Hae päiväkotipaikkaa

Pilke-päiväkoti Luonnossa kotonaan Uikunkoto

schedule
Aukioloajat
Ma–Pe klo 7:45-16:30(tarpeen mukaan)
favorite
Ryhmät

Päiväkodin puh. 040 359 1074

euro_symbol
Hinnat
family_restroom
Daisy Family

Kodin ja päiväkodin välisenä viesti- ja tiedotuskanavanamme toimii Daisy. Viestimme Daisyn kautta mm. päiväkodin tapahtumista ja kuulumisista.

Perheet ilmoittavat Daisyn kautta mm. hoitoaikavaraukset ja poissaoloilmoitukset.

Pilke DaisyFamily
weight
Painotus
mail
Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Uikunkodosta, täytä Pilkkeen hakemus varhaiskasvatukseen.

Hae päiväkotipaikkaa

Luonnossa kotonaan -päiväkoti Viikissä luonnon läheisyydessä

Päiväkoti Luonnossa kotonaan Uikunkoto on perustettu vuonna 2013 Helsingin Viikkiin.  Seinänaapurinamme on Luonnossa kotonaan Sotkankoto, jonka kanssa teemme myös yhteistyötä. Uikunkodon kodikasta  arkea jakaa vain 28 lasta, 4-5 kasvattajaa ja päiväkotiapulainen.

Kasvispainotteista luomuruokaa

Päiväkotimme sisätilat löytyvät hyvien liikenneyhteyksien varrelta, aivan Viikin peltoaukeitten välittömästä läheisyydestä. Tilamme huokuvat lämpöä, jonka ympäröimänä lasten on hyvä olla. Kodinomaisuutta ja luonnonmukaisuutta tuovat puiset kalusteet ja lelut, sekä erilaiset kankaat ja silkit, jotka ovat osa leikkivää ja lämpöistä arkeamme. Keittiössä valmistuu päivittäin kasvipainotteinen luomuruoka, jonka valmistamiseen myös lapset pääsevät osallistumaan. Näin ollen ateriat ovat syntyneet niin isoista kuin pienimmistäkin käsistä. Ravinnon laadukkuudesta kertoo myös se, olemme portaat luomuun asteikon ylimmällä tähtitasolla.

 

Pilke-päiväkoti Luonnossa kotonaan Uikunkoto - Näin löydät meille!
Koetilantie 1 C 11
00790 HELSINKI Suomi
Ota yhteyttä

Piha tarjoaa puitteet luovalle leikille


Päiväkotimme piha löytyy pienen matkan päästä sisätiloistamme. Maatalousmuseon ja pellon välistä alkava hiekkatie johdattaa pihalle ja jo heti tien päästä voi aistia lähenevän luonnon. Piha tarjoaa puitteet niin luovalle leikille, rakenteluille, kasvimaan hoidolle, puiden pilkkomiselle kuin nuotiotulilla istumiselle. Kodan suojissa tarjoillaan kylminä talviaamuina pientä huikopalaa kamiinan lämmössä.

Läheinen luontosuhde


Kolmesti viikossa innokas retkikuntamme suuntaa tiensä Viikin lähiluontoon, jossa monimuotoinen Helsingin yliopiston Arboretum tarjoaa mitä ihanimmat puitteet. Sieltä löytyy kotimetsämme, sadunhohtoinen Satujenlaakso. Sen suuret lohkarekivet, kaatuneet puut ja rakentamamme majat kutsuvat lapsia mielikuvitusrikkaisiin leikkeihin, uteliaisuuteen ja liikkumiseen. Talvisin Viikin pellot muuntuvat hiihto- ja pulkkailumaaksi, jossa myös saamme läpi vuoden yhdessä ihmetellä alueella asustavien ja liikkuvien eläinten laajaa kirjoa.

Satupiiriä ja maalaamista


Ulkoilmaelämän lisäksi sisäelämä täydentää luonnonläheistä kokemusmaailmaamme. Kotipäivinä leivomme, maalaamme  ja leikimme sisällä aamupäivän ulkoilun jälkeen. Kolmesti viikossa asetumme satupiirin kuulemaan kansansatuja ja päivittäiset lauluhetket kannattelevat siirtymähetkiä.

Vuodenkierto rytmittää arkea


Vuodenkierto rytmittää elämäämme, kohottaen sen siihen linkittyvien juhlien myötä säännöllisesti arjen yläpuolelle. Elämämme ikään kuin juhlasta juhlaan, niitä odottaen, valmistellen, juhlien ja pois laskeutuen. Luonnon tapahtumat ja perinteet tuovat juhlimme merkittävän sisällön.

Jokainen päiväkotipäivä on ainutlaatuinen


Me kasvattajat olemme Uikunkodon lasten kanssamatkaajia, elämän oppaita ja rikkaan toiminnan mahdollistajia. Pyrkimyksenämme on lapsen aito kohtaaminen, hänen elämään suuntautuvan uteliaisuuden tukeminen ja kokemusten jakaminen. Jokainen päiväkotipäivä on ainutlaatuinen mahdollisuus luovalle vuorovaikutukselle, jonka sisältöä emme voi ennakolta määritellä. Uikunkoto-perheeseen myös vanhemmat linkittyvät avoimen ja toiminnallisen yhteistyön kautta.

Tämän kaiken äärelle toivotamme sinut tervetulleeksi!

Luonnossa kotonaan -toiminnassa me lupaamme:  • Viettää kiireetöntä ulkoilmaelämää säällä kuin säällä.

  • Ulkoilla useita tunteja päivittäin.

  • Retkeillä lähiluontoon vähintään kolme kertaa viikossa.

  • Löytää leikkivälineet ensisijaisesti luonnosta.

  • Mahdollistaa lapsen pitkäkestoisen leikin ja monipuolisen liikkumisen päivittäin.

  • Aikuisen olevan lähellä lasta kunnioittaen hänen ainutlaatuisuuttaan.

  • Vaalia kestävän elämäntavan arvoja.


Päiväkodin johtajamme Johanna Luostarinen kertoo artikkelissamme, kuinka luonnon vaikutukset näkyvät lasten hyvinvoinnissa hänen päivittäisessä työssään. Lue tästä täältä.

”Uskon, että luonto parantaa lasten vastustuskykyä, ja metsäretkillä kiipeily ja epätasainen, vaihteleva maasto tekevät todella hyvää lapsenmotorisille taidoille.”

“Autan lapsia kasvamaan lempeyden voimalla”

Lempeyden voima on se voima, joka auttaa lapsia kasvamaan, kantaa yli isojen ja pienten haasteiden ja auttaa harmituksen keskellä löytämään oikeat sanat lohdutukseen. Parasta minun työssäni on, kun saan auttaa lapsia oppimaan uutta. Näen heidän kasvavan ja tunnen, että olen heille tosi tärkeä aikuinen.

Varhaiskasvatuksen opettaja
Karla, Helsinki

Pilke-päiväkoti Luonnossa kotonaan Uikunkoto - Asiakasperheidemme kokemuksia

Päiväkodin parhaita puolia: Ulkoilupainotteisuus, vegaaniruoan saatavuus, mukava päiväkotihenkilökunta, hiihto ja retkeily, pieni koko.
The contact with nature, the love towards the kids, the care they put into developing such essential skills for adulthood like empathy or a sense of community. Our son is always happy going to daycare and we feel that the staff is part of our family. Also, it is wonderful to see the integration and welcoming of different family backgrounds.
Parasta päiväkodissa on runsas ulkoilu, leikki luonnossa luonnon materiaaleilla, kaikkien lasten yhdessäolo (ei tiukkaa jakoa ikäryhmiin vaan kaikki leikkivät esim. pihalla yhdessä yhtä aikaa), päiväkodin pieni koko ja lämmin kotoisa tunnelma, kasvis-kalaruokavalio.
Parasta päiväkodissa on se, että lapsemme haluaa mennä mielellään päiväkotiin, ja tulee sieltä iloisena pois. Runsas ulkoilun määrä. Lapsilähtöinen, lämminhenkinen kasvatus. Päiväkodin hygieniataso on hyvä, lapsemme on harvoin sairaana. Luomuruoka ja oma keittiö. Kotoisa ilmapiiri.

Päiväkotimme asiakasperheet antavat meille arvosanan

Pilke-päiväkotien asiakastyytyväisyyskysely 2024: "Olen tyytyväinen lapseni saamaan varhaiskasvatukseen” (asteikko 1–5, jossa 5 on paras).
favorite
4,4/5

Tervetuloa tutustumiskäynnille päiväkotiimme!

Tutustumiskäynnillä pääset kurkistamaan päiväkotimme arkeen, tiloihin ja toimintaan.

Tutustumme puolin ja toisin, vastaamme kysymyksiisi ja kerromme tarkemmin päiväkotiin hakemisesta ja sen aloituksesta.

Ohjaamme lempeästi opintielle

Meidän tehtävämme Pilke-päiväkodeissa on luoda olosuhteet, jossa lapset oppivat tietojen ja taitojen lisäksi kohtaamaan koko maailman hyväntahtoisesti ja lempeydellä.

Pilkkeen varhaiskasvatuksen käsikirjaan, eli Pilke-aapiseen olemme koonneet tietopaketin päiväkotiemme toiminnasta.

Usein kysyttyä

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina päiväkodin ja ryhmien koon ja tavoitteiden mukaisesti. Tämä on tyypillinen päiväkotipäivän esimerkkiaikataulu. Tarvittaessa saat tarkemmat tiedot aikataulusta ja/tai ohjelmasta päiväkodin johtajalta.
schedule

6–7

Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa!
Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.

schedule

8–8.30

Aamupalan aika.

schedule

8.30–11

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

n. 11.15

Lounas ja päivälepo. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika.

schedule

n. 14.00

Välipala

schedule

14.30

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

17–18

Päiväkodin ovet sulkeutuvat, ja sanomme kiitos päivästa ja näkemiin. Huomiseen!

Hae päiväkotipaikkaa

Hae päiväkotipaikkaa tästä

Luonnossa kotonaan -päiväkotien pedagogiikka

Kaikkien luonnossa kotonaan päiväkotiemme yhteisenä punaisena lankana on ajatus, että varhaislapsuuden ainutlaatuisen ajan ja lapsen henkilökohtainen kasvun tulee voida toteutua kiirettömyydessä, lämpöisessä ja turvallisessa ilmapiirissä, ilossa, arkeen linkittyvän aherruksen touhussa ja erityisesti luonnossa leikkien, liikkuen ja omaan tahtiin ihmetellen.

Luonnossa kotonaan -päiväkodit

Luonnossa kotonaan on ulkoilmaelämää säällä kuin säällä, ympäri vuoden. Toiminnassa korostuvat leikki ja luonnossa liikkuminen, kiireetön yhdessäolo ja yhdessä tekeminen. Toiminnan perustana on näkemys leikkivästä ja liikkuvasta, ainutlaatuisesta lapsesta. Lapsen osallisuus ja kestävä elämäntapa ovat toimintaa ohjaavia arvoja ja näkyvät arjessa.

Päiväkodin ympäristökasvatus syventää luontosuhdetta ja tukee hyvinvointia

”Uskon, että luonto parantaa lasten vastustuskykyä, ja metsäretkillä kiipeily ja epätasainen, vaihteleva maasto tekevät todella hyvää lapsenmotorisille taidoille.” Päiväkodin johtajamme Johanna Luostarinen kertoo artikkelissamme, kuinka luonnon vaikutukset näkyvät lasten hyvinvoinnissa hänen päivittäisessä työssään.

Hae päiväkotipaikkaa täältä

Päiväkodin johtaja Johanna Saunamäki

Vastaan mielelläni kaikkiin päiväkotiimme liittyviin asioihin ja kysymyksiin: tutustumiskäynnit, vapaat paikat, päiväkotihakemukset, asiakassopimukset ja niiden muutokset, laskutusasiat, asiakaspalaute jne.