Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Siru

Päiväkodissa on tilaa
schedule
Aukioloajat
Ma-pe klo 6.30–17 (tarpeen mukaan)
favorite
Ryhmät
  • Tähdet (alle 3v.) puh. 040 457 8996
  • Tähdenlennot (alle 3v.) puh. 040 901 3243
  • Pyrstötähdet (alle 3v.) puh. 040 575 0191
  • Pohjantähdet (alle 3v.) puh. 040 621 2480
  • Satelliitit (3-4v.) puh. 040 457 8998
  • Auringot (3-6v.) puh. 040 457 8997
  • Revontulet (3-6v.) puh. 040 457 8995
  • Meteoriitit (4-5v.) puh. 040 635 4833
  • Komeetat (5-6v., esiopetus) puh. 040 589 5792
euro_symbol
Hinnat

Päiväkodissamme on käytössä Espoon kaupungin palveluseteli. Lue lisää tästä!

Asiakasmaksu on korkeimmillaan 315 €/kk Espoon palvelusetelillä. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Päiväkoti on mukana Espoon kaupungin 5-vuotiaiden lasten maksuttoman 20 viikkotunnin varhaiskasvatuksen kokeilussa. Kysy lisää päiväkodin johtajalta.

Siru on myös Kauniaisten palvelusetelipäiväkoti ja Kauniaisten perheet ovat tervetulleita asiakkaiksi.

family_restroom
Daisy Family

Kodin ja päiväkodin välisenä viesti- ja tiedotuskanavanamme toimii Daisy. Viestimme Daisyn kautta mm. päiväkodin tapahtumista ja kuulumisista.

Perheet ilmoittavat Daisyn kautta mm. hoitoaikavaraukset ja poissaoloilmoitukset.

Pilke DaisyFamily
weight
Painotus

Tiedepainotteinen päiväkoti hirsitalossa Espoon Lintuvaarassa

Tiedepäiväkoti Siru aukesi Lintuvaaraan elokuussa 2019 upouuteen hirsirakennukseen.

Saamme lasten vanhemmilta paljon kiitosta päiväkotimme tiloista, jotka on suunniteltu nimenomaan päiväkodiksi, ja hirsirakennuksen raikkaasta sisäilmasta, lue tästä artikkelista lisää!

Siru on tiedepainotteinen päiväkoti

Pilke Siru on tiedepainotteinen päiväkoti, jossa keskitytään lasten ajatuksista ja kiinnostuksesta nousseiden ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä. Lasten iästä riippuen se voi olla vaikka veden olomuotojen tarkastelua, aurinkokunnan tutkimista, sateenkaaren ihmettelyä tai kolmiulotteisten kappaleiden rakentelua. Alle kolmevuotiaiden tiedekasvatus perustuu aistien käyttämiseen, havaitsemiseen, ihmettelyyn, kyselemiseen, tarinoihin ja satuihin.

Päiväkoti Sirussa on myös englanninkielinen ryhmä

Sirussa on englanninkielipainotteinen ryhmä 2,5-5-vuotiaille lapsille. Ryhmässä on englanninkielinen opettaja ja suomenkielinen lastenhoitaja. Ryhmän pääkielenä on englanti, mutta myös suomea puhutaan ja kaikki lapset tulevat ymmärretyksi.

Pilke tiedepäiväkoti Siru - Näin löydät meille!
Lintukorpi 16
02660 ESPOO Suomi
Ota yhteyttä

Tutkimusleikkitila pienille professoreille


Päiväkodin oppimisympäristöt ovat rakennettu siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkoti Sirussa on muun muassa erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla. Tutustu päiväkodin inspiroiviin ja oppimista tukeviin kalusteratkaisuihin täältä. Päiväkodin piha, lähiympäristö ja erilaiset retkikohteet toimivat myös hyvinä tutkimuspaikkoina. Lapset oppivat tiedepäiväkodissa leikin ja toiminnan kautta oivaltamaan, kokeilemaan ja saavat onnistumisen kokemuksia.

Monipuolista toimintaa varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti


Sirun varhaiskasvattajat ovat läsnä ja lähellä lasta ja vanhempia. Meille on tärkeää, että lapset tulevat nähdyksi ja kuulluksi leikeissään ja oppimisen hetkissä. Toimintaamme kuuluvat myös muut päiväkodin monipuoliset aktiviteetit kuten lauluhetket, teatteriesitykset, askartelu- ja maalaustuokiot lepohetkiä unohtamatta. Päiväkotimme ryhmien arkeen pääset tutustumaan myös Instagramin kautta!

Enkkukerhoa päiväkotilapsille


Pilke Sirussa alkoi tammikuussa 2020 Kielikoulu Maston järjestämä enkkukerho 3-6-vuotiaille lapsille. Enkkukerho järjestetään päiväkotipäivän aikana  ja englannin kerhoissa hyödynnetään laadukkaita ja pedagogisesti huolella suunniteltuja digitaalisia työkaluja.

Kielikoulu Mastossa uskotaan vahvasti, että vieraiden kielten opiskelu kannattaa aloittaa mahdollisimman varhain – lukuisat tutkimukset puoltavat varhaiskasvatusikää sopivaksi aloitusiäksi, sillä tuolloin lasten motivaatio ja herkkyys vieraan kielen oppimiseen on korkeimmillaan.

Perhekahvila keskiviikkoisin!


Pilke tiedepäiväkoti Sirun tiloissa toimii perhekahvila, joka on avoin kohtaamispaikka kaiken ikäisille lapsille ja vanhemmille. Kahvilaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan sinne voi tulla silloin, kun se omaan aikatauluun sopii. Tarjolla on mukavaa ja leppoista yhdessäoloa kahvittelun ja lasten omien leikkien merkeissä.

Perhekahvila aloittaa toimintansa keskiviikkona 3.4. klo 9-11 ja on avoinna tästä lähtien joka keskiviikko. Tervetuloa tutustumaan päiväkotiin ja alueen muihin lapsiperheisiin!

Kevään 2024 aikataulu:

3.4: pääsiäisaskarteluita
10.4: vapaata leikkiä jumppasalissa
17.4: laululeikkejä
24.4: vapaata leikkiä jumppasalissa
1.5: vappudisco
8.5: vapaata leikkiä jumppasalissa
15.5: tiedetuokio
22.5: vapaata leikkiä jumppasalissa
29.5: kuvallinen ilmaisu
5.6: vapaata leikkiä jumppasalissa
12.6: jumppa / temppurata
19.6: vapaata leikkiä jumppasalissa
26.6: kesäloman alkajaisjuhla

Kurkista tiedepäiväkoti Siruun!


“Autan lapsia kasvamaan lempeyden voimalla”

Lempeyden voima on se voima, joka auttaa lapsia kasvamaan, kantaa yli isojen ja pienten haasteiden ja auttaa harmituksen keskellä löytämään oikeat sanat lohdutukseen. Parasta minun työssäni on, kun saan auttaa lapsia oppimaan uutta. Näen heidän kasvavan ja tunnen, että olen heille tosi tärkeä aikuinen.

Varhaiskasvatuksen opettaja
Karla, Helsinki

Pilke tiedepäiväkoti Siru - Asiakasperheidemme kokemuksia

Päiväkodilla on hyvät tilat ja rauhallinen sijainti luonnon läheisyydessä.
Mukavat hoitajat, hyvät tilat, kivaa ja monipuolista ohjelmaa lapsilla.

Päiväkotimme asiakasperheet antavat meille arvosanan

Pilke-päiväkotien asiakastyytyväisyyskysely 2024: "Olen tyytyväinen lapseni saamaan varhaiskasvatukseen” (asteikko 1–5, jossa 5 on paras).
favorite
4,12/5

Tervetuloa tutustumiskäynnille päiväkotiimme!

Tutustumiskäynnillä pääset kurkistamaan päiväkotimme arkeen, tiloihin ja toimintaan.

Tutustumme puolin ja toisin, vastaamme kysymyksiisi ja kerromme tarkemmin päiväkotiin hakemisesta ja sen aloituksesta.

Ohjaamme lempeästi opintielle

Meidän tehtävämme Pilke-päiväkodeissa on luoda olosuhteet, jossa lapset oppivat tietojen ja taitojen lisäksi kohtaamaan koko maailman hyväntahtoisesti ja lempeydellä.

Pilkkeen varhaiskasvatuksen käsikirjaan, eli Pilke-aapiseen olemme koonneet tietopaketin päiväkotiemme toiminnasta.

Päiväkotimme on aistiystävällisessä hirsirakennuksessa

Hirsirakenteiset päiväkotimme ovat vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päiväkotitiloja.

Ekologisessa hirsipäiväkodissa lapset saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta. Terveellinen ja aistiystävällinen ympäristö lisää niin lasten kuin kasvattajienkin hyvinvointia päivän aikana. Tervetuloa tutustumaan!

Usein kysyttyä

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina päiväkodin ja ryhmien koon ja tavoitteiden mukaisesti. Tämä on tyypillinen päiväkotipäivän esimerkkiaikataulu. Tarvittaessa saat tarkemmat tiedot aikataulusta ja/tai ohjelmasta päiväkodin johtajalta.
schedule

6–7

Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa!
Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.

schedule

8–8.30

Aamupalan aika.

schedule

8.30–11

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

n. 11.15

Lounas ja päivälepo. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika.

schedule

n. 14.00

Välipala

schedule

14.30

Pienryhmätoimintaa ja leikkiä sisällä ja ulkona.

schedule

17–18

Päiväkodin ovet sulkeutuvat, ja sanomme kiitos päivästa ja näkemiin. Huomiseen!

Hae päiväkotipaikkaa

Hae päiväkotipaikkaa tästä

Toimivat tilat luovat puitteet hyvälle varhaiskasvatukselle ja päivälle - Kokemuksia hirsipäiväkodin arjesta

Millainen hirsipäiväkoti on oppimisympäristönä? Millaisia kokemuksia varhaiskasvatuksen ammattilaisilla on hirsipäiväkodin tiloista arjessa? Modernin hirsipäiväkodin tilat suunnitellaan rakennuksen sydäntä eli sen käyttäjiä varten. Muuntuvat ja terveelliset hirsitilat mahdollistavat jokapäiväiset seikkailut hyvinvointia tukevassa ympäristössä. Lue lisää Pilke tiedepäiväkoti Sirun ammattilaisten kokemuksista!

Terveellinen, kodikas ja viihtyisä työympäristö aikuisille ja lapsille!

Päiväkotien hirsirakentaminen on Pilkkeen näkemys hyvän päivän ympäristöstä lapsille ja aikuisille. Yhteistyössä Mediset Hoivarakentajien ja Honkarakenteen kanssa jaamme yhteisen vision ja lupauksen 35 hirsipäiväkodin rakentamisesta vuoteen 2024 mennessä. Millaista on työskennellä hirsipäiväkodissa? Entä millaisia kokemuksia perheillä on hirsirakenteisista päiväkodeistamme?

Hae päiväkotipaikkaa täältä

Päiväkodin johtaja Tiia Höijer-Viinikka

Vastaan mielelläni kaikkiin päiväkotiimme liittyviin asioihin ja kysymyksiin: tutustumiskäynnit, vapaat paikat, päiväkotihakemukset, asiakassopimukset ja niiden muutokset, laskutusasiat, asiakaspalaute jne.


Tiedepäiväkoti Siru sijaitsee osoitteessa Lintukorpi 16, 02660 Espoo (Lintuvaara)