Hae päiväkotipaikkaa

Pilke luontopäiväkoti Solmu

Painotus: Luonto
Päiväkodissa on tilaa
schedule
Aukioloajat
Ma–pe klo 6–18 (tarpeen mukaan)
favorite
Ryhmät
  • Jyväset (1–3-v) puh. 040 185 8017
  • Ohrakkaat (3–5-v) puh. 040 571 0495
  • Tähkät (5–6-v) puh. 040 489 4874
  • Viljat (esiopetus) puh. 040 486 6207
euro_symbol
Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

family_restroom
Daisy Family

Kodin ja päiväkodin välisenä viesti- ja tiedotuskanavanamme toimii Daisy. Viestimme Daisyn kautta mm. päiväkodin tapahtumista ja kuulumisista.

Perheet ilmoittavat Daisyn kautta mm. hoitoaikavaraukset ja poissaoloilmoitukset.

Pilke DaisyFamily
weight
Painotus
mail
Hakeminen

Päiväkotiin haetaan Pilkkeen nettisivujen kautta täyttämällä
Pilkkeen hakemus varhaiskasvatukseen, jonka jälkeen perhe hakee palveluseteliä Saarijärven kaupungilta.

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke luontopäiväkoti Solmu aukesi Saarijärvelle elokuussa 2020

Päiväkoti Solmu tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä hirsipäiväkodissa, jossa on 76 päiväkotipaikkaa 0–6-vuotiaille lapsille ja päiväkodissa järjestetään myös esiopetusta. 

Ulkoilua säällä kuin säällä

Luontopäiväkoti Solmussa ulkoillaan paljon säästä riippumatta. Toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen ja ihmettely.

Leikki, yhdessä tekeminen ja lasten ajatusten kuuleminen ohjaavat toimintaa. Lapsen arjessa kokemat ja havainnoimat ilmiöt ovat oppimisen lähtökohtana.

Kekseliäisyys, kierrätys ja luonnon omien antimien hyödyntäminen oppimisessa ja leikkivälineinä ovat tärkeä osa luontopäiväkodin arkea.

Pilke luontopäiväkoti Solmu - Näin löydät meille!
Uuraistentie 192b
43130 TARVAALA Suomi
Ota yhteyttä

Paljon myös liikuntaa


Luontopäiväkoti Solmussa painotetaan myös liikuntaa; tavoitteena on liikunnan riemun ja liikunnallisen elämäntavan löytäminen.


Liikuntapainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa esimerkiksi retkeilynä, päivittäisinä pihaleikkeinä, viikoittaisina liikunnallisina musiikkihetkinä ja ohjattuina liikuntatuokioina.Monipuolista toimintaa varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti


Toimintaamme kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten lauluhetket, teatteriesitykset, askartelu- ja maalaustuokiot lepohetkiä unohtamatta. Arjen pedagogiikka on läsnä päiväkodin joka hetkessä.


Se on yhdessä pysähtymistä ja asioiden ihmettelyä; herneiden laskemista salaatin seasta ja väreillä leikittelyä maalatessa. Arvostamme jokaista kiireetöntä hetkeä, jonka saamme viettää keskustellen, leikkien ja höpsötellen; maailmaa yhdessä tutkien.

Pilke luontopäiväkoti Solmu - Asiakasperheidemme kokemuksia

Haluan vielä erityisesti kiittää ammattitaitoista henkilökuntaa. Solmun henkilökunta on äärimmäisen ammattitaitoista. Välittävät aidosti lapsesta ja hänen tarpeistaan. Itse henkilökohtaisesti olen ollut häkeltynyt siitä miten hienoa toiminta Solmussa on. Joka ikinen päivä minulle kerrotaan, miten lasteni päivä on mennyt ja heti avoimesti kerrottu, jos jotain on sattunut päivän aikana. Minua on kuunneltu ja voin joka päivä jättää lapseni hoitoon tietäen että heillä on kaikki hyvin ja he ovat turvassa. Kiitos!
Päiväkoti on ylittänyt kaikki odotukset! Lapsi menee innolla hoitoon ja tuskin malttaa lähteä pois päivän
Lapseni viihtyy erittäin hyvin Solmussa. Päiväkodin puitteet on upeat, luonto on lähellä ja lapsella on mahdollisuus monipuoliseen liikkumiseen päiväkotipäivän aikana. Turvallisuuteen on kiinnitetty huomiota. Henkilökunta on ammattitaitoista ja jokainen heistä tekee työtä sydämellä. Kiitos henkilökunnalle lapsen/perheen yksilöllisestä kohtaamisesta, teette erittäin tärkeää varhaiskasvatustyötä.
Kiitos hyvästä toiminnasta ja kuuntelevasta otteesta. Palautteen saaminen päivästä on rikasta!

Päiväkotimme asiakasperheet antavat meille arvosanan

Pilke-päiväkotien asiakastyytyväisyyskysely 2023: "Olen tyytyväinen lapseni saamaan varhaiskasvatukseen” (asteikko 1–5, jossa 5 on paras).
favorite
4,4/5

Tervetuloa tutustumiskäynnille päiväkotiimme!

Tutustumiskäynnillä pääset kurkistamaan päiväkotimme arkeen, tiloihin ja toimintaan. Tutustumme puolin ja toisin, vastaamme kysymyksiisi ja kerromme tarkemmin päiväkotiin hakemisesta ja sen aloituksesta.

Laatu ja vastuullisuus Pilke päiväkodeissa

Pilke-päiväkodeissa me hyvän päivän tekijät rakennamme maailmaa, jossa lapsen on hyvä oppia ja kasvaa. Lue tästä lisää, miten laatu ja vastuullisuus näkyvät Pilke päiväkotien toiminnassa ja arjessa.

Päiväkoti Solmu sijaitsee aistiystävällisessä hirsirakennuksessa

Hirsirakenteiset Pilkkeen päiväkodit ovat vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päiväkotitiloja.

Ekologisessa hirsipäiväkodissa lapset saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta. Terveellinen ja aistiystävällinen ympäristö lisää niin lasten kuin kasvattajienkin hyvinvointia päivän aikana. Tervetuloa tutustumaan!

Usein kysyttyä

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina päiväkodin ja ryhmien koon ja tavoitteiden mukaisesti. Tämä on tyypillinen päiväkotipäivän esimerkkiaikataulu. Tarvittaessa saat tarkemmat tiedot aikataulusta ja/tai ohjelmasta päiväkodin johtajalta.
schedule

6–7

Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa!
Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.

schedule

8–8.30

Aamupalan aika.

schedule

8.30–11

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

n. 11.15

Lounas ja päivälepo. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika.

schedule

n. 14.00

Välipala

schedule

14.30

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

17–18

Päiväkodin ovet sulkeutuvat, ja sanomme kiitos päivästa ja näkemiin. Huomiseen!

Hae päiväkotipaikkaa

Hae päiväkotipaikkaa tästä

Hae päiväkotipaikkaa täältä

Päiväkodin johtaja Marjo Rouvinen

Vastaan mielelläni kaikkiin päiväkotiimme liittyviin asioihin ja kysymyksiin: tutustumiskäynnit, vapaat paikat, päiväkotihakemukset, asiakassopimukset ja niiden muutokset, laskutusasiat, asiakaspalaute jne.