarkemmat tiedot aikataulusta ja/tai ohjelmasta päiväkodin johtajalta.
schedule

6–7

Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa!
Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.

schedule

8–8.30

Aamupalan aika.

schedule

8.30–11

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

n. 11.15

Lounas ja päivälepo. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika.

schedule

n. 14.00

Välipala

schedule

14.30

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

17–18

Päiväkodin ovet sulkeutuvat, ja sanomme kiitos päivästa ja näkemiin. Huomiseen!

Hae päiväkotipaikkaa

Hae päiväkotipaikkaa tästä

Luonnossa kotonaan -päiväkotien pedagogiikka

Kaikkien luonnossa kotonaan päiväkotiemme yhteisenä punaisena lankana on ajatus, että varhaislapsuuden ainutlaatuisen ajan ja lapsen henkilökohtainen kasvun tulee voida toteutua kiirettömyydessä, lämpöisessä ja turvallisessa ilmapiirissä, ilossa, arkeen linkittyvän aherruksen touhussa ja erityisesti luonnossa leikkien, liikkuen ja omaan tahtiin ihmetellen.

Luonnossa kotonaan -päiväkodit

Luonnossa kotonaan on ulkoilmaelämää säällä kuin säällä, ympäri vuoden. Toiminnassa korostuvat leikki ja luonnossa liikkuminen, kiireetön yhdessäolo ja yhdessä tekeminen. Toiminnan perustana on näkemys leikkivästä ja liikkuvasta, ainutlaatuisesta lapsesta. Lapsen osallisuus ja kestävä elämäntapa ovat toimintaa ohjaavia arvoja ja näkyvät arjessa.

Hae päiväkotipaikkaa täältä

Päiväkodin johtaja Johanna Kiviharju

Vastaan mielelläni kaikkiin päiväkotiimme liittyviin asioihin ja kysymyksiin: tutustumiskäynnit, vapaat paikat, päiväkotihakemukset, asiakassopimukset ja niiden muutokset, laskutusasiat, asiakaspalaute jne.