Hae päiväkotipaikkaa

Pilke luontopäiväkoti Taikakumpu

Päiväkodissa on tilaa
schedule
Aukioloajat
Ma–Pe klo 6-18 (tarpeen mukaan)
euro_symbol
Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

 

family_restroom
Daisy Family

Kodin ja päiväkodin välisenä viesti- ja tiedotuskanavanamme toimii Daisy. Viestimme Daisyn kautta mm. päiväkodin tapahtumista ja kuulumisista.

Perheet ilmoittavat Daisyn kautta mm. hoitoaikavaraukset ja poissaoloilmoitukset.

Pilke DaisyFamily
weight
Painotus
mail
Hakeminen

Päiväkotiin haetaan Pilkkeen nettisivujen kautta täyttämällä Pilkkeen hakemus varhaiskasvatukseen, jonka jälkeen perhe hakee palveluseteliä Haapaveden kaupungilta.

Hae päiväkotipaikkaa

Avaamme luontopäiväkodin Haapavedelle tammikuussa 2024

Pilke luontopäiväkoti Taikakumpu toimii upouudessa hirsirakennuksessa Haapavedellä.

Taikakumpu on luontopainotteinen päiväkoti, jossa lapsi oppii myönteistä asennetta luontoon sekä kestävään elämäntapaan. Päiväkodissa ulkoillaan paljon sääolosuhteet huomioiden.

Toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen ja ihmettely, säännöllinen retkeily ja luonnossa liikkuminen. Kekseliäisyys, kierrätys ja luonnon omien antimien hyödyntäminen oppimisessa ja leikkivälineinä ovat tärkeä osa luontopäiväkodin arkea.

Kotipesänä oma kota

 

Yksi päiväkotiryhmistä on  ”ulkoryhmä”, joka toimii pääsääntöisesti ulkona ja jonka tukikohtana toimii päiväkodin pihapiirissä sijaitseva sympaattinen kota. Ulkoilmaelämä on oleilua, leikkiä ja liikkumista luonnossa ja omalla pihalla. Kotaryhmässä ulkoillaan useita tunteja päivässä ja mahdollisuuksien mukaan ulkona myös syödään ja nukutaan päikkärit viihtyisässä kodassa.

Piha tarjoaa puitteet niin luovalle leikille, rakenteluille, kasvimaan hoidolle, puiden pilkkomiselle kuin nuotiotulilla istumiselle. Luonnollisen sisällön toimintaan tuo vuodenaikojen ja säiden vaihtelu sekä niiden yhdessä ihmettely, kerääminen ja lajittelu. Ulkona aistit harjaantuvat: kuulemme, näemme, haistamme, tunnemme ja maistamme paremmin. 

Pilke luontopäiväkoti Taikakumpu - Näin löydät meille!
Lallunniementie 1
86600 Haapavesi Suomi
Ota yhteyttä

Tervetuloa luontopäiväkoti Taikakumpuun – päiväkodin johtajan terveiset.

Hei, olen Essi ja toimin luontopäiväkoti Taikakummun johtajana. Olen alunperin Oulusta lähtöisin, ja nyt asunut Kärsämäellä pari vuotta.


Valmistuin kasvatustieteiden maisteriksi vuonna 2021. Sen jälkeen olen tehnyt lyhyitä tuurauksia varhaiskasvatuksen opettajana ja viimeisimpänä hommana sijaistanut päiväkodin johtajaa Pyhäjärvellä. Tiesin jo yläasteiässä, että haluan päiväkotiin töihin. Nuorena toimin MLL:n kautta lastenhoitajana perheissä, ja opiskelujen myötä innostus vielä kasvoi. Lapset vain on niin kivoja. Lasten suusta tulee totuus. Se kiehtoo.


Meillä Taikakummussa lapset pääsevät nauttimaan luonnosta sekä tutustumaan lähiympäristöön turvallisesti yhdessä muiden lasten ja lempeiden varhaiskasvatuksen ammattilaistemme kanssa. Taikakummussa hyvä päivä muodostuu luovuuden, leikin ja oppimisen kokonaisuudesta, iloisesta yhdessä toimimisesta sekä päivään sisältyvistä liikkumisen ja levon hetkistä. Kaikki tämä tapahtuu huolellisesti suunnitellussa, kaikkia oppimisen osa-alueita huomioivassa ympäristössä, jossa lapset voivat kasvaa, oppia ja kehittyä omassa tahdissaan. Sellainen on Taikakumpu.


Tervetuloa tutustumaan!

Pidämme huolta toisistamme ja ympäristöstä

Päiväkodin kantavia arvoja ovat toistemme ja ympäristön kunnioittaminen, turvallisuus, rakkaudellinen huolenpito ja ilo.  Leikki, taiteilu ja arkiset askareet tapahtuvat luontevasti niin lähimetsässä, puistossa kuin sisätiloissakin. Vapaalle leikille on varattu aikaa jokaisena päivänä.

Päiväkotimme asiakasperheet antavat meille arvosanan

Pilke-päiväkotien asiakastyytyväisyyskysely 2023: "Olen tyytyväinen lapseni saamaan varhaiskasvatukseen” (asteikko 1–5, jossa 5 on paras).
favorite
4/5

Tervetuloa tutustumiskäynnille päiväkotiimme!

Tutustumiskäynnillä pääset kurkistamaan päiväkotimme arkeen, tiloihin ja toimintaan. Tutustumme puolin ja toisin, vastaamme kysymyksiisi ja kerromme tarkemmin päiväkotiin hakemisesta ja sen aloituksesta.

Laatu ja vastuullisuus Pilke päiväkodeissa

Pilke-päiväkodeissa me hyvän päivän tekijät rakennamme maailmaa, jossa lapsen on hyvä oppia ja kasvaa. Lue tästä lisää, miten laatu ja vastuullisuus näkyvät Pilke päiväkotien toiminnassa ja arjessa.

Päiväkoti Taikakumpu sijaitsee aistiystävällisessä hirsirakennuksessa

Hirsirakenteiset Pilkkeen päiväkodit ovat vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päiväkotitiloja.

Ekologisessa hirsipäiväkodissa lapset saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta. Terveellinen ja aistiystävällinen ympäristö lisää niin lasten kuin kasvattajienkin hyvinvointia päivän aikana. Tervetuloa tutustumaan!

Usein kysyttyä

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina päiväkodin ja ryhmien koon ja tavoitteiden mukaisesti. Tämä on tyypillinen päiväkotipäivän esimerkkiaikataulu. Tarvittaessa saat tarkemmat tiedot aikataulusta ja/tai ohjelmasta päiväkodin johtajalta.
schedule

6–7

Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa!
Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.

schedule

8–8.30

Aamupalan aika.

schedule

8.30–11

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

n. 11.15

Lounas ja päivälepo. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika.

schedule

n. 14.00

Välipala

schedule

14.30

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

17–18

Päiväkodin ovet sulkeutuvat, ja sanomme kiitos päivästa ja näkemiin. Huomiseen!

Hae päiväkotipaikkaa

Hae päiväkotipaikkaa tästä

Terveellinen, kodikas ja viihtyisä työympäristö aikuisille ja lapsille!

Päiväkotien hirsirakentaminen on Pilkkeen näkemys hyvän päivän ympäristöstä lapsille ja aikuisille. Yhteistyössä Mediset Hoivarakentajien ja Honkarakenteen kanssa jaamme yhteisen vision ja lupauksen 35 hirsipäiväkodin rakentamisesta vuoteen 2024 mennessä. Millaista on työskennellä hirsipäiväkodissa? Entä millaisia kokemuksia perheillä on hirsirakenteisista päiväkodeistamme?

Hae päiväkotipaikkaa täältä

Päiväkodin johtaja Essi Havana

Vastaan mielelläni kaikkiin päiväkotiimme liittyviin asioihin ja kysymyksiin: tutustumiskäynnit, vapaat paikat, päiväkotihakemukset, asiakassopimukset ja niiden muutokset, laskutusasiat, asiakaspalaute jne.