Hae päiväkotipaikkaa

Pilke musiikkipäiväkoti Taikakuu

Päiväkodissa on tilaa
schedule
Aukioloajat
Ma–Pe klo 7.00-16:30
favorite
Ryhmät
Aurinkoiset ja Pilviset (1-3v.) Puh. 045 77310 755
Tähtöset puh. 040 4566 177
Talo (päiväkodinhuoltaja)
Puh.  040 4143 952
euro_symbol
Hinnat

Päiväkodin asiakashintaan vaikuttaa Kelan myöntämä yksityisen hoidon tuki. Saamiesi tukien jälkeen asiakasmaksumme on enintään 325 € / kk. Asiakasmaksua pienentää mahdollinen tulosidonnainen hoitolisä, tarkista Kelan uudet tulorajat täältä.

Kelan laskuria varten kysy päiväkodin hoitomaksun kokonaissumma ja muut lisätiedot päiväkodin johtajalta.

Lue tästä lisää yksityisen hoidon tuesta!

Sisaralennus 150 €. Päiväkodissamme on 5-vuotiaiden maksuton 4 tunnin varhaiskasvatus, minkä lisäksi Helsingin kaupunki tukee 5-vuotiaiden perheitä 160 eurolla kuukaudessa. Kysy lisätietoja päiväkodin johtajalta.

family_restroom
Daisy Family

Kodin ja päiväkodin välisenä viesti- ja tiedotuskanavanamme toimii Daisy. Viestimme Daisyn kautta mm. päiväkodin tapahtumista ja kuulumisista.

Perheet ilmoittavat Daisyn kautta mm. hoitoaikavaraukset ja poissaoloilmoitukset.

Pilke DaisyFamily
weight
Painotus
mail
Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Taikakuusta, täytä Pilkkeen hakemus varhaiskasvatukseen.

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke Taikakuu on musiikkipainotteinen päiväkoti Helsingin Kivikossa

Pilke musiikkipäiväkoti Taikakuu sijaitsee Helsingin Kivikossa, hyvien kulkuyhteyksien varrella, Kehä ykkösen välittömässä läheisyydessä. Taikakuu tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta pienessä ja kodikkaassa  päiväkodissa 0–5-vuotiaille lapsille.

Mistä on Taikakuun päivät tehty – laulusta, soitosta, leikistä ja loruista

Taikakuun päiväkoti on musiikkipainotteinen. Musiikkikasvatuksemme rakennuspalikoina toimivat laulut, laululeikit, lorut, soittaminen, liikunta ja musiikin kuuntelu. Musiikkipainotteisen päiväkotimme tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja. Tavoitteenamme on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen.

 

Pilke musiikkipäiväkoti Taikakuu - Näin löydät meille!
Kivikonkaari 38 C
00940 HELSINKI Suomi
Ota yhteyttä

Tervehdys Pilke musiikkipäiväkoti Taikakuusta!

Olen Katariina Lemmetti, 44-vuotias kolmen lapsen äiti Helsingistä. Lapseni ovat jo isompia, 15-, 18- ja 20-vuotiaita. Vietämme paljon aikaa yhdessä ja mökkeilemme mielellämme, kun siihen on mahdollisuus. Harrastuksiini kuuluu ulkoilun ja mökkeilyn lisäksi kaikenlainen leivonta ja ruuanlaitto, etenkin eri kulttuurien ruuat kiinnostavat. Selkeimmiksi lempiruuiksi perheessä ovat muodostuneet itämaiset ruuat, mutta ylivoimainen suosikki on etiopialainen kanapata Doro Wat, jonka reseptin opin työskennellessäni kansainvälisessä lastenkodissa ennen uraani Pilkkeellä.


Olen toiminut päiväkodinjohtajana Pilkkeellä yhdeksän vuotta. Rakastan työtäni lasten parissa. Lapset ovat kuin tyhjiä sivuja kirjassa, jotka odottavat kirjaimia ja lauseita sivuilleen, jotta muodostaisivat oman tarinansa. Heidän ja heidän vanhempiensa kanssa tehtävä yhteistyö palkitsee aina. Vuosien varrella johtamani kaksi päiväkotia on kasvanut kolmeksi päiväkodiksi ja koen, että olemme kaikkien päiväkotien kesken saaneet myös hyvän yhteisöllisen ilmapiirin esimerkiksi kaikkien talojen kesken pidettyjen suunnittelu- ja kehittämispäivien avulla. Vuonna 2024 kaikki yksikköni saivat asiakaskyselyistä mahtavat tulokset, ja saimme hyviä ajatuksia ja palautetta vielä kehitettävistä asioista.


Aloittaessa opintojani vuonna 2006, meiltä kysyttiin, missä haluaisimme olla 10 vuoden päästä. Vastasin tuolloin, että 2016 mennessä toimin päiväkodin johtajana tai lastenkodin johtajana, joko omassa yrityksessäni tai muussa vastaavassa yrityksessä. Kymmenen vuotta tuosta hetkestä olin toiminut jo vuoden päiväkodin johtajana. Työurani aikana olen päässyt kehittämään Pilke päiväkotien toimintaa erilaisten kehittämistehtävien sekä työryhmien muodossa. Aloittaessani yrityksessä päiväkoteja oli 38, nyt jo melkein 200. Kehitys on ollut huimaa! Meillä Pilkkeellä on aina saanut kehittyä yksilönä, mutta myös saanut kehittää toimintaa sekä omassa yksikössä että koko yrityksessä. Olen ollut mukana luomassa Pilkkeelle esimerkiksi asiakasohjausjärjestelmää, pedagogista esitettä asiakkaille sekä Pilkkeen oppimisympäristöt-opasta. Ylläpidän myös koko Suomen musiikkipäiväkotien toimintaa (30 päiväkotia) sekä vedän Helsingin esimiesten pedagogista tiimiä.


Vuosien varrella olen opiskellut lisää moniammatillisesta tiimistä, pedagogisesta johtamisesta ja työyhteisön kehittämisestä. Minulla on motivoituneita ja kehittämishenkisiä työtovereita, joiden kanssa työskentely on aina ilo! Joka päivä tulen töihin ajatellen, että tämäkin päivä on hyvä päivä, ihan jokaiselle meistä!

Tiivis yhteistyö vanhempien kanssa


Toimintamme perustuu kasvatuskumppanuuteen. Arvioimme yhdessä vanhempien kanssa mikä on parasta heidän lapselleen ja sitoudumme yhdessä lapsen kasvun, kehityksen ja oppimisen tukemiseen. Me Pilke Taikakuun hyvän päivän tekijät uskomme, että turvallinen kasvuympäristö edesauttaa positiivisen elämänasenteen, myönteisen minäkuvan ja hyvän itsetunnon kehittymistä.

Satumuskaria torstaisin


Taikakuussa järjestetään myös satumuskaria päiväkotipäivän aikana torstaiaamuisin klo 9:30. Satumuskarissa heittäydytään sadun vietäväksi ja tutustutaan musiikin ihmeelliseen maailmaan. Kysy lisää päiväkodin johtajalta. Tervetuloa Pilke Taikakuuhun!

Taikakuulaisten laulu – tervetuloa tutustumaan Pilke Taikakuuhun!


On portti, ja on liukumäki, Kivikossa metsän laidalla.
Me soitetaan ja me lauletaan sekä yhdessä nauretaan.
Tää tuntuu hauskalta, just niin kuin ois tunnettu aina.
Tai-Tai-Taikakuussa on hauska keinua ja laskea liukumäkeä.
Tai-Tai-Taikakuussa on kiva leikkiä kissa -ja autoleikkiä.
Tää tuntuu hauskalta just niin kuin ois tunnettu aina.
– Taikakuun lasten ja kasvattajien keksimä laulu –

Lempeyden voimalla tehdään ihmeitä


“Lempeys luo ilmapiirin, jossa kaikilla on hyvä olla”

Lempeää ilmapiiriä, joka meillä vallitsee, ei voi olla aistimatta. Sen kokee heti, kun astuu ovesta sisään. Kun vanhemmat tulevat meille tutustumaan tai tuomaan aamulla lapsiaan, he kiinnittävät ilmapiiriimme poikkeuksetta huomiota ja antavat kiitosta. Me olemme aidosti läsnä ja täällä kaikilla on turvallinen olo – lempeyden voima välittyy meiltä ihan jokaiselle.

Päiväkodin johtaja
Katariina, Helsinki

Pilke musiikkipäiväkoti Taikakuu - Asiakasperheidemme kokemuksia

Taikakuussa ollaan aidosti läsnä ja kiinnostuneita. Työntekijöiden panos ja ideat ovat loistavia!
We absolutely love the daycare and the teachers are just amazing. We could not imagine better teachers taking care of our child. It is very nice that this is quite small daycare and all children know eachother. The activities are just excellent and very varied. Keep up the good work and thank you very much!
Pieni päiväkoti, jossa mukava ilmapiiri. Lapsi menee hoitoon mielellään ja hänet on sinne mukava viedä.

Päiväkotimme asiakasperheet antavat meille arvosanan

Pilke-päiväkotien asiakastyytyväisyyskysely 2024: "Olen tyytyväinen lapseni saamaan varhaiskasvatukseen” (asteikko 1–5, jossa 5 on paras).
favorite
4,3/5

Tervetuloa tutustumiskäynnille päiväkotiimme!

Tutustumiskäynnillä pääset kurkistamaan päiväkotimme arkeen, tiloihin ja toimintaan.

Samalla tutustumme puolin ja toisin, vastaamme kysymyksiisi ja kerromme tarkemmin päiväkotiin hakemisesta ja sen aloituksesta.

Voit myös tehdä suoraan päiväkotihakemuksen meille. Olemme silloin 2 arkipäivän sisällä yhteydessä sinuun, ja sovitaan tarkemmin jatkosta.

Ohjaamme lempeästi opintielle

Meidän tehtävämme Pilke-päiväkodeissa on luoda olosuhteet, jossa lapset oppivat tietojen ja taitojen lisäksi kohtaamaan koko maailman hyväntahtoisesti ja lempeydellä.

Pilkkeen varhaiskasvatuksen käsikirjaan, eli Pilke-aapiseen olemme koonneet tietopaketin päiväkotiemme toiminnasta.

Usein kysyttyä

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina päiväkodin ja ryhmien koon ja tavoitteiden mukaisesti. Tämä on tyypillinen päiväkotipäivän esimerkkiaikataulu. Tarvittaessa saat tarkemmat tiedot aikataulusta ja/tai ohjelmasta päiväkodin johtajalta.
schedule

6–7

Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa!
Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.

schedule

8–8.30

Aamupalan aika.

schedule

8.30–11

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

n. 11.15

Lounas ja päivälepo. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika.

schedule

n. 14.00

Välipala

schedule

14.30

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

17–18

Päiväkodin ovet sulkeutuvat, ja sanomme kiitos päivästa ja näkemiin. Huomiseen!

Hae päiväkotipaikkaa

Hae päiväkotipaikkaa tästä

Hae päiväkotipaikkaa täältä

Päiväkodin johtaja Katariina Lemmetti

Vastaan mielelläni kaikkiin päiväkotiimme liittyviin asioihin ja kysymyksiin: tutustumiskäynnit, vapaat paikat, päiväkotihakemukset, asiakassopimukset ja niiden muutokset, laskutusasiat, asiakaspalaute jne.