Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Loiste

schedule
Aukioloajat
Ma–Pe klo 6.30-17 (tarpeen mukaan)
favorite
Ryhmät

Komeetat (4-6v.) puh. 040 450 6246
Planeetat (3-5v.) puh. 040 450 6245
Hippuset (2-3v.) puh. 040 450 6247
Hiukkaset (1-2v.) puh. 040 450 6248

euro_symbol
Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

family_restroom
Daisy Family

Kodin ja päiväkodin välisenä viesti- ja tiedotuskanavanamme toimii Daisy. Viestimme Daisyn kautta mm. päiväkodin tapahtumista ja kuulumisista.

Perheet ilmoittavat Daisyn kautta mm. hoitoaikavaraukset ja poissaoloilmoitukset.

Pilke DaisyFamily
weight
Painotus
mail
Hakeminen

Hae päiväkotipaikkaa Joensuun kaupungin verkkosivuilta ja täytä myös Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Loiste Joensuun Rantakylässä

Pilke tiedepäiväkoti Loiste on auennut Joensuun Rantakylään Aallontielle elokuussa 2017. Päiväkodissa on 72 hoitopaikkaa 0-6-vuotiaille lapsille ja päiväkodissa järjestetään myös esiopetusta.

Lapset oppivat oivaltamaan

Pilke Loiste on tiedepainotteinen päiväkoti, jossa tiedepainotteisuus toteutuu kokonaisvaltaisena lapsen lähiympäristön tutkimisena. Lapsen leikki, luovuus ja aistien käyttö ovat hyviä alustoja harjoitella tieteellistä ajattelua, joka kehittää lapsen muistin ja oppimisen taitoja. Lapset oppivat tiedepäiväkodissa leikin kautta oivaltamaan, kokeilemaan ja saavat onnistumisen kokemuksia. Tieteellisen ajattelun oppiminen on tärkeämpää kuin itse tiedon oppiminen.

Aistien herättelyä ja ihmettelyä

Tiedepäiväkodissa ihmetellään ja tutkitaan lasten kiinnostuksesta heränneitä luonnontieteellisiä ilmiöitä pienryhmässä yhdessä kavereiden ja varhaiskasvattajan kanssa. Tiedetoiminnassa huomioidaan lapsen ikä, kiinnostuksen kohteet ja turvalliset toimintatavat. Alle kolmevuotiaiden tiedekasvatus perustuu aistien käyttämiseen, havaitsemiseen, ihmettelyyn, kyselemiseen, tarinoihin ja satuihin.

Pilke tiedepäiväkoti Loiste - Näin löydät meille!
Aallontie
80160 JOENSUU Suomi
Ota yhteyttä

Tervehdys tiedepäiväkoti Loisteen päiväkodin johtajalta!

Moikka! Tiällä huutelleepi Kaennuun kasvatti Amina Fahim. Minua on kuvailtu helposti lähestyttäväksi ja empaattiseksi kuuntelijaksi. En koskaan halua kasvaa ”tylsäksi aikuiseksi” ja työ varhaiskasvatuksessa ruokkiikin hupsuttelevaa ja elämää ihmettelevää puoltani. Vaikka omaankin tervettä kainuulaista pessimismiä, ajattelen silti kaikkeen löytyvän ratkaisun, kun yhdessä asiaa pohditaan.


Opiskelin Lapin ammattikorkeakoulussa sosionomiksi ja valmistuin 2016 koulusta lastentarhanopettajan pätevyyden kera. Haaveissa minulla on vielä jatkokouluttautua maisteriksi.


Olen aina rakastanut maalaamista ja musiikkia. Näytellyt olen pienestä pitäen mm. seurakunnan näytelmissä jaensimmäisen roolini suoritinkin jo 2-vuotiaana. Mediakasvatus onkin yksi tärkeistä varhaiskasvatussuunnitelman osista minulle. Draama ja tarinat ovat hienoja tapoja käsitellä vaikeitakin asioita vauvasta vaariin ikätason mukaisesti.


Pilkkeelle päädyin varajohtajaksi ja varhaiskasvatuksen opettajaksi elokuussa 2021. Pilkkeestä olin kuullut hyvää työnantajana mm. siitä, että jokaisesta työntekijästä välitetään yksilönä. Olen kokenut etenemis- ja koulutusmahdollisuudet erittäin suurena plussana työssäni. Erityisesti työhyvinvointi on lähellä sydäntäni ja pyrin omalla toiminnallani mahdollistamaan turvallisen ja mukavan päivän työkavereilleni. Oveni on aina auki ja haluan olla mukana tiimien iloissa ja suruissa, onnistumisissa ja oppimisissa. Työyhteisömme on huumorintajuinen ja auttavainen. Koskaan ei tarvitse jäädä painimaan asioiden kanssa yksin. Arvostamme myös tiimissämme luovaa hulluutta. Mitä hullumpi idea, sen hauskempi se on toteuttaa.


Päiväkodissamme Loisteessa tiede näkyy erilaisina projekteina, teemoina, tiedekokeina, ihmettelynä ja tutkimisena. Lasten mielenkiinnon kohteet ohjaavat vahvasti projektiemme aiheita ja ihmettelemme yhdessä lapsia askarruttavia asioita. Lapselle annetaan mahdollisuus pohtia ja tutkia itse, eikä valmista vastausta tai ratkaisua anneta heti. Meillä jokainen lapsi saa olla omanlaisensa tutkija, jolle meiltä aina löytyy lämmin syli.

Tutkimusleikkitila pienille professoreille


Tiedepäiväkodin oppimisympäristö kannustaa ja houkuttelee lasta tutkimiseen ja kokeiluun. Lapsilla on päiväkodissa käytössään tila, jossa on välineistöä muun muassa luuppeja, suurennuslaseja, pipettejä, mikroskooppi ja valopöytä. Päiväkodin piha ja lähiympäristö ovat myös hyvää tutkimustilaa.

“Lempeys saa lapsen tuntemaan, että hän on tärkeä”

Lempeys on minulle sitä, että saan lapsen ymmärtämään ja tuntemaan, että hän on tärkeä, arvokas ja hyväksytty. Päiväkodissa harjoittelemme yhdessä joka päivä arjen tunnetaitoja ja jaamme kehuja. Parasta on, kun saan lapsilta aidon ja välittömän palautteen – kaikki ne ihanat halihetket ja oppimisen ilo, joka näkyy heti lasten kasvoilta.

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja
Oona, Hämeenkyrö

Pilke Loiste - Asiakasperheidemme kokemuksia

Lapsella on hyvät kokemukset päiväkodista: hän on pitänyt henkilöstöstä, kavereista sekä ohjatusta toiminnasta. Varsinkin eskarivuoden aikana lapsi on oppinut paljon.
Lapseni viihtyi loistavasti niin hoitajien kuin muiden lasten kanssa. Lämmin ja turvallinen ilmapiiri.
Olen ollut tyytyväinen päiväkodin monipuoliseen toimintaan ja tiedottamiseen.
Olette tarjonneet lapselleni turvallisen ja ihanan ympäristön oppimiseen. Kiitos!

Päiväkotimme asiakasperheet antavat meille arvosanan

Pilke-päiväkotien asiakastyytyväisyyskysely 2024: "Olen tyytyväinen lapseni saamaan varhaiskasvatukseen” (asteikko 1–5, jossa 5 on paras).
favorite
4,12/5

Tervetuloa tutustumiskäynnille päiväkotiimme!

Tutustumiskäynnillä pääset kurkistamaan päiväkotimme arkeen, tiloihin ja toimintaan.

Tutustumme puolin ja toisin, vastaamme kysymyksiisi ja kerromme tarkemmin päiväkotiin hakemisesta ja sen aloituksesta.

Ohjaamme lempeästi opintielle

Meidän tehtävämme Pilke-päiväkodeissa on luoda olosuhteet, jossa lapset oppivat tietojen ja taitojen lisäksi kohtaamaan koko maailman hyväntahtoisesti ja lempeydellä.

Pilkkeen varhaiskasvatuksen käsikirjaan, eli Pilke-aapiseen olemme koonneet tietopaketin päiväkotiemme toiminnasta.

Usein kysyttyä

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina päiväkodin ja ryhmien koon ja tavoitteiden mukaisesti. Tämä on tyypillinen päiväkotipäivän esimerkkiaikataulu. Tarvittaessa saat tarkemmat tiedot aikataulusta ja/tai ohjelmasta päiväkodin johtajalta.
schedule

6–7

Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa!
Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.

schedule

8–8.30

Aamupalan aika.

schedule

8.30–11

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

n. 11.15

Lounas ja päivälepo. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika.

schedule

n. 14.00

Välipala

schedule

14.30

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

17–18

Päiväkodin ovet sulkeutuvat, ja sanomme kiitos päivästa ja näkemiin. Huomiseen!

Hae päiväkotipaikkaa

Hae päiväkotipaikkaa tästä

Ympäristökasvatusta Pilke Loisteessa!

Minulla oli suuri ilo ja kunnia päästä vierailemaan Pilke päiväkotien Kestävän kehityksen työryhmän kanssa toukokuussa 2019 Vantaan Myyrmäessä, Metropolian ammattikorkeakoulun Urban farm laboratorioon.

Hae päiväkotipaikkaa täältä

Päiväkodin johtaja Amina Fahim

Vastaan mielelläni kaikkiin päiväkotiimme liittyviin asioihin ja kysymyksiin: tutustumiskäynnit, vapaat paikat, päiväkotihakemukset, asiakassopimukset ja niiden muutokset, laskutusasiat, asiakaspalaute jne.