Hae päiväkotipaikkaa

Pilke-päiväkoti Luonnossa kotonaan Mörrintupa

schedule
Aukioloajat
Ma–Pe klo 7–17 (tarpeen mukaan)
favorite
Ryhmät

Päiväkodin puh. 040 351 2908

euro_symbol
Hinnat
family_restroom
Daisy Family

Kodin ja päiväkodin välisenä viesti- ja tiedotuskanavanamme toimii Daisy. Viestimme Daisyn kautta mm. päiväkodin tapahtumista ja kuulumisista.

Perheet ilmoittavat Daisyn kautta mm. hoitoaikavaraukset ja poissaoloilmoitukset.

Pilke DaisyFamily
weight
Painotus
mail
Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Mörrintuvasta, täytä Pilkkeen hakemus varhaiskasvatukseen.

Hae päiväkotipaikkaa

Luonnossa kotonaan -päiväkoti Vanhankaupunginkosken tuntumassa

Pieni ja kodinomainen päiväkoti Mörrintupa sijaitsee historiallisella paikalla Vanhankaupunginkosken tuntumassa, lähellä paikkaa, mihin Helsingin kaupunki on aikoinaan perustettu. Päiväkotitoimintaa tunnelmallisessa hirsihuvilassa on ollut vuodesta 2008 lähtien. Nyt Mörrintupa on 28 lapsen ja heidän perheensä, 4 kasvattajan ja päiväkotiapulaisen muodostama pieni ja tiivis yhteisö, jossa yhteistyö vanhempien kanssa on osa pedagogiikkaa ja perustuu luottamukseen ja avoimuuteen. Lapsista huolehtivien aikuisten keskinäinen luottamus on merkittävä tekijä kasvun, kehityksen ja hyvän olon tukijana, sekä turvallisuuden tunteen luojana. Yhdessä järjestetään retkiä, juhlia ja tapahtumia.

Pilke-päiväkoti Luonnossa kotonaan Mörrintupa - Näin löydät meille!
Katariina Saksilaisen katu 5
00560 HELSINKI Suomi
Ota yhteyttä

Ulkoilmaelämää ympäri vuoden


Luonnossa kotonaan on ulkoilmaelämää säällä kuin säällä, ympäri vuoden. Ulkoilmaelämä on oleilua, leikkiä ja liikkumista luonnossa ja omalla pihalla. Maanantaisin ja tiistaisin suuntaamme Pornaistenniemen luontopolulle Vanhankaupunginlahden tuntumaan, missä keväisin pääsemme kulkemaan ”vihreän hunnun” verhoamaa satumaista polkua, kuunnelleen satakielten ja useiden muiden lintujen kevätlaulua. Kauniin ruovikon keskeltä, pitkospuiden päästä löytyy myös jännittävä piilokoju, missä voi käydä kurkistelemassa vesilintujen puuhia. Keskiviikkoisin ja torstaisin retkemme suuntaa kohti Kalliometsää, missä pääsemme nauttimaan ”Aurinkokallion” lämmöstä, ”Vesilaitoksen” vedenjuoksutus puuhista ja monista muista monimuotoisista leikeistä. Joka toinen viikko, 5-6- vuotiaat suuntaavat retkensä hieman tuttuja paikkoja pidemmälle ja retkellä ollaan koko päivä. Ns. ”pitkisretki” tehdään kävellen, pyöräillen tai talvella hiihtäen. Kotona omaan reppuun pakatut eväät kuuluvat olennaisesti näihin retkipäiviin. Perjantaisin vietämme ”kotipäivää” ja ulkoilemme omalla pihalla.

Oma kasvimaa, istutuslaatikot ja pajumaja


Pihamme on mahdollisimman luonnonmukainen. Hiekkalaatikko, kasvimaa, istutuslaatikot, nikkarointi paikka, pajumaja ja leikkejä varten kattilat, kauhat ja paistinpannut luovat lapsille mahdollisuuksia erilaisiin leikkehin. Pihalla olevat ruokapöydät tarjoavat myös mahdollisuuden lounaan ja välipalan syömiseen sekä erilaisten kädentöiden tekemiseen.

Kotipesänä oma kota


Mörrintuvassa olemme kaikki yhtä suurta perhettä, missä eri-ikäiset lapset saavat touhuta keskenään, pienimmät oppia isommilta jäljittelyn kautta ja isoimmat puolestaan auttaa pienimpiä eri arjen askareissa. Siirtymätilanteissa, ruokailussa, taiteellisessa työskentelyssä sekä leipomisessa jakaudumme ikätasoisiin pienryhmiin, omaan tuttuun kotipesään. Yhden pienryhmän kotipesänä toimii pihalla oleva kota.

Vuodenkierto rytmittää arkea


Vuodenkierto ja niihin liittyvät juhlat rytmittävät elämäämme ja elämmekin ikään kuin ”juhlasta juhlaan”. Ensin niitä valmistellen ja odottaen, sitten juhlien ja lopuksi pois laskeutuen. Arkeamme rytmittää säännöllinen viikko- ja päivärytmi, tuoden samalla lapsille myös ennakoitavuutta ja sitä kautta turvallisuuden tunnetta. Joka päivä kokoonnumme yhteiseen satupiirin takkahuoneseen kuuntelemaan aikuisen kertomaa satua.

Jokainen päiväkotipäivä on ainutlaatuinen


Kasvattajat ovat lasten kanssamatkaajia joilla on pyrkimys jokaisen lapsen aitoon kohtaamiseen, uteliaisuuden tukemiseen, heidän kokemustensa jakamiseen ja kuuntelevaan vuorovaikutukseen päivittäin.

Lämpimästi tervetuloa Mörrintupaan!

Luonnossa kotonaan -toiminnassa me lupaamme:  • Viettää kiireetöntä ulkoilmaelämää säällä kuin säällä.

  • Ulkoilla useita tunteja päivittäin.

  • Retkeillä lähiluontoon vähintään kolme kertaa viikossa.

  • Löytää leikkivälineet ensisijaisesti luonnosta.

  • Mahdollistaa lapsen pitkäkestoisen leikin ja monipuolisen liikkumisen päivittäin.

  • Aikuisen olevan lähellä lasta kunnioittaen hänen ainutlaatuisuuttaan.

  • Vaalia kestävän elämäntavan arvoja.

“Autan lapsia kasvamaan lempeyden voimalla”

Lempeyden voima on se voima, joka auttaa lapsia kasvamaan, kantaa yli isojen ja pienten haasteiden ja auttaa harmituksen keskellä löytämään oikeat sanat lohdutukseen. Parasta minun työssäni on, kun saan auttaa lapsia oppimaan uutta. Näen heidän kasvavan ja tunnen, että olen heille tosi tärkeä aikuinen.

Varhaiskasvatuksen opettaja
Karla, Helsinki

Pilke-päiväkoti Luonnossa kotonaan Mörrintupa - Asiakasperheidemme kokemuksia

Parasta päiväkodissa on kasvattajat, jotka ovat aidosti kiinnostuneita lapsesta. Johtaja ja kasvattajat, jotka reagoivat empaattisesti myös vanhempien huoliin. Lasten kasvatus myönteisen palautteen ja rauhallisen ohjauksen avulla.

Päiväkotimme asiakasperheet antavat meille arvosanan

Pilke-päiväkotien asiakastyytyväisyyskysely 2024: "Olen tyytyväinen lapseni saamaan varhaiskasvatukseen” (asteikko 1–5, jossa 5 on paras).
favorite
4,12/5

Tervetuloa tutustumiskäynnille päiväkotiimme!

Tutustumiskäynnillä pääset kurkistamaan päiväkotimme arkeen, tiloihin ja toimintaan.

Tutustumme puolin ja toisin, vastaamme kysymyksiisi ja kerromme tarkemmin päiväkotiin hakemisesta ja sen aloituksesta.

Ohjaamme lempeästi opintielle

Meidän tehtävämme Pilke-päiväkodeissa on luoda olosuhteet, jossa lapset oppivat tietojen ja taitojen lisäksi kohtaamaan koko maailman hyväntahtoisesti ja lempeydellä.

Pilkkeen varhaiskasvatuksen käsikirjaan, eli Pilke-aapiseen olemme koonneet tietopaketin päiväkotiemme toiminnasta.

Usein kysyttyä

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina päiväkodin ja ryhmien koon ja tavoitteiden mukaisesti. Tämä on tyypillinen päiväkotipäivän esimerkkiaikataulu. Tarvittaessa saat tarkemmat tiedot aikataulusta ja/tai ohjelmasta päiväkodin johtajalta.
schedule

6–7

Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa!
Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.

schedule

8–8.30

Aamupalan aika.

schedule

8.30–11

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

n. 11.15

Lounas ja päivälepo. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika.

schedule

n. 14.00

Välipala

schedule

14.30

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

17–18

Päiväkodin ovet sulkeutuvat, ja sanomme kiitos päivästa ja näkemiin. Huomiseen!

Hae päiväkotipaikkaa

Hae päiväkotipaikkaa tästä

Luonnossa kotonaan -päiväkotien pedagogiikka

Kaikkien luonnossa kotonaan päiväkotiemme yhteisenä punaisena lankana on ajatus, että varhaislapsuuden ainutlaatuisen ajan ja lapsen henkilökohtainen kasvun tulee voida toteutua kiirettömyydessä, lämpöisessä ja turvallisessa ilmapiirissä, ilossa, arkeen linkittyvän aherruksen touhussa ja erityisesti luonnossa leikkien, liikkuen ja omaan tahtiin ihmetellen.

Luonnossa kotonaan -päiväkodit

Luonnossa kotonaan on ulkoilmaelämää säällä kuin säällä, ympäri vuoden. Toiminnassa korostuvat leikki ja luonnossa liikkuminen, kiireetön yhdessäolo ja yhdessä tekeminen. Toiminnan perustana on näkemys leikkivästä ja liikkuvasta, ainutlaatuisesta lapsesta. Lapsen osallisuus ja kestävä elämäntapa ovat toimintaa ohjaavia arvoja ja näkyvät arjessa.

Hae päiväkotipaikkaa täältä

Päiväkodin johtaja Johanna Kiviharju

Vastaan mielelläni kaikkiin päiväkotiimme liittyviin asioihin ja kysymyksiin: tutustumiskäynnit, vapaat paikat, päiväkotihakemukset, asiakassopimukset ja niiden muutokset, laskutusasiat, asiakaspalaute jne.