Hae päiväkotipaikkaa

Pilke-päiväkoti Luonnossa kotonaan Sotkankoto

Päiväkodissa on tilaa
schedule
Aukioloajat
Ma–Pe klo 7:30-17(tarpeen mukaan)
favorite
Ryhmät

Päiväkodin puh. 040 846 7918

euro_symbol
Hinnat
family_restroom
Daisy Family

Kodin ja päiväkodin välisenä viesti- ja tiedotuskanavanamme toimii Daisy. Viestimme Daisyn kautta mm. päiväkodin tapahtumista ja kuulumisista.

Perheet ilmoittavat Daisyn kautta mm. hoitoaikavaraukset ja poissaoloilmoitukset.

Pilke DaisyFamily
weight
Painotus
mail
Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Sotkankodosta, täytä Pilkkeen hakemus varhaiskasvatukseen.

Hae päiväkotipaikkaa

Luonnossa kotonaan -päiväkoti Viikissä luonnon läheisyydessä

Päiväkoti Sotkankodossa luonnonläheistä elämää jakaa 40 lasta perheineen, kuusi kasvattajaa ja päiväkotiapulainen. Päiväkotimme käynnistämisen myötä, vuonna 1999 syntyi valtakunnallinen Luonnossa kotonaan -toimintaidea yhteistyössä Suomen Latu ry:n kanssa, jota on kaikki nämä vuodet edistetty aktiivisella yhteistyöllä.

Ulkoilmaelämää ympäri vuoden

Luonnossa kotonaan on ulkoilmaelämää säällä kuin säällä, ympäri vuoden. Toiminnassa korostuvat leikki ja luonnossa liikkuminen, kiireetön yhdessäolo ja yhdessä tekeminen. Toiminnan perustana on näkemys leikkivästä ja liikkuvasta, ainutlaatuisesta lapsesta. Lapsen osallisuus ja kestävä elämäntapa ovat toimintaa ohjaavia arvoja ja näkyvät arjessa.

 

 

Pilke-päiväkoti Luonnossa kotonaan Sotkankoto - Näin löydät meille!
Koetilantie 1 C 13
00790 HELSINKI Suomi
Ota yhteyttä

Lämmitellään kodan lämmössä


Sotkankoto sijaitsee Helsingin Viikissä, metsäisten peltomaisemien laidalla. Kumpuilevalla pihallamme istutaan aamuisin nuotion äärellä huikopalalla, talvisin lämmitellään kodan lämmössä. Kuraleikit, mäenlasku, soppukaiset leikkipaikat, pihanhoito ja polttopuiden pilkkominen säestävät vuoden kierron elämäämme.

Läheinen luontosuhde


Metsäretkille on pyhitetty kolme aamupäivää viikossa. Kalliometsä, Oravametsä, Sudenkorentokallio ja Lehmänlantakukkula tarjoavat meille mainiot toistuvat ja moninaiset maastot lasten valtakunnalle, leikille ja liikkumiselle. Suhteemme luontoon vahvistuu rakkaiksi muodostuvien lempipaikkojen siimeksessä. Juostaan, hiivitään tai laukataan villinä pellon poikki kuin hevoset!

Luomukasvisruokaa ja vapaata leikkiä


Itsevalmistettu luomukasvisruoka nautitaan ikäryhmästä riippuen joko sisätilojen suojassa, kodan lämmössä tai lämpiminä kausina pihapöydillä. Vapaata leikkiä rytmittää päivittäiset hetket metsäpiirileikeissä, satupiirissä ja lauluhetkissä. Sotkankodossa lapsen osallisuus linkittyy arjen puuhiin, kuten juuresten pilkkomiseen, leipomiseen sekä pieniin puhdehommin. Ikätasoiset pienryhmähetket ja taiteellinen työskentely rikastuttavat lapsen kokemusmaailmaa.  Pienryhmätoimintaa hyödynnetään päivittäin siirtymissä ja toiminnoissa, samalla kuitenkin nauttien suurperhe tunnelmasta, jossa jokaisella on oma paikkansa ja osansa ja jossa kasvattajat tekevät tietoista työtä jokaisen lapsen kehityksen tukemisen hyväksi.

Tiivistä yhteistyötä vanhempien kanssa


Yhteistyö vanhempien kanssa rakentuu päivittäisten kohtaamisten, avoimen kumppanuussuhteen, vanhempainiltojen sekä yhteisten juhlien ja tapahtumien ympärille. Sotkankodossa toimii myös rekisteröity vanhempainyhdistys, joka on kaikille avoin mahdollisuus rakentaa ja ideoida yhdessä yhteistä hyvää Sotkankodon lasten ja perheiden hyväksi.

Lämpimästi tervetuloa Sotkislaiseksi!

Luonnossa kotonaan -toiminnassa me lupaamme:  • Viettää kiireetöntä ulkoilmaelämää säällä kuin säällä.

  • Ulkoilla useita tunteja päivittäin.

  • Retkeillä lähiluontoon vähintään kolme kertaa viikossa.

  • Löytää leikkivälineet ensisijaisesti luonnosta.

  • Mahdollistaa lapsen pitkäkestoisen leikin ja monipuolisen liikkumisen päivittäin.

  • Aikuisen olevan lähellä lasta kunnioittaen hänen ainutlaatuisuuttaan.

  • Vaalia kestävän elämäntavan arvoja.


Päiväkodin johtajamme Johanna Saunamäki kertoo artikkelissamme, kuinka luonnon vaikutukset näkyvät lasten hyvinvoinnissa hänen päivittäisessä työssään. Lue tästä täältä.

”Uskon, että luonto parantaa lasten vastustuskykyä, ja metsäretkillä kiipeily ja epätasainen, vaihteleva maasto tekevät todella hyvää lapsenmotorisille taidoille.”

“Autan lapsia kasvamaan lempeyden voimalla”

Lempeyden voima on se voima, joka auttaa lapsia kasvamaan, kantaa yli isojen ja pienten haasteiden ja auttaa harmituksen keskellä löytämään oikeat sanat lohdutukseen. Parasta minun työssäni on, kun saan auttaa lapsia oppimaan uutta. Näen heidän kasvavan ja tunnen, että olen heille tosi tärkeä aikuinen.

Varhaiskasvatuksen opettaja
Karla, Helsinki

Pilke-päiväkoti Luonnossa kotonaan Sotkankoto - Asiakasperheidemme kokemuksia

Lapseni on mulle tärkein aarre enkä halua jättää häntä kenen tahansa hoitoon. On ollut hienoa huomata kuinka hyvin ja ihanasti häntä on kohdattu ja vastattu hänen tarpeisiinsa. Myös minun toiveitani lapsen suhteen on kuunneltu ja otettu huomioon. Lapseni on oppinut paljon uusia asioita lyhyessä ajassa. Meille on tärkeää Sotkankodon luonnonläheisyys, arvot, yhteisöllisyys, monipuolisuus ja se tervetullut tunne, joka tulee Sotkankodon aikuisia kohdatessa. Kiitos siis jokaiselle Sotkankodossa, olette tehneet työhönpaluuni helpoksi. :)
Sotkistaipaleen pian päättävän eskarilaisen toive: Mieluiten menisin Sotkiskouluun tai sitten Tylypahkaan
Joka päivä lapsi otetaan vastaan lämmöllä ja huomioiden. Oma pikkuinen on hyvä jättää tuttujen kasvattajien seuraan ja päivän jälkeen lapsen päivän puuhat käydään vielä vanhemman kanssa läpi. Ulkoilun riemua on myös löytynyt perheen omaan arkeen päiväkodin aloituksen myötä.
Parasta päiväkodissa on kiirettömyyden tunne. Aito ja läsnäoleva välittävä henki, jossa aikuiset todella ovat lapsia varten. Sekä muovittomuus ja ravinteikas luomuruoka.

Päiväkotimme asiakasperheet antavat meille arvosanan

Pilke-päiväkotien asiakastyytyväisyyskysely 2024: "Olen tyytyväinen lapseni saamaan varhaiskasvatukseen” (asteikko 1–5, jossa 5 on paras).
favorite
4,6/5

Tervetuloa tutustumiskäynnille päiväkotiimme!

Tutustumiskäynnillä pääset kurkistamaan päiväkotimme arkeen, tiloihin ja toimintaan.

Tutustumme puolin ja toisin, vastaamme kysymyksiisi ja kerromme tarkemmin päiväkotiin hakemisesta ja sen aloituksesta.

Ohjaamme lempeästi opintielle

Meidän tehtävämme Pilke-päiväkodeissa on luoda olosuhteet, jossa lapset oppivat tietojen ja taitojen lisäksi kohtaamaan koko maailman hyväntahtoisesti ja lempeydellä.

Pilkkeen varhaiskasvatuksen käsikirjaan, eli Pilke-aapiseen olemme koonneet tietopaketin päiväkotiemme toiminnasta.

Usein kysyttyä

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina päiväkodin ja ryhmien koon ja tavoitteiden mukaisesti. Tämä on tyypillinen päiväkotipäivän esimerkkiaikataulu. Tarvittaessa saat tarkemmat tiedot aikataulusta ja/tai ohjelmasta päiväkodin johtajalta.
schedule

6–7

Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa!
Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.

schedule

8–8.30

Aamupalan aika.

schedule

8.30–11

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

n. 11.15

Lounas ja päivälepo. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika.

schedule

n. 14.00

Välipala

schedule

14.30

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

17–18

Päiväkodin ovet sulkeutuvat, ja sanomme kiitos päivästa ja näkemiin. Huomiseen!

Hae päiväkotipaikkaa

Hae päiväkotipaikkaa tästä

Apu: Tässä helsinkiläisessä päiväkodissa mennään luontoon, satoi tai paistoi – ”Lapset ovat metsässä paljon rauhallisempia"

Varhaiskasvatuksen opettaja Sami Forss olisi aina ulkona eskarilaisten kanssa, jos saisi itse valita. Luontopäiväkodissa kaupunkimetsään mennäänkin melkein joka päivä, kertoo Apu 12.9.2023 julkaisemassaan jutussaan

Luonnossa kotonaan -päiväkotien pedagogiikka

Kaikkien luonnossa kotonaan päiväkotiemme yhteisenä punaisena lankana on ajatus, että varhaislapsuuden ainutlaatuisen ajan ja lapsen henkilökohtainen kasvun tulee voida toteutua kiirettömyydessä, lämpöisessä ja turvallisessa ilmapiirissä, ilossa, arkeen linkittyvän aherruksen touhussa ja erityisesti luonnossa leikkien, liikkuen ja omaan tahtiin ihmetellen.

Luonnossa kotonaan -päiväkodit

Luonnossa kotonaan on ulkoilmaelämää säällä kuin säällä, ympäri vuoden. Toiminnassa korostuvat leikki ja luonnossa liikkuminen, kiireetön yhdessäolo ja yhdessä tekeminen. Toiminnan perustana on näkemys leikkivästä ja liikkuvasta, ainutlaatuisesta lapsesta. Lapsen osallisuus ja kestävä elämäntapa ovat toimintaa ohjaavia arvoja ja näkyvät arjessa.

Hae päiväkotipaikkaa täältä

Päiväkodin johtaja Johanna Saunamäki

Vastaan mielelläni kaikkiin päiväkotiimme liittyviin asioihin ja kysymyksiin: tutustumiskäynnit, vapaat paikat, päiväkotihakemukset, asiakassopimukset ja niiden muutokset, laskutusasiat, asiakaspalaute jne.